MÜFTÜ ŞAHİN BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI!

GÜNDEM 08.04.2020 - 22:38, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2361+ kez okundu.
 

MÜFTÜ ŞAHİN BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI!

MÜFTÜ ŞAHİN BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI!
  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında İl Müftüsü Bayram Şahin açıklamalarda bulundu. Zekat konusuna değinen Müftü Şahin, zekatın Milli dayanışma kampanyası kapsamında verilip verilemeyeceğini anlattı. Zekat konusuna değinen Müftü Şahin, zekatın Milli dayanışma kampanyası kapsamında verilip verilemeyeceğini anlattı. Şahin,  “Zekatımızı biz bu kampanyaya katabilir miyiz ? verebilir miyiz?  Sorusunun cevabı açısından bugün memleketimiz için en zor günlerden bir gün olduğunu hepimizin malumu bu yönüyle işinden olanlar var mağdur olanlar var darda olanlar var zekat kendilerine verilebilir mi ? Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle devlet en yüksek makamıyla zekatında bu kampanyada alınabileceğini beyan ettikten sonra demek ki zekatı sorumluluğunu üstlenerek devlet kabul ediyor ve dinen gerektiği gibi onun harcamasını yapacağını beyan ediyor. Böyle bir beyan ortada iken bizler için durum nedir diye sorulursa zekat sorumlusu olan kardeşlerimiz bizler tabiî ki buradaki sadece zekat değil faaliyet ama biz zekatın cevabını veriyoruz. Burada esas olan yardımlaşma bugün önemli olan yardımlaşma günü, bugün el atma günü bugün elinden geleni esirgememe günü bundan dolayı illa zekat sorumlusu olmamız gerekmiyor. Yardım edebildiğimiz neyse onu bugün bu kampanyaya katarak yapmak durumundayız.” dedi     Müftü Şahin, kampanya kapsamında bir aylık maaşını bağışladığını açıkladı. Şahin, “Cumhurbaşkanımızın başlattığı kampanyaya ve diyanet işleri başkanımızın da katıldığı kampanyaya bende bir maaşımı hibe ediyorum. Bizde bütün personelimizle bu kampanyaya katılacağız ve bütün Isparta halkını varlıklı insanları bu hayra teşvik ediyorum. Zekat niyetiyle vermek kaydıyla bu hesaplara yatırması imkan varsa zekat diye de not ettirmesi ve devlet bunu zekat olarak kabul ediyor. Zekatın sorumluluğuyla kendisi alıyor ve onu ehline kuranın  ifade  ettiği sekiz sınıf insana başta yoksul, yetim, imkansızlar, dar gelirliler olarak 8 sınıf insana dağıtmak üzere bu emaneti bizlerden alıyor.”
MÜFTÜ ŞAHİN BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI!

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında İl Müftüsü Bayram Şahin açıklamalarda bulundu. Zekat konusuna değinen Müftü Şahin, zekatın Milli dayanışma kampanyası kapsamında verilip verilemeyeceğini anlattı.

Zekat konusuna değinen Müftü Şahin, zekatın Milli dayanışma kampanyası kapsamında verilip verilemeyeceğini anlattı. Şahin,  “Zekatımızı biz bu kampanyaya katabilir miyiz ? verebilir miyiz?  Sorusunun cevabı açısından bugün memleketimiz için en zor günlerden bir gün olduğunu hepimizin malumu bu yönüyle işinden olanlar var mağdur olanlar var darda olanlar var zekat kendilerine verilebilir mi ? Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle devlet en yüksek makamıyla zekatında bu kampanyada alınabileceğini beyan ettikten sonra demek ki zekatı sorumluluğunu üstlenerek devlet kabul ediyor ve dinen gerektiği gibi onun harcamasını yapacağını beyan ediyor. Böyle bir beyan ortada iken bizler için durum nedir diye sorulursa zekat sorumlusu olan kardeşlerimiz bizler tabiî ki buradaki sadece zekat değil faaliyet ama biz zekatın cevabını veriyoruz. Burada esas olan yardımlaşma bugün önemli olan yardımlaşma günü, bugün el atma günü bugün elinden geleni esirgememe günü bundan dolayı illa zekat sorumlusu olmamız gerekmiyor. Yardım edebildiğimiz neyse onu bugün bu kampanyaya katarak yapmak durumundayız.” dedi    

Müftü Şahin, kampanya kapsamında bir aylık maaşını bağışladığını açıkladı. Şahin, “Cumhurbaşkanımızın başlattığı kampanyaya ve diyanet işleri başkanımızın da katıldığı kampanyaya bende bir maaşımı hibe ediyorum. Bizde bütün personelimizle bu kampanyaya katılacağız ve bütün Isparta halkını varlıklı insanları bu hayra teşvik ediyorum. Zekat niyetiyle vermek kaydıyla bu hesaplara yatırması imkan varsa zekat diye de not ettirmesi ve devlet bunu zekat olarak kabul ediyor. Zekatın sorumluluğuyla kendisi alıyor ve onu ehline kuranın  ifade  ettiği sekiz sınıf insana başta yoksul, yetim, imkansızlar, dar gelirliler olarak 8 sınıf insana dağıtmak üzere bu emaneti bizlerden alıyor.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.