Miras Tarla İçin 15 Yıl Vadeli Kredi

EKONOMİ 11.08.2015 - 14:27, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2898+ kez okundu.
 

Miras Tarla İçin 15 Yıl Vadeli Kredi

Denizbank miras tarla için 15 yıl vadeli kredi vereceğini açıkladı.
Denizbank miras tarla için 15 yıl vadeli kredi vereceğini açıkladı. Bankadan verilen bilgiye göre ‘Benim Bahçem Benim Tarlam’ kredisi toprağın korunması ve arazilerin bölünmesinin önüne geçilmesi amacıyla çıkarıldı. Mayıs 2014’te yürürlüğe giren 6537 no’lu “Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” çerçevesinde tarla miras kalan mirasçılara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları ve son bir yılda miras kalan tarım arazilerinin intikal işlemlerini yapmayan mirasçılara işlemleri tamamlamaları için 1 yıllık süre tanınmıştı. Denizbank, mirasa konu araziler ve yeter gelirli tarımsal arazi devirleri için üreticilere yılda bir hasat dönemi ödemeli ve 15 yıla varan vadede kredi desteği verecek. Banka, diğer mirasçıların hisselerini satın alacak aile üyesi mirasçıya ya da bu amaç ile kurulacak aile ortaklığına kullandırmak üzere aylık yüzde 1,05’den başlayan faiz oranı ile mirasçının sahip olduğu arazi bedeli öz kaynak olarak sayılarak yüzde 100’üne kadar kredilendirme sağlayacak. ARAZİLER BÖLÜNMEYECEK Türkiye’deki tarımsal işletmelerin çok büyük bir kısmında arazi büyüklüklerinin küçük ölçekte, birbirinden uzak ve çok sayıda parselden meydana geldiğini belirten Denizbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, “Arazi parçalılığı; başta miras hükümleri olmak üzere, satış, kanal ve yol inşası gibi nedenlerle gittikçe artıyor ve tarım işletmeleri ekonomik büyüklüklerinin altına düşüyor” dedi.
Denizbank miras tarla için 15 yıl vadeli kredi vereceğini açıkladı.

Denizbank miras tarla için 15 yıl vadeli kredi vereceğini açıkladı. Bankadan verilen bilgiye göre ‘Benim Bahçem Benim Tarlam’ kredisi toprağın korunması ve arazilerin bölünmesinin önüne geçilmesi amacıyla çıkarıldı. Mayıs 2014’te yürürlüğe giren 6537 no’lu “Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” çerçevesinde tarla miras kalan mirasçılara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları ve son bir yılda miras kalan tarım arazilerinin intikal işlemlerini yapmayan mirasçılara işlemleri tamamlamaları için 1 yıllık süre tanınmıştı. Denizbank, mirasa konu araziler ve yeter gelirli tarımsal arazi devirleri için üreticilere yılda bir hasat dönemi ödemeli ve 15 yıla varan vadede kredi desteği verecek.

Banka, diğer mirasçıların hisselerini satın alacak aile üyesi mirasçıya ya da bu amaç ile kurulacak aile ortaklığına kullandırmak üzere aylık yüzde 1,05’den başlayan faiz oranı ile mirasçının sahip olduğu arazi bedeli öz kaynak olarak sayılarak yüzde 100’üne kadar kredilendirme sağlayacak.

ARAZİLER BÖLÜNMEYECEK Türkiye’deki tarımsal işletmelerin çok büyük bir kısmında arazi büyüklüklerinin küçük ölçekte, birbirinden uzak ve çok sayıda parselden meydana geldiğini belirten Denizbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, “Arazi parçalılığı; başta miras hükümleri olmak üzere, satış, kanal ve yol inşası gibi nedenlerle gittikçe artıyor ve tarım işletmeleri ekonomik büyüklüklerinin altına düşüyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.