MHP'NİN İSTEDİĞİ 3 BAKANLIK BAHÇELİ'YE DE KOLTUK VAR

SİYASET 11.06.2015 - 18:19, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2746+ kez okundu.
 

MHP'NİN İSTEDİĞİ 3 BAKANLIK BAHÇELİ'YE DE KOLTUK VAR

ANKARA AK parti - MHP ve AK parti - CHP koalisyonpazarlıkları tam gaz sürüyor. Artık bakanlık pazarlıkları ve başbakanyardımcılıkları konuşuluyor.   İktidara yakın isimlerden Abdülkadir Selvi MHP'ninkoalisyona girdiğinde hangi bakanlıkları istediğini yazdı. CHP iseKılıçdaroğlu'nu başbakan yardımcısı olarak görmek istiyor.   Selvi'nin aktardığı Ankara kulislerinden yansıyan koalisyonpazarlıkları;   "Sürpriz görüşmeler yapılıyor. Aracılar vasıtasıylapartiler birbirlerinin nabzını tutuyor. Hatta bir adım daha ileri gideyim, ”CHPkaç bakanlık ister”, “MHP hangi bakanlıkları talep ediyor” gibi çalışmalaryapılıyor.   MHP BU BAKANLIKLARI İSTİYOR MHP'nin Dışişleri, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarıüzerinde durduğu söyleniyor. CHP'nin bakanlık talepleri konusunda henüzdışarıya sızan bir bilgi yok. Siyasetin saati erken seçime değil muhtemelkoalisyon hükümetlerine göre işliyor. KILIÇDAROĞLU KIRMIZI ÇİZGİLERİ SİLDİ Koalisyon konusunda güçlü bir istek var. Liderler, kırmızıçizgiler üzerinden konuşmuyor. Başbakan seçimlerden sonra çıktığı ilk yayında, hiçbiropsiyona kapalı olmadıklarını belirtti. “Siyaset kırmızı çizgiler üzerinekurulmaz” dedi. Erdoğan- Baykal görüşmesinden önce konuştuğum CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu da yeni sürece kırmızı çizgilerle bakmadığını, uzlaşmayı önplana aldığını ifade etti.   KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN YARDIMCISI AK Parti-MHP koalisyonunda nasıl ki Meral Akşener MeclisBaşkanı olsun Devlet Bahçeli ise başbakan yardımcısı olarak hükümete girsinisteniyorsa bir AK Parti-CHP koalisyonunda ise Deniz Baykal Meclis Başkanı,Kemal Kılıçdaroğlu ise Başbakan Yardımcısı olsun formülü gündemde.    

ANKARA AK parti - MHP ve AK parti - CHP koalisyonpazarlıkları tam gaz sürüyor. Artık bakanlık pazarlıkları ve başbakanyardımcılıkları konuşuluyor.

 

İktidara yakın isimlerden Abdülkadir Selvi MHP'ninkoalisyona girdiğinde hangi bakanlıkları istediğini yazdı. CHP iseKılıçdaroğlu'nu başbakan yardımcısı olarak görmek istiyor.

 

Selvi'nin aktardığı Ankara kulislerinden yansıyan koalisyonpazarlıkları;

 

"Sürpriz görüşmeler yapılıyor. Aracılar vasıtasıylapartiler birbirlerinin nabzını tutuyor. Hatta bir adım daha ileri gideyim, ”CHPkaç bakanlık ister”, “MHP hangi bakanlıkları talep ediyor” gibi çalışmalaryapılıyor.

 

MHP BU BAKANLIKLARI İSTİYOR

MHP'nin Dışişleri, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarıüzerinde durduğu söyleniyor. CHP'nin bakanlık talepleri konusunda henüzdışarıya sızan bir bilgi yok. Siyasetin saati erken seçime değil muhtemelkoalisyon hükümetlerine göre işliyor.

KILIÇDAROĞLU KIRMIZI ÇİZGİLERİ SİLDİ

Koalisyon konusunda güçlü bir istek var. Liderler, kırmızıçizgiler üzerinden konuşmuyor.

Başbakan seçimlerden sonra çıktığı ilk yayında, hiçbiropsiyona kapalı olmadıklarını belirtti. “Siyaset kırmızı çizgiler üzerinekurulmaz” dedi. Erdoğan- Baykal görüşmesinden önce konuştuğum CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu da yeni sürece kırmızı çizgilerle bakmadığını, uzlaşmayı önplana aldığını ifade etti.

 

KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN YARDIMCISI

AK Parti-MHP koalisyonunda nasıl ki Meral Akşener MeclisBaşkanı olsun Devlet Bahçeli ise başbakan yardımcısı olarak hükümete girsinisteniyorsa bir AK Parti-CHP koalisyonunda ise Deniz Baykal Meclis Başkanı,Kemal Kılıçdaroğlu ise Başbakan Yardımcısı olsun formülü gündemde.

 
  •  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.