MEYVEBİRLİK İÇİN ÖNÜMÜZDE GÜZEL BİR ÖRNEK VAR: GÜLBİRLİK

GÜNDEM 10.09.2019 - 11:52, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1637+ kez okundu.
 

MEYVEBİRLİK İÇİN ÖNÜMÜZDE GÜZEL BİR ÖRNEK VAR: GÜLBİRLİK

MEYVEBİRLİK İÇİN ÖNÜMÜZDE GÜZEL BİR ÖRNEK VAR: GÜLBİRLİK
MEYVEBİRLİK İÇİN ÖNÜMÜZDE GÜZEL BİR ÖRNEK VAR: GÜLBİRLİK  Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta’ya Meyvecilik Birliğini kurmakta kararlı olduklarını belirterek; “üreticilerimiz ürünlerini aynı Gülbirlik örneğinde olduğu gibi bu birliğe verecekler. Birlik, piyasa durumuna göre fiyat belirleyip üreticiye bu fiyat üzerinden ödeme yapacak” dedi.   Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, dün Öğretmenevinde bir basın toplantısı yaparak Isparta gündemini ve yapacakları hizmetleri anlattı. ADIMLARINI ATIYORUZ Meyvebirliği’nin adımlarını atıyoruz. Kaliteli ürünü yakalamak ve pazarlamanın yolu Meyvebirlik’ten geçiyor. Ürünlerimizin paketlenmesi, seçilmesi ve sigortalanması açısından bu birlik çok önemli. Ürünlerimiz değerinde satılmalıdır. Tarım İl Müdürlüğümüz üreticileri bilgilendirecek. En iyi örnek Gülbirlik. Basmakçı’da yumurta Birliği böyle çalışıyor. Isparta için Meyvebirlik şart. Tüm meyvelerimizi pazarlamamız mümkün. Tasnifleyeceğiz. Paketleyeceğiz, dolaba atacağız. Altyapımız hazır. Soğuk hava depolarımız var. Üreticimiz yılda 20-25 milyon TL dolandırılıyor. Az değil. Ürün para edecek, vergilendirilecek. Üreticinin üretenin yanındayız. TASNİFLEYECEĞİZ PAKETLEYECEĞİZ Meyvebirlik amacı üreticiyi kayıt altına almak bunla beraber TARSİM kapsamına almak. İhracatçılar sınıflandırılmış ürün istiyor. Kalibreleri var. Tasnifleyerek, paketleyerek 1. Sınıf ürün yapalım. Ürünümüzü en iyi fiyata satacağız. İyi ürünü , iyi satıcı alır. Kötü ürünü kötü satıcı alır. Sınıflandırdığımız her ürüne fiyat belirleyeceğiz. VALİMİZ TOPLANTI YAPACAK Sayın Valimiz, Tarım il müdürlüğü vasıtasıyla kaymakamlar, muhtarlar, il genel meclisi üyelerini bilgilendireceğiz. Mevcut kooperatiflerimize üyelik davetimiz olacak. Birliği böyle kuracağız. Ticaret Borsamızla işbirliği yapacağız. 2020’de üretilecek meyveyi birlik vasıtasıyla pazarlamak amacındayız. YILDA 20 MİLYON DOLANDIRILIYOR Ürün para etmeyince bize hesap soruluyor. Satılınca bize birşey diyen yok. Birlik aracılığıyla meyvede ihracat açılıyor. Zincir mağazalar bizden mal almak için sıraya girecekler. Ispartalı büyük firmalar da bizimle aynı fikirdeler. Meyvebirlik, 20-25 milyon TL’nin dolandırılarak Isparta’dan kaybolmasına gönlümüz razı değil. Önümüzde Gülbirlik gibi iyi bir örnek var.”  
MEYVEBİRLİK İÇİN ÖNÜMÜZDE GÜZEL BİR ÖRNEK VAR: GÜLBİRLİK

MEYVEBİRLİK İÇİN ÖNÜMÜZDE GÜZEL BİR ÖRNEK VAR: GÜLBİRLİK

 Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta’ya Meyvecilik Birliğini kurmakta kararlı olduklarını belirterek; “üreticilerimiz ürünlerini aynı Gülbirlik örneğinde olduğu gibi bu birliğe verecekler. Birlik, piyasa durumuna göre fiyat belirleyip üreticiye bu fiyat üzerinden ödeme yapacak” dedi.

 

Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, dün Öğretmenevinde bir basın toplantısı yaparak Isparta gündemini ve yapacakları hizmetleri anlattı.

ADIMLARINI ATIYORUZ

Meyvebirliği’nin adımlarını atıyoruz. Kaliteli ürünü yakalamak ve pazarlamanın yolu Meyvebirlik’ten geçiyor. Ürünlerimizin paketlenmesi, seçilmesi ve sigortalanması açısından bu birlik çok önemli. Ürünlerimiz değerinde satılmalıdır. Tarım İl Müdürlüğümüz üreticileri bilgilendirecek. En iyi örnek Gülbirlik. Basmakçı’da yumurta Birliği böyle çalışıyor. Isparta için Meyvebirlik şart. Tüm meyvelerimizi pazarlamamız mümkün. Tasnifleyeceğiz. Paketleyeceğiz, dolaba atacağız. Altyapımız hazır. Soğuk hava depolarımız var. Üreticimiz yılda 20-25 milyon TL dolandırılıyor. Az değil. Ürün para edecek, vergilendirilecek. Üreticinin üretenin yanındayız.

TASNİFLEYECEĞİZ

PAKETLEYECEĞİZ

Meyvebirlik amacı üreticiyi kayıt altına almak bunla beraber TARSİM kapsamına almak. İhracatçılar sınıflandırılmış ürün istiyor. Kalibreleri var. Tasnifleyerek, paketleyerek 1. Sınıf ürün yapalım. Ürünümüzü en iyi fiyata satacağız. İyi ürünü , iyi satıcı alır. Kötü ürünü kötü satıcı alır. Sınıflandırdığımız her ürüne fiyat belirleyeceğiz.

VALİMİZ TOPLANTI YAPACAK

Sayın Valimiz, Tarım il müdürlüğü vasıtasıyla kaymakamlar, muhtarlar, il genel meclisi üyelerini bilgilendireceğiz. Mevcut kooperatiflerimize üyelik davetimiz olacak. Birliği böyle kuracağız. Ticaret Borsamızla işbirliği yapacağız. 2020’de üretilecek meyveyi birlik vasıtasıyla pazarlamak amacındayız.

YILDA 20 MİLYON

DOLANDIRILIYOR

Ürün para etmeyince bize hesap soruluyor. Satılınca bize birşey diyen yok. Birlik aracılığıyla meyvede ihracat açılıyor. Zincir mağazalar bizden mal almak için sıraya girecekler. Ispartalı büyük firmalar da bizimle aynı fikirdeler. Meyvebirlik, 20-25 milyon TL’nin dolandırılarak Isparta’dan kaybolmasına gönlümüz razı değil. Önümüzde Gülbirlik gibi iyi bir örnek var.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.