Mermer Sektöründe; Isparta, Burdur’u Geçti

GÜNDEM 13.02.2020 - 13:29, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2581+ kez okundu.
 

Mermer Sektöründe; Isparta, Burdur’u Geçti

Mermer Sektöründe; Isparta, Burdur’u Geçti
Burdur Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, mermer ocakları bakımından Isparta’nın Burdur’u geçtiğini belirterek; “Özellikle Eğirdir ve Sütçüler bölgesinde önemli mermer kaynakları işleniyor” dedi.   Burdur Ticaret Ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, dün akşam BLT Türk Televizyonunda yayınlanan, Gazeteciler Tarkan Çetin ve Mustafa Baş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Gerçek Gündem’ programının konuğu oldu ve programda odasının yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. KEYİK; “ÜYELERİMİZE YÖNELİK İNGİLİZCE KURSU AÇTIK” Açıklamalarında ekonomik gelişmeleri anlatan Başkan Keyik; “Biz Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize yönelik önemli çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Örneğin, üyelerimize yönelik İngilizce kursu düzenledik. Üyelerimiz, yurt dışı gezilerinde en azından her zaman kullanabildikleri kelimeleri öğrenerek işlerini kolaylaştırsınlar diye böyle bir kurs açtık ve son derece de yararlı olduğunu düşünüyorum. “ISPARTA – BURDUR BİRLİKTE HAREKET ETMELİ” Bilindiği gibi, Isparta ile Burdur birbirine çok yakın iller. Dolayısıyla, iki Batı Akdeniz şehri başta ekonomik olmak üzere bir çok konuda işbirliği yapabilir. Bu da iki şehrin kalkınmasını daha da hızlandıracağını düşünüyorum” dedi. “MERMER SEKTÖRÜMÜZ CORONAVİRÜS OLAYINDAN OLUMSUZ ETKİLENDİ” Mermer sektörünün Çin’deki Coronavirüs olayından olumsuz etkilendiğini vurgulayan Başkan Keyik; “Bilindiği gibi, mermer sektörü en büyük ihracatını Çin’e yapıyor. Ancak, son zamanlarda bu ülkede meydana gelen Coronavirüs tehlikesi nedeniyle sektör de zarar gördü ve olumsuz etkilendi. İnşaallah, bunu en az zararla atlatırız diye düşünüyorum. “MERMERDE ISPARTA BURDUR’U GEÇTİ” Mermer sektöründe biz Burdur olarak önemli bir potansiyele sahibiz. Özellikle Bucak ilçemizde bu konuda üretim ciddi safhalara ulaştı. Fakat, mermer üretiminde özellikle mermer ocakları bakımından Isparta bizi geçti. Özellikle Eğirdir ve Sütçüler bölgesindeki mermer yatakları ve buralarda açılan mermer ocakları ile Isparta’da üretim önemli ölçüde artmış durumda” dedi.
Mermer Sektöründe; Isparta, Burdur’u Geçti

Burdur Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, mermer ocakları bakımından Isparta’nın Burdur’u geçtiğini belirterek; “Özellikle Eğirdir ve Sütçüler bölgesinde önemli mermer kaynakları işleniyor” dedi.
 
Burdur Ticaret Ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, dün akşam BLT Türk Televizyonunda yayınlanan, Gazeteciler Tarkan Çetin ve Mustafa Baş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Gerçek Gündem’ programının konuğu oldu ve programda odasının yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
KEYİK; “ÜYELERİMİZE YÖNELİK
İNGİLİZCE KURSU AÇTIK”
Açıklamalarında ekonomik gelişmeleri anlatan Başkan Keyik; “Biz Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize yönelik önemli çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Örneğin, üyelerimize yönelik İngilizce kursu düzenledik. Üyelerimiz, yurt dışı gezilerinde en azından her zaman kullanabildikleri kelimeleri öğrenerek işlerini kolaylaştırsınlar diye böyle bir kurs açtık ve son derece de yararlı olduğunu düşünüyorum.
“ISPARTA – BURDUR
BİRLİKTE HAREKET ETMELİ”
Bilindiği gibi, Isparta ile Burdur birbirine çok yakın iller. Dolayısıyla, iki Batı Akdeniz şehri başta ekonomik olmak üzere bir çok konuda işbirliği yapabilir. Bu da iki şehrin kalkınmasını daha da hızlandıracağını düşünüyorum” dedi.
“MERMER SEKTÖRÜMÜZ CORONAVİRÜS
OLAYINDAN OLUMSUZ ETKİLENDİ”
Mermer sektörünün Çin’deki Coronavirüs olayından olumsuz etkilendiğini vurgulayan Başkan Keyik; “Bilindiği gibi, mermer sektörü en büyük ihracatını Çin’e yapıyor. Ancak, son zamanlarda bu ülkede meydana gelen Coronavirüs tehlikesi nedeniyle sektör de zarar gördü ve olumsuz etkilendi. İnşaallah, bunu en az zararla atlatırız diye düşünüyorum.
“MERMERDE ISPARTA
BURDUR’U GEÇTİ”
Mermer sektöründe biz Burdur olarak önemli bir potansiyele sahibiz. Özellikle Bucak ilçemizde bu konuda üretim ciddi safhalara ulaştı. Fakat, mermer üretiminde özellikle mermer ocakları bakımından Isparta bizi geçti. Özellikle Eğirdir ve Sütçüler bölgesindeki mermer yatakları ve buralarda açılan mermer ocakları ile Isparta’da üretim önemli ölçüde artmış durumda” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.