MAYDER Başkanı İlker Övey; Cezaevleri İVEDİLİKLE Boşaltılmalıdır

GÜNDEM 21.08.2020 - 01:00, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2307+ kez okundu.
 

MAYDER Başkanı İlker Övey; Cezaevleri İVEDİLİKLE Boşaltılmalıdır

MAYDER Başkanı İlker Övey; Cezaevleri İVEDİLİKLE Boşaltılmalıdır
Isparta Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Derneği (MAYDER) Başkanı İlker Övey, Isparta E Tipi Cezaevindeki Covid – 19 paniği sadece Isparta Cezaevinde değil tüm cezaevlerinde yaşanmakta olduğunu belirterek; “Bu nedenle ivedilikle cezaevlerinin boşaltılması gerekmektedir” dedi.   BAŞKAN İLKER ÖVEY; “YA BOŞALTILSIN YA DA TEDBİRLER ARTIRILSIN” Isparta Cezaevi 1. Müdürü ve 2. Müdürünün Covid – 19 tespit edildiği bir cezaevinde tüm personelin karantinaya alınması gerektiğini ifade eden Isparta Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Derneği (MAYDER) Başkanı İlker Övey, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Böyle bir salgın durumunda Cezaevi kontrollü bir şekilde boşaltılması ya da tedbirler arttırılmalıdır. “SAYI BASINA YANSITILDIĞINDAN FAZLA” Bu sorun sadece Isparta Cezaevinde değil tüm cezaevlerinde yaşanmakta olup mahkumlarımız ölüme terk edilmektedir. Dört duvar arasında insanlarımızın eli kolu bağlı ve sağlıklı bir ortamda bulunmamakla beraber 1 banyo ve 1 tuvaleti en az 20 kişi kullanmakta ve sosyal mesafe diye bir şey söz konusu değildir. Covid – 19’a yakalanan ve ölen hükümlülerin sayıları basına yansıtılandan çok daha fazladır. “CUMHURBAŞKANIMIZDA BİR İSTEĞİMİZ VAR” Isparta Mahkum ve Mahkum Yakınları Koruma ve Yasatma Derneği olarak; Sayın Cumhurbaşkanımızdan ricamız şudur. Bizler birer genel af beklemiyoruz içerde yatan hükümlüler hata yapmış olsalar da suç işlemiş olsalar da bu vatanin birer evladı olduğunu her ne olursa olsun yaşama haklarının olduğunu, bir kereye mahsus olmak üzere ceza indirimi vererek yaşama tutunmalarına sebep olmasını ya da şartlı tahliye edilmelerini tutuklu olanların suçları ispatlanana kadar tahliye edilmelerini devlet baba olarak bu evlatlarına bir şans daha vermesini saygılarımızla arz ve talep ediyoruz. “HER İNSAN BİR MAHKUM ADAYIDIR” Unutmayalım ki her insan bir mahkum adayıdır. ayrıca izine çıkarılan hükümlüler Covid – 19 tedbirlerinden dolayı ve hükümlü oldukları için ne bir SGK’ya girebilmekte nede para kazanabilmektedir. 4 ayı geçkin süredir aç ve zor durumdadır. Unutmayalım ki meşhur atasözü ‘Yokluk mertliği bozar’ demektedir. Devlet olarak bu arkadaşlarımıza tekrar suç işlememeleri için ya maddi destek sağlanmalı ya da iş istihdamı sağlanmalıdır. Aksi takdirde izinli olarak çıkan arkadaşlarımız tekrar suç işleyerek kalan cezalarının üzerine ceza ekleyerek cezaevine dönmek zorunda kalacaklardır. “DEVLETİN GÖREVİ İNSANLARA SUÇ İŞLETEREK İÇERİ TIKMAK DEĞİLDİR” Devletin görevi suç ve suçlu oranını düşürmektir. Suçluyu ıslah ederek topluma kazandırmaktır. Tekrar suç işleterek cezaevine tıkmak değildir. Unutmayalım ki, mahkum da bir insandır ve yaşama hakkı vardır. Bunu da sağlamak devletimizin en büyük vazifelerinden biridir. İnsanoğlu olarak yarın sizlerin o dört duvar arasına gitmeyeceğinize dair hiçbir garantiniz yoktur. Toplum olarak suç işleyen vatandaşlarımıza bir şans daha verilmelidir ve topluma kazandırılmalıdır”  dedi.  
MAYDER Başkanı İlker Övey; Cezaevleri İVEDİLİKLE Boşaltılmalıdır

Isparta Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Derneği (MAYDER) Başkanı İlker Övey, Isparta E Tipi Cezaevindeki Covid – 19 paniği sadece Isparta Cezaevinde değil tüm cezaevlerinde yaşanmakta olduğunu belirterek; “Bu nedenle ivedilikle cezaevlerinin boşaltılması gerekmektedir” dedi.
 
BAŞKAN İLKER ÖVEY; “YA BOŞALTILSIN YA DA TEDBİRLER ARTIRILSIN”
Isparta Cezaevi 1. Müdürü ve 2. Müdürünün Covid – 19 tespit edildiği bir cezaevinde tüm personelin karantinaya alınması gerektiğini ifade eden Isparta Mahkum Ve Mahkum Yakınları Koruma Ve Yasatma Derneği (MAYDER) Başkanı İlker Övey, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Böyle bir salgın durumunda Cezaevi kontrollü bir şekilde boşaltılması ya da tedbirler arttırılmalıdır.
“SAYI BASINA
YANSITILDIĞINDAN FAZLA”
Bu sorun sadece Isparta Cezaevinde değil tüm cezaevlerinde yaşanmakta olup mahkumlarımız ölüme terk edilmektedir. Dört duvar arasında insanlarımızın eli kolu bağlı ve sağlıklı bir ortamda bulunmamakla beraber 1 banyo ve 1 tuvaleti en az 20 kişi kullanmakta ve sosyal mesafe diye bir şey söz konusu değildir. Covid – 19’a yakalanan ve ölen hükümlülerin sayıları basına yansıtılandan çok daha fazladır.
“CUMHURBAŞKANIMIZDA
BİR İSTEĞİMİZ VAR”
Isparta Mahkum ve Mahkum Yakınları Koruma ve Yasatma Derneği olarak; Sayın Cumhurbaşkanımızdan ricamız şudur. Bizler birer genel af beklemiyoruz içerde yatan hükümlüler hata yapmış olsalar da suç işlemiş olsalar da bu vatanin birer evladı olduğunu her ne olursa olsun yaşama haklarının olduğunu, bir kereye mahsus olmak üzere ceza indirimi vererek yaşama tutunmalarına sebep olmasını ya da şartlı tahliye edilmelerini tutuklu olanların suçları ispatlanana kadar tahliye edilmelerini devlet baba olarak bu evlatlarına bir şans daha vermesini saygılarımızla arz ve talep ediyoruz.
“HER İNSAN BİR MAHKUM ADAYIDIR”
Unutmayalım ki her insan bir mahkum adayıdır. ayrıca izine çıkarılan hükümlüler Covid – 19 tedbirlerinden dolayı ve hükümlü oldukları için ne bir SGK’ya girebilmekte nede para kazanabilmektedir. 4 ayı geçkin süredir aç ve zor durumdadır. Unutmayalım ki meşhur atasözü ‘Yokluk mertliği bozar’ demektedir. Devlet olarak bu arkadaşlarımıza tekrar suç işlememeleri için ya maddi destek sağlanmalı ya da iş istihdamı sağlanmalıdır. Aksi takdirde izinli olarak çıkan arkadaşlarımız tekrar suç işleyerek kalan cezalarının üzerine ceza ekleyerek cezaevine dönmek zorunda kalacaklardır.
“DEVLETİN GÖREVİ İNSANLARA
SUÇ İŞLETEREK İÇERİ TIKMAK DEĞİLDİR”
Devletin görevi suç ve suçlu oranını düşürmektir. Suçluyu ıslah ederek topluma kazandırmaktır. Tekrar suç işleterek cezaevine tıkmak değildir. Unutmayalım ki, mahkum da bir insandır ve yaşama hakkı vardır. Bunu da sağlamak devletimizin en büyük vazifelerinden biridir. İnsanoğlu olarak yarın sizlerin o dört duvar arasına gitmeyeceğinize dair hiçbir garantiniz yoktur. Toplum olarak suç işleyen vatandaşlarımıza bir şans daha verilmelidir ve topluma kazandırılmalıdır”  dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.