Mahkeme Kararını Bekliyoruz

GÜNDEM 22.01.2016 - 19:24, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2867+ kez okundu.
 

Mahkeme Kararını Bekliyoruz

Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, 2 dönemdir boş tutulan Halıkent Lisesi eski binasının yıkılması için hukuki sürecin tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.
Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Akdeniz'in gündeme getirdiği Halıkent Lisesi eski binasının kaderine terkedildiği, okul ihtiyacı olmasına rağmen binayla ilgili hiçbir iş ve işlem yapılmadığı yönündeki haberine açıklama yaptı. Halıkent'te ortaokul ihtiyacı olduğunun kendilerince de mağlum olduğunu belirten Can, "20 yıl önce yapılan ve Halıkent Lisesi olarak hizmet veren bina deprem yönünden tehlike arz ettiği için o bölgede yeni bir okul yaptık ve öğrencilerimizi taşıdık. Binayı yıkacağız. Yerine yeni bir okul yapmayı planladık. Ancak binanın çürük çıkmasından ötürü müteahhit firmanın sorumluluğu olup olmadığı yönünde hukuki bir sürecin başlatılması gerekiyor. Müteahhidin suçlu olup olmadığı mahkeme kararı ile belli olacak. Bu karar çıkmadan binayı yıkamıyoruz. Yıkarsak biz sorumlu olacağız. Mahkeme kararından sonra biran önce yıkıp, yerine yeni bir okul yapacağız. Ben de o binanın yıkılıp, yerine hemen okul yapılmasını isterim. Ama hukuki süreci beklemek durumundayız" dedi.
Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, 2 dönemdir boş tutulan Halıkent Lisesi eski binasının yıkılması için hukuki sürecin tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.

Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Akdeniz'in gündeme getirdiği Halıkent Lisesi eski binasının kaderine terkedildiği, okul ihtiyacı olmasına rağmen binayla ilgili hiçbir iş ve işlem yapılmadığı yönündeki haberine açıklama yaptı.

Halıkent'te ortaokul ihtiyacı olduğunun kendilerince de mağlum olduğunu belirten Can, "20 yıl önce yapılan ve Halıkent Lisesi olarak hizmet veren bina deprem yönünden tehlike arz ettiği için o bölgede yeni bir okul yaptık ve öğrencilerimizi taşıdık. Binayı yıkacağız. Yerine yeni bir okul yapmayı planladık. Ancak binanın çürük çıkmasından ötürü müteahhit firmanın sorumluluğu olup olmadığı yönünde hukuki bir sürecin başlatılması gerekiyor.

Müteahhidin suçlu olup olmadığı mahkeme kararı ile belli olacak. Bu karar çıkmadan binayı yıkamıyoruz. Yıkarsak biz sorumlu olacağız. Mahkeme kararından sonra biran önce yıkıp, yerine yeni bir okul yapacağız. Ben de o binanın yıkılıp, yerine hemen okul yapılmasını isterim. Ama hukuki süreci beklemek durumundayız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.