Küresel bir salgın tehdidiyle karşı karşıyayız

GÜNDEM 26.03.2020 - 17:55, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2140+ kez okundu.
 

Küresel bir salgın tehdidiyle karşı karşıyayız

Küresel bir salgın tehdidiyle karşı karşıyayız
  BLT TÜRK ekranlarında yayınlanan biz bize programı Koronavirüsü tedbirleri kapsamında evde kal çağrısı üzerine görüntülü görüşme sistemi üzerinden birçok kişiyle görüntülü ve canlı telefon bağlantısı sağlandı.  Programa bağlanan   TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, hükümetin gerekli tedbirleri aldığını vatandaşlarında bu tedbirleri uyması gerektiğini söyledi.   TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’de, programına canlı telefon bağlantısıyla katıldı.  Bilgiç Türkiye’nin Küresel bir salgın tehdidiyle karşı karşıya kaldığını belirten Bilgiç, hükümetin gerekli tedbirleri aldığını vatandaşlarında bu tedbirleri uyması gerektiğini söyledi. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, sizlerinde bildiği gibi son derece önemli küresel bir tehditle, son derece önemli bir salgınla karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak da Cumhurbaşkanımızın koordinasyonunda, liderliğinde ilgili bütün kurumlarımız başta sağlık bakanlığımız ve iç işleri bakanlığımız olmak üzere ilgili bütün kamu ve kuruluşları üzerine düşeni fazlasıyla yapıyorlar. Devletimizin her alanda almış olduğu tedbirler var ama bizlerinde vatandaş olarak devletin almış olduğu bu tedbirlere onlara mutlak suretle destek vermemiz gerekiyor. Bunun da yolu sosyal mesafeyi artırmamız teması büyük ölçüde kesmemiz mümkün olduğu müddetçe evde hayatımızı geçirmemiz gerekiyor. Yaşlı vatandaşlarımızla ilgili sorumluluklarımız var onlar daha büyük risk gurubunu oluşturuyorlar bu güne kadar bütün dünyada oluşan vakalarda bunları gösterdi, onlarında evde kalmalarının ihtiyaçlarının kimseleri yoksa zaten devletin ilgili bütün birimleri Zabıtalarımız, Polisimiz, Valilikler, Kaymakamlıklar, Sosyal Yardımlaşma Vakıfları yani ilgili bütün birimler bu konudaki görevli olan üzerlerine düşeni yapıyorlar ama onların dışında gençlerden anne babalarına aile büyüklerine sahip çıkmalarını onların mümkün olduğunca dışarıdan uzak kalmaları ve tehditten etkilenmemeleri temin edilmesi gerekiyor. Süreyya Sadi Bilgiç Türkiye’de koronavirüs sürecinin şeffaf bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çekti. Bilgiç, “Son derece şeffaf olarak bu süreç yürütülüyor, başından beri daha henüz Türkiye’de vaka görülmeden Çin’de başlayan bu salgın Avrupa’ya sıçramasından itibaren gerekli bütün hazırlıklar yapıldı ama sahaya çıktığınızda da bir takım eksiklikleri gördüğünüzde bunun da düzenlemelerini yapıyorsunuz. Başta sağlık bakanlığımız, hastanelerimiz, doktorlarımız, sağlık emekçilerimiz, sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün ilgili kurum ve kuruluşları büyük bir özveriyle çalışıyorlar biz buradan onlara canı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. Tabiî ki başta Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, İç işleri bakanımız olmak üzere bu konuda çok ciddi mücadele veren arkadaşlarımıza ve devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Vatandaş olarak mutlak suretle buna destek vermemiz gerekiyor.” Şeklinde açıklamada bulundu                
Küresel bir salgın tehdidiyle karşı karşıyayız

 

BLT TÜRK ekranlarında yayınlanan biz bize programı Koronavirüsü tedbirleri kapsamında evde kal çağrısı üzerine görüntülü görüşme sistemi üzerinden birçok kişiyle görüntülü ve canlı telefon bağlantısı sağlandı.  Programa bağlanan   TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, hükümetin gerekli tedbirleri aldığını vatandaşlarında bu tedbirleri uyması gerektiğini söyledi.

 

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’de, programına canlı telefon bağlantısıyla katıldı.  Bilgiç Türkiye’nin Küresel bir salgın tehdidiyle karşı karşıya kaldığını belirten Bilgiç, hükümetin gerekli tedbirleri aldığını vatandaşlarında bu tedbirleri uyması gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, sizlerinde bildiği gibi son derece önemli küresel bir tehditle, son derece önemli bir salgınla karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak da Cumhurbaşkanımızın koordinasyonunda, liderliğinde ilgili bütün kurumlarımız başta sağlık bakanlığımız ve iç işleri bakanlığımız olmak üzere ilgili bütün kamu ve kuruluşları üzerine düşeni fazlasıyla yapıyorlar. Devletimizin her alanda almış olduğu tedbirler var ama bizlerinde vatandaş olarak devletin almış olduğu bu tedbirlere onlara mutlak suretle destek vermemiz gerekiyor. Bunun da yolu sosyal mesafeyi artırmamız teması büyük ölçüde kesmemiz mümkün olduğu müddetçe evde hayatımızı geçirmemiz gerekiyor. Yaşlı vatandaşlarımızla ilgili sorumluluklarımız var onlar daha büyük risk gurubunu oluşturuyorlar bu güne kadar bütün dünyada oluşan vakalarda bunları gösterdi, onlarında evde kalmalarının ihtiyaçlarının kimseleri yoksa zaten devletin ilgili bütün birimleri Zabıtalarımız, Polisimiz, Valilikler, Kaymakamlıklar, Sosyal Yardımlaşma Vakıfları yani ilgili bütün birimler bu konudaki görevli olan üzerlerine düşeni yapıyorlar ama onların dışında gençlerden anne babalarına aile büyüklerine sahip çıkmalarını onların mümkün olduğunca dışarıdan uzak kalmaları ve tehditten etkilenmemeleri temin edilmesi gerekiyor.

Süreyya Sadi Bilgiç Türkiye’de koronavirüs sürecinin şeffaf bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çekti. Bilgiç, “Son derece şeffaf olarak bu süreç yürütülüyor, başından beri daha henüz Türkiye’de vaka görülmeden Çin’de başlayan bu salgın Avrupa’ya sıçramasından itibaren gerekli bütün hazırlıklar yapıldı ama sahaya çıktığınızda da bir takım eksiklikleri gördüğünüzde bunun da düzenlemelerini yapıyorsunuz. Başta sağlık bakanlığımız, hastanelerimiz, doktorlarımız, sağlık emekçilerimiz, sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün ilgili kurum ve kuruluşları büyük bir özveriyle çalışıyorlar biz buradan onlara canı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. Tabiî ki başta Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, İç işleri bakanımız olmak üzere bu konuda çok ciddi mücadele veren arkadaşlarımıza ve devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Vatandaş olarak mutlak suretle buna destek vermemiz gerekiyor.” Şeklinde açıklamada bulundu                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.