KURBAN BAYRAMINDA NASIL BESLENMELİYİZ

GÜNDEM 27.07.2020 - 17:11, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2540+ kez okundu.
 

KURBAN BAYRAMINDA NASIL BESLENMELİYİZ

KURBAN BAYRAMINDA NASIL BESLENMELİYİZ
KURBAN BAYRAMINDA NASIL BESLENMELİYİZ Herkese merhabaa! Kurban bayramında nasıl beslenmeliyim? Baklava yemeden nasıl sabredeceğim? Et tüketimini nasıl planlamalıyım? Gibi sorularınıza cevap vermek istedik! Öncelikle herkesin bayramını @tcheck.tr olarak kutluyoruz. Bildiğimiz gibi bayramlarda geleneklerimiz gereği Tatlı yemeyene küsülüyor. Eee biz de zaten yemek istiyoruz. Herhangi bir kronik rahatsızlığımız yoksa bayramda porsiyon kontrolü sağlayarak Tatlı yiyebilmeliyiz. Sürdürülebilir sağlıklı beslenmeyi sağlamak istiyorsak kendimize yasak koymak yerine bilinçli birer tüketici olmamız gerektiğini asla aklımızdan çıkartmayalım. Et tüketimine gelince günlük protein alımımız toplam kalori alımınızın 12-15’ini oluşturmalıdır. Buna ek olarak böbreklere yük olmaması adına bir öğünde 40 gram proteini geçmemeliyiz. Burada bilmemiz gereken şey 40 gr protein 40 gr et demek değildir. Örneğin 1 yemek kaşığı kıymanın (30 gr) içerisinde 6 gram protein vardır. Bir öğünde 40 gr protein almak için yaklaşık 7 yemek kaşığı kıymayı tek öğünde tüketmek gerekmektedir. Toparlayacak olursak porsiyon kontrolü sağladıktan ve pişirme tekniğini doğru belirledikten sonra bayramda et tüketimini de çekinmeden yapmanızı tavsiye ediyoruz. HERKESE İYİ BAYRAMLAR @FİTCHECK.TR DYT.DUDU MERVE DOĞAN  
KURBAN BAYRAMINDA NASIL BESLENMELİYİZ

KURBAN BAYRAMINDA NASIL BESLENMELİYİZ

Herkese merhabaa!

Kurban bayramında nasıl beslenmeliyim?

Baklava yemeden nasıl sabredeceğim?

Et tüketimini nasıl planlamalıyım?

Gibi sorularınıza cevap vermek istedik! Öncelikle herkesin bayramını @tcheck.tr olarak kutluyoruz. Bildiğimiz gibi bayramlarda geleneklerimiz gereği Tatlı yemeyene küsülüyor. Eee biz de zaten yemek istiyoruz.

Herhangi bir kronik rahatsızlığımız yoksa bayramda porsiyon kontrolü sağlayarak Tatlı yiyebilmeliyiz. Sürdürülebilir sağlıklı beslenmeyi sağlamak istiyorsak kendimize yasak koymak yerine bilinçli birer tüketici olmamız gerektiğini asla aklımızdan çıkartmayalım. Et tüketimine gelince günlük protein alımımız toplam kalori alımınızın 12-15’ini oluşturmalıdır. Buna ek olarak böbreklere yük olmaması adına bir öğünde 40 gram proteini geçmemeliyiz. Burada bilmemiz gereken şey 40 gr protein 40 gr et demek değildir. Örneğin 1 yemek kaşığı kıymanın (30 gr) içerisinde 6 gram protein vardır. Bir öğünde 40 gr protein almak için yaklaşık 7 yemek kaşığı kıymayı tek öğünde tüketmek gerekmektedir. Toparlayacak olursak porsiyon kontrolü sağladıktan ve pişirme tekniğini doğru belirledikten sonra bayramda et tüketimini de çekinmeden yapmanızı tavsiye ediyoruz.

HERKESE İYİ BAYRAMLAR

@FİTCHECK.TR

DYT.DUDU MERVE DOĞAN

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.