Kızılay'dan kan bağışı çağrısı

GÜNDEM 07.05.2019 - 14:37, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 3011+ kez okundu.
 

Kızılay'dan kan bağışı çağrısı

Kızılay'dan kan bağışı çağrısı
Isparta Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Uğur Güzel, kan bağışının önemini anlattı. Ramazan ayında kan bağış sayılarının düştüğünü ifade eden Güzel, tüm Ispartalıları Ramazan ayında kan bağışına davet etti.  Kanın sürekli ihtiyaç olduğunu ifade eden Merkez Müdürü Uğur Güzel, özellikle Ramazan ayında kan bağışı sayılarının düştüğünü belirterek, Isparta halkını Ramazan ayında da kan bağışına davet etti. Güzel, “Gönüllü olarak gelip kanlarını bağışlayarak hastalarımıza yardımcı olan kan bağışçılarımıza kurtardıkları hayatlar için teşekkür etmek istiyorum.  Günümüzde artık güvenli kan hastanelerde birçok hastaların tedavisinde ameliyatların sağlıklı geçmesi için muhakkak elimizde bulunması gereken işlemlerden geçmiş kandır ve bunun tek kaynağı insandır vücudumuzdan bir ünite kan bağışlayarak bizler hiçbir şey kaybetmezken bir başka insana oldukça değerli bir katkıda bulunmuş olacağız bunu unutmayalım ve sosyal sorumluluk olarak sağlığı yerinde olan 18 yaş üstü herkesin kan bağışı yapmasını istiyoruz. Geçtiğimiz sene 2 milyon 571 bin 482 ünite kan alarak hemen hemen hastanelerin yüzde 90kan ihtiyacını karşılayarak kapatmıştık. Bu senede hastanelerin ihtiyaçları yönünde belirlenmiş hedeflerimizle kan bağışı kabul etmeye devam ediyoruz. Nisan ayı dahil Isparta Kızılay kan bağış merkezi olarak 9 bin 100 ünite kan aldık ve bu kanları gerekli işlemlerden geçirdikten sonra hastanelerimizde hastalarımızın kullanımı için hizmete sunduk, istatistiki olarak yüzde 30 civarında kan bağışımız düşmekte buda halkımızın ibadeti ve bir takım kan bağışındaki endişelerden kaynaklanmakta biz bunun önüne geçebilmek için ramazan ayı boyunca bir otobüs ve mimarsinanda bulunan  kan alma birimimizle birlikte gece saat 00.00 a kadar kan almaya devam edeceğiz. Kan bağış otobüsü ise üniversitede kan bağışı yapmak isteyenlere hizmet verecek daha sonra valilik civarında hizmet vermeye devam edecek.” dedi
Kızılay'dan kan bağışı çağrısı

Isparta Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Uğur Güzel, kan bağışının önemini anlattı. Ramazan ayında kan bağış sayılarının düştüğünü ifade eden Güzel, tüm Ispartalıları Ramazan ayında kan bağışına davet etti.

 Kanın sürekli ihtiyaç olduğunu ifade eden Merkez Müdürü Uğur Güzel, özellikle Ramazan ayında kan bağışı sayılarının düştüğünü belirterek, Isparta halkını Ramazan ayında da kan bağışına davet etti. Güzel, “Gönüllü olarak gelip kanlarını bağışlayarak hastalarımıza yardımcı olan kan bağışçılarımıza kurtardıkları hayatlar için teşekkür etmek istiyorum.  Günümüzde artık güvenli kan hastanelerde birçok hastaların tedavisinde ameliyatların sağlıklı geçmesi için muhakkak elimizde bulunması gereken işlemlerden geçmiş kandır ve bunun tek kaynağı insandır vücudumuzdan bir ünite kan bağışlayarak bizler hiçbir şey kaybetmezken bir başka insana oldukça değerli bir katkıda bulunmuş olacağız bunu unutmayalım ve sosyal sorumluluk olarak sağlığı yerinde olan 18 yaş üstü herkesin kan bağışı yapmasını istiyoruz. Geçtiğimiz sene 2 milyon 571 bin 482 ünite kan alarak hemen hemen hastanelerin yüzde 90kan ihtiyacını karşılayarak kapatmıştık. Bu senede hastanelerin ihtiyaçları yönünde belirlenmiş hedeflerimizle kan bağışı kabul etmeye devam ediyoruz. Nisan ayı dahil Isparta Kızılay kan bağış merkezi olarak 9 bin 100 ünite kan aldık ve bu kanları gerekli işlemlerden geçirdikten sonra hastanelerimizde hastalarımızın kullanımı için hizmete sunduk, istatistiki olarak yüzde 30 civarında kan bağışımız düşmekte buda halkımızın ibadeti ve bir takım kan bağışındaki endişelerden kaynaklanmakta biz bunun önüne geçebilmek için ramazan ayı boyunca bir otobüs ve mimarsinanda bulunan  kan alma birimimizle birlikte gece saat 00.00 a kadar kan almaya devam edeceğiz. Kan bağış otobüsü ise üniversitede kan bağışı yapmak isteyenlere hizmet verecek daha sonra valilik civarında hizmet vermeye devam edecek.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.