KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HAFRİYAT DÖNÜŞÜMÜ

02.04.2015 - 22:48, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1501+ kez okundu.
 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HAFRİYAT DÖNÜŞÜMÜ

Kentsel Dönüşüm Yasası ile birlikte hızlanan yıkımlar ve ortaya çıkan molozlar yeni sektörlerin doğmasına neden oluyor. Yapı, eğitim,sigortacılık ve ziraat sektöründe faaliyet gösteren Karabulut Grup, Isparta'da olmayan bir yatırımı hayata geçiriyor. Kentsel Dönüşüm Yasası ya da başka bir sebeple yıkılan binanın atık betonları kum ve dolgu malzemesi haline getirilecek. Karabulut Grup, Bozanönü Köyü yolu üzerindeki Kartaş Hazır Beton sahası içerisindeki bu tesis için Belediye Meclisi'nden gereken onayı aldı.   Karabulut Grup Genel Müdürü Yunus Karabulut, ‘6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’ kapsamında önemli bir yapılanmaya da gittiklerini kaydetti. Bu bağlamda ‘Kentsel Dönüşüm Sistemleri’ kuracaklarını anlatan Karabulut şöyle dedi:   “Şu anda kentsel dönüşüm yasası kapsamında binalar yıkılıyor. Bu yıkılan binalardan çıkan molozları dökecek yer arıyoruz. Şehir merkezine kaçak yollarla dökülüyor. Bu da şehrimizde görüntü kirliliğine nedenoluyor. Bozanönü Yolu üzerinde kuracağımız tesisimizde beton atıklarını para ile satın alacağız. Ve burada betonları kum ve dolğu malzemesine dönüştüreceğiz. Böylece atıl olan bir şey ekonomiye kazandırılmış olacak. Böyle bir tesis şu an ilimizde yok. Gereken başvurularımızı yaptık. Belediye Meclisimizden onay çıktı. Yakında bu tesisi kurup, Isparta'nın hizmetine sunacağız

Kentsel Dönüşüm Yasası ile birlikte hızlanan yıkımlar ve ortaya çıkan molozlar yeni sektörlerin doğmasına neden oluyor. Yapı, eğitim,sigortacılık ve ziraat sektöründe faaliyet gösteren Karabulut Grup, Isparta'da olmayan bir yatırımı hayata geçiriyor. Kentsel Dönüşüm Yasası ya da başka bir sebeple yıkılan binanın atık betonları kum ve dolgu malzemesi haline getirilecek. Karabulut Grup, Bozanönü Köyü yolu üzerindeki Kartaş Hazır Beton sahası içerisindeki bu tesis için Belediye Meclisi'nden gereken onayı aldı.
 
Karabulut Grup Genel Müdürü Yunus Karabulut, ‘6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’ kapsamında önemli bir yapılanmaya da gittiklerini kaydetti. Bu bağlamda ‘Kentsel Dönüşüm Sistemleri’ kuracaklarını anlatan Karabulut şöyle dedi:
 
“Şu anda kentsel dönüşüm yasası kapsamında binalar yıkılıyor. Bu yıkılan binalardan çıkan molozları dökecek yer arıyoruz. Şehir merkezine kaçak yollarla dökülüyor. Bu da şehrimizde görüntü kirliliğine nedenoluyor. Bozanönü Yolu üzerinde kuracağımız tesisimizde beton atıklarını para ile satın alacağız. Ve burada betonları kum ve dolğu malzemesine dönüştüreceğiz. Böylece atıl olan bir şey ekonomiye kazandırılmış olacak. Böyle bir tesis şu an ilimizde yok. Gereken başvurularımızı yaptık. Belediye Meclisimizden onay çıktı. Yakında bu tesisi kurup, Isparta'nın hizmetine sunacağız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.