İntihar Çalıştayı

GÜNDEM 12.02.2020 - 18:01, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2847+ kez okundu.
 

İntihar Çalıştayı

İntihar Çalıştayı
Isparta’da İl İntiharı Önleme Kurulu, kentte İntiharı Önleme Eylem Planı kapsamında medyanın intiharlar üzerindeki etkisini anlatabilmek için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Isparta Vali Yardımcısı Hakan Kubalı da katıldı. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün talimatları ve “Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı” doğrultusunda hazırlanan “Isparta İli İntiharı Önleme Eylem Planı” gereğince Isparta’da intiharı önleme çalışmaları kapsamında basın mensuplarına yönelik mini bir çalıştay düzenlendi. Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı Başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda, intihar vakaları sonrası Isparta medyasının haberi dili ve fotoğraf kullanımı hakkında dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Çalıştayda konuşan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı: “Komisyon olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İntihar psikiyatrik ve sosyal bir durumdur. İntiharların birçok çeşidi bulunmaktadır. Bizler idareciler olarak intihar ile mücadele de bilinç yaratacağız. Bizler sorunların çözümünde önder olmalıyız. Bu tür vakaları görünce her birimizi derin üzüntüler içerisine düşüyoruz. Keşkelerin olmaması için çalışmalarımı yürütüyoruz. Kimse intihar etmesin, sorunların çözümü hayatın içerisindedir. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum, en ufak bir sorunu olan İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvursun. Sorunların çözümü için vatandaşların yanındayız.” Dedi. Kubalı’nın konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesi yetkilisince istatistikler paylaşıldı. Yetkililerce ayrıca intihar haberlerinde daha dikkatli olunması konusunda bilgilendirilmede bulunuldu.  
İntihar Çalıştayı

Isparta’da İl İntiharı Önleme Kurulu, kentte İntiharı Önleme Eylem Planı kapsamında medyanın intiharlar üzerindeki etkisini anlatabilmek için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya Isparta Vali Yardımcısı Hakan Kubalı da katıldı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün talimatları ve “Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı” doğrultusunda hazırlanan “Isparta İli İntiharı Önleme Eylem Planı” gereğince Isparta’da intiharı önleme çalışmaları kapsamında basın mensuplarına yönelik mini bir çalıştay düzenlendi. Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı Başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda, intihar vakaları sonrası Isparta medyasının haberi dili ve fotoğraf kullanımı hakkında dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Çalıştayda konuşan Vali Yardımcısı Hakan Kubalı: “Komisyon olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İntihar psikiyatrik ve sosyal bir durumdur. İntiharların birçok çeşidi bulunmaktadır. Bizler idareciler olarak intihar ile mücadele de bilinç yaratacağız. Bizler sorunların çözümünde önder olmalıyız. Bu tür vakaları görünce her birimizi derin üzüntüler içerisine düşüyoruz. Keşkelerin olmaması için çalışmalarımı yürütüyoruz. Kimse intihar etmesin, sorunların çözümü hayatın içerisindedir. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum, en ufak bir sorunu olan İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvursun. Sorunların çözümü için vatandaşların yanındayız.” Dedi. Kubalı’nın konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesi yetkilisince istatistikler paylaşıldı. Yetkililerce ayrıca intihar haberlerinde daha dikkatli olunması konusunda bilgilendirilmede bulunuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.