İNSANLIK ÖLMEMİŞ DEDİRTTİ!

YAŞAM 22.07.2015 - 15:11, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1749+ kez okundu.
 

İNSANLIK ÖLMEMİŞ DEDİRTTİ!

Isparta’da bir düğüne katılan ve dışarıda oturduğu esnada cüzdanını düşüren vatandaşın cüzdanı lise mezunu ve üniversite sınavına hazırlanan işsiz bir genç tarafından bulundu. İçerisinde 2 bin 300 lira para olan cüzdanın sahibini düğün salonunda arayan genç sonuç alamayınca, cüzdanı Halife Sultan Mahallesi Muhtarı Ümit İşlek’e teslim etti. Sonuçta içerisi para dolu cüzdan, sahibine teslim edilirken, cüzdanı bulan gencin bu davranışı ‘İnsanlık ölmemiş’ dedirtti.  Olay Isparta’nın Halife Sultan Mahallesi’nde meydana geldi.Emekli memur Erol Eryılmaz (63) bir düğüne katılmak için mahallenin SosyalTesislerine gitti. Bir süre sonra dışarıda dostlarıyla sohbet ettiği sıradacüzdanını düşürdü. Bu sırada civarda bulunan mahallenin gençlerinden 18yaşındaki Furkan Apaydın, cüzdanı fark etti. Cüzdana bakan ve içerisinde fotoğrafınıgören Apaydın, cüzdanın sahibini bulmak için düğün salonuna çıktı. Her taraftacüzdanın sahibini arayan ancak ulaşamayan genç, son çare olarak cüzdanı HalifeSultan Mahallesi Muhtarı Ümit İşlek’e teslim etmekte buldu.  Halife Sultan Mahallesi Muhtarı Ümit İşlek ise cüzdandakiaraç ruhsat bilgilerinden, cüzdanın sahibi Erol Eryılmaz’a ulaştı. Bununüzerine üçlü bir araya geldi. Muhtar Ümit İşlek, cüzdanı sahibine teslimederken, cüzdan sahibi Eryılmaz’da cüzdanı bularak tekrar kendisineulaştırılmasını sağlayan 18 yaşındaki Furkan Apaydın’a teşekkür ederken, 100lira harçlık verdi.  Emekli memur Erol Eryılmaz, bu devirde böyle insanlarlakarşılaşmanın çok zor olduğunu belirtirken, kendisinin de çocukluğunda bircüzdan bulduğunu ve bu cüzdanı sahibine ulaştırdığını anımsatarak, “Bu devirdeböyle gençleri görmek çok sevindirici. Çocukluğumda bende cüzdan bulmuş vesahibine ulaştırmıştım, aynı olay tekerrür etti. Böyle bir genç yetiştiren anneve babaya da çok teşekkür ediyorum” dedi. Cüzdanı bulduğunu ve hiç tereddüt etmeden sahibini aramayakoyulduğunu söyleyen Furkan Apaydın ise “Tüm düğün salonunu dolaştım. Elimdebulunan fotoğraftaki Erol Eryılmaz’ı aradım ama bulamadım. Son olarak cüzdanımahallemizin muhtarına teslim ettim” şeklinde konuştu.  Muhtar Ümit İşlek de cüzdanın sahibine kimlik bilgilerindenulaştığını kaydederken, mahalle sakini Furkan Apaydın’la gurur duyduğunu dilegetirerek, güzel davranışından dolayı Apaydın’a teşekkür etti.     
Isparta’da bir düğüne katılan ve dışarıda oturduğu esnada cüzdanını düşüren vatandaşın cüzdanı lise mezunu ve üniversite sınavına hazırlanan işsiz bir genç tarafından bulundu. İçerisinde 2 bin 300 lira para olan cüzdanın sahibini düğün salonunda arayan genç sonuç alamayınca, cüzdanı Halife Sultan Mahallesi Muhtarı Ümit İşlek’e teslim etti. Sonuçta içerisi para dolu cüzdan, sahibine teslim edilirken, cüzdanı bulan gencin bu davranışı ‘İnsanlık ölmemiş’ dedirtti. 

Olay Isparta’nın Halife Sultan Mahallesi’nde meydana geldi.Emekli memur Erol Eryılmaz (63) bir düğüne katılmak için mahallenin SosyalTesislerine gitti. Bir süre sonra dışarıda dostlarıyla sohbet ettiği sıradacüzdanını düşürdü.

Bu sırada civarda bulunan mahallenin gençlerinden 18yaşındaki Furkan Apaydın, cüzdanı fark etti. Cüzdana bakan ve içerisinde fotoğrafınıgören Apaydın, cüzdanın sahibini bulmak için düğün salonuna çıktı. Her taraftacüzdanın sahibini arayan ancak ulaşamayan genç, son çare olarak cüzdanı HalifeSultan Mahallesi Muhtarı Ümit İşlek’e teslim etmekte buldu. 

Halife Sultan Mahallesi Muhtarı Ümit İşlek ise cüzdandakiaraç ruhsat bilgilerinden, cüzdanın sahibi Erol Eryılmaz’a ulaştı. Bununüzerine üçlü bir araya geldi. Muhtar Ümit İşlek, cüzdanı sahibine teslimederken, cüzdan sahibi Eryılmaz’da cüzdanı bularak tekrar kendisineulaştırılmasını sağlayan 18 yaşındaki Furkan Apaydın’a teşekkür ederken, 100lira harçlık verdi. 

Emekli memur Erol Eryılmaz, bu devirde böyle insanlarlakarşılaşmanın çok zor olduğunu belirtirken, kendisinin de çocukluğunda bircüzdan bulduğunu ve bu cüzdanı sahibine ulaştırdığını anımsatarak, “Bu devirdeböyle gençleri görmek çok sevindirici. Çocukluğumda bende cüzdan bulmuş vesahibine ulaştırmıştım, aynı olay tekerrür etti. Böyle bir genç yetiştiren anneve babaya da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cüzdanı bulduğunu ve hiç tereddüt etmeden sahibini aramayakoyulduğunu söyleyen Furkan Apaydın ise “Tüm düğün salonunu dolaştım. Elimdebulunan fotoğraftaki Erol Eryılmaz’ı aradım ama bulamadım. Son olarak cüzdanımahallemizin muhtarına teslim ettim” şeklinde konuştu. 

Muhtar Ümit İşlek de cüzdanın sahibine kimlik bilgilerindenulaştığını kaydederken, mahalle sakini Furkan Apaydın’la gurur duyduğunu dilegetirerek, güzel davranışından dolayı Apaydın’a teşekkür etti. 

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.