İmar Barışı'nda 199 kişinin kayıt belgesi iptal edildi!

GÜNDEM 20.02.2020 - 10:58, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2395+ kez okundu.
 

İmar Barışı'nda 199 kişinin kayıt belgesi iptal edildi!

İmar Barışı'nda 199 kişinin kayıt belgesi iptal edildi!
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca; İmar Barışı'nda 199 kişinin kayıt belgesi iptal edildi!   Kaçak ve iskansız yapıları kapsayan İmar Barışı Uygulaması sona erdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, uygulama kapsamında kent genelinde 38 bin yapı kayıt belgesi düzenledi. Düzenlenen yapı kayıt belgelerinden 199’u ise iptal edildi.   Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, uygulama kapsamında kent genelinde 38 bin yapı kayıt belgesi düzenledi. Düzenlenen yapı kayıt belgelerinden 199’u ise iptal edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, yapı kayıt belgelerinin iptali noktasında önemli açıklamalarda bulundu. İl Müdürü Borca, borcun yüzde 25’ini 2019 yılı Temmuz ayı sonuna kadar ödeyen ancak, borcun tamamını yılsonuna kadar ödemeyen vatandaşlar için ödediği tutarın geri iadesinin yapılacağını söyledi. Borca,  “Bilindiği üzere imar barışı sürecimiz tamamlanmıştı bununla ilgili Isparta’da 38 bin yapı kayıt belgesi üretildi. 38 bin yapı kayıt belgesinin karşılığı olarak da 122 milyona yakın bir bedel ödendi süreç tamamlanmıştı daha önceki zaman içerisinde duyurusu yapılan yapı kayıt belgesinin ödenmesiyle ilgili olarak Temmuz ayının sonuna kadar yüzde 25’i ödenmek kaydıyla sene sonuna kadar bir ödeme süreci verilmişti bu süre içerisinde ödemesi gerçekleşmeyen yapı kayıt belgeleri tabiî ki üretilemediği için ve süreçte sonlandığı için bu belgeler bakanlığımızca iptal edildi. Bunlar Isparta’da 101 adet iptal edildi vatandaşlarımız ödeme dekontlarıyla müdürlüğümüze başvurmaları halinde ödedikleri miktarı kendilerine iade edeceğiz. Bunun dışında ayrıca uygun başvuru olmayan doğru beyan içermeyen 31 Aralık 2017 yılından önce yapılmış olmayıp daha sonrasında yapılan yapı kayıt belgesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şuana kadar 98 yapı kayıt belgesini iptal ettik, bu 38 bin yapının ekserisi il merkezinde 26 bin 500 civarındaki yapı kayıt belgesi merkezde geri kalanı ilçelerde üretmiş durumdayız. Bu belgelerin 14 bin adedi binanın tamamı için diğerleri bina içlerindeki tadilatlar için bağımsız birim açısından  başvuru yapılan belgelerdir.” Şeklinde açıklamada bulundu     Isparta’da borcunun yüzde 25’ini ödeyip geriye kalan borcunu belirlenen süre ödemeyen vatandaşlara 66 bin 314 lira geri iade yapılacak.  Öte yandan Batı Akdeniz İllerinden Antalya’da 594, Burdur’da ise 37 adet yapı kayıt belgesi iptal edildi.
İmar Barışı'nda 199 kişinin kayıt belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca;

İmar Barışı'nda 199 kişinin kayıt belgesi iptal edildi!

 

Kaçak ve iskansız yapıları kapsayan İmar Barışı Uygulaması sona erdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, uygulama kapsamında kent genelinde 38 bin yapı kayıt belgesi düzenledi. Düzenlenen yapı kayıt belgelerinden 199’u ise iptal edildi.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, uygulama kapsamında kent genelinde 38 bin yapı kayıt belgesi düzenledi. Düzenlenen yapı kayıt belgelerinden 199’u ise iptal edildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, yapı kayıt belgelerinin iptali noktasında önemli açıklamalarda bulundu. İl Müdürü Borca, borcun yüzde 25’ini 2019 yılı Temmuz ayı sonuna kadar ödeyen ancak, borcun tamamını yılsonuna kadar ödemeyen vatandaşlar için ödediği tutarın geri iadesinin yapılacağını söyledi. Borca,  “Bilindiği üzere imar barışı sürecimiz tamamlanmıştı bununla ilgili Isparta’da 38 bin yapı kayıt belgesi üretildi. 38 bin yapı kayıt belgesinin karşılığı olarak da 122 milyona yakın bir bedel ödendi süreç tamamlanmıştı daha önceki zaman içerisinde duyurusu yapılan yapı kayıt belgesinin ödenmesiyle ilgili olarak Temmuz ayının sonuna kadar yüzde 25’i ödenmek kaydıyla sene sonuna kadar bir ödeme süreci verilmişti bu süre içerisinde ödemesi gerçekleşmeyen yapı kayıt belgeleri tabiî ki üretilemediği için ve süreçte sonlandığı için bu belgeler bakanlığımızca iptal edildi. Bunlar Isparta’da 101 adet iptal edildi vatandaşlarımız ödeme dekontlarıyla müdürlüğümüze başvurmaları halinde ödedikleri miktarı kendilerine iade edeceğiz. Bunun dışında ayrıca uygun başvuru olmayan doğru beyan içermeyen 31 Aralık 2017 yılından önce yapılmış olmayıp daha sonrasında yapılan yapı kayıt belgesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şuana kadar 98 yapı kayıt belgesini iptal ettik, bu 38 bin yapının ekserisi il merkezinde 26 bin 500 civarındaki yapı kayıt belgesi merkezde geri kalanı ilçelerde üretmiş durumdayız. Bu belgelerin 14 bin adedi binanın tamamı için diğerleri bina içlerindeki tadilatlar için bağımsız birim açısından  başvuru yapılan belgelerdir.” Şeklinde açıklamada bulundu    

Isparta’da borcunun yüzde 25’ini ödeyip geriye kalan borcunu belirlenen süre ödemeyen vatandaşlara 66 bin 314 lira geri iade yapılacak.  Öte yandan Batı Akdeniz İllerinden Antalya’da 594, Burdur’da ise 37 adet yapı kayıt belgesi iptal edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.