İLLERİN MİLLETVEKİLİ SAYISI YENİDEN DÜZENLENDİ

GÜNDEM 27.03.2021 - 22:22, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1436+ kez okundu.
 

İLLERİN MİLLETVEKİLİ SAYISI YENİDEN DÜZENLENDİ

İLLERİN MİLLETVEKİLİ SAYISI YENİDEN DÜZENLENDİ
Yüksek Seçim Kurulu, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile bazı illerin milletvekili çıkarma sayılarında değişikliğe gitti. İstanbul ile Bayburt'un milletvekili sayısı azalırken, Mersin ve Tunceli’nin milletvekili sayısı arttı. YSK kararına göre 36 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Ankara üç, 20 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Bursa iki, 97 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İstanbul üç, 28 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İzmir iki seçim çevresine bölündü.
İLLERİN MİLLETVEKİLİ SAYISI YENİDEN DÜZENLENDİ

Yüksek Seçim Kurulu, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile bazı illerin milletvekili çıkarma sayılarında değişikliğe gitti. İstanbul ile Bayburt'un milletvekili sayısı azalırken, Mersin ve Tunceli’nin milletvekili sayısı arttı.

YSK kararına göre 36 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Ankara üç, 20 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Bursa iki, 97 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İstanbul üç, 28 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İzmir iki seçim çevresine bölündü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.