İLAYDA KILINÇ HAKKINDA 6 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

GÜNDEM 11.11.2020 - 23:03, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2088+ kez okundu.
 

İLAYDA KILINÇ HAKKINDA 6 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

İLAYDA KILINÇ HAKKINDA 6 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ
İDDİANAME HAZIRLANDI İLAYDA KILINÇ HAKKINDA 6 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ   CHP'nin Isparta eski İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç'ın Fenerbahçe Trabzonspor derbisi öncesi Twitter hesabından yaptığı, Trabzon ve Trabzonsporlulara yönelik hakaret içeren paylaşımı sonrasında hakkında başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi. Kılınç'ın 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi öncesi Trabzon ve Trabzonsporlulara yönelik hakaret içeren paylaşımı nedeniyle CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinden alınan ve disiplin kuruluna sevk edilen İlaydan Kılınç, partisinin kararını beklemeden istifa etmişti. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ise hazırlanan iddianame Isparta Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Kılınç'ın "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede sanığın kamu haklarından yoksun bırakılması istendi. İddianamede Kılınç'ın yer alan ifadesinde ise, yaptığı paylaşımını Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesinde yaptığını ve bireysel olarak gerçekleştirdiğini söyledi. Paylaşımın ardından 5 dakika sonra pişman olduğunu ve kaldırdığını anlattı. Daha sonrasında ise özür dilemek için kendi sosyal medya hesabından bir video paylaştığını kaydetti. Kılınç'ın paylaşımının Trabzon iline yönelik hakaretler içerdiği belirtilirken, kamu davası açıldığı belirtildi. İddianamede "Trabzon kentine yönelik hakaret ve aşağılama eyleminin kentte yerleşik bulunan tüm kişilere gerçekleşmiş olduğu anlaşılmaktadır. Suçu oluşturan sözlerin vahameti, suçun nitelik olarak çok ve belirsiz sayıda yurttaşı mağdur durumda bırakması ve kamu yararının suçun meydana getirdiği sosyolojik etkiyle birlikte kamu davası açılmıştır." İfadelerine yer verildi.  
İLAYDA KILINÇ HAKKINDA 6 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

İDDİANAME HAZIRLANDI

İLAYDA KILINÇ HAKKINDA 6 AYDAN 1 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

 

CHP'nin Isparta eski İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç'ın Fenerbahçe Trabzonspor derbisi öncesi Twitter hesabından yaptığı, Trabzon ve Trabzonsporlulara yönelik hakaret içeren paylaşımı sonrasında hakkında başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Kılınç'ın 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi öncesi Trabzon ve Trabzonsporlulara yönelik hakaret içeren paylaşımı nedeniyle CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinden alınan ve disiplin kuruluna sevk edilen İlaydan Kılınç, partisinin kararını beklemeden istifa etmişti. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ise hazırlanan iddianame Isparta Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Kılınç'ın "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede sanığın kamu haklarından yoksun bırakılması istendi.

İddianamede Kılınç'ın yer alan ifadesinde ise, yaptığı paylaşımını Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesinde yaptığını ve bireysel olarak gerçekleştirdiğini söyledi. Paylaşımın ardından 5 dakika sonra pişman olduğunu ve kaldırdığını anlattı. Daha sonrasında ise özür dilemek için kendi sosyal medya hesabından bir video paylaştığını kaydetti.

Kılınç'ın paylaşımının Trabzon iline yönelik hakaretler içerdiği belirtilirken, kamu davası açıldığı belirtildi. İddianamede "Trabzon kentine yönelik hakaret ve aşağılama eyleminin kentte yerleşik bulunan tüm kişilere gerçekleşmiş olduğu anlaşılmaktadır. Suçu oluşturan sözlerin vahameti, suçun nitelik olarak çok ve belirsiz sayıda yurttaşı mağdur durumda bırakması ve kamu yararının suçun meydana getirdiği sosyolojik etkiyle birlikte kamu davası açılmıştır." İfadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.