İlaçta katkı payı son bulsun

GÜNDEM 19.11.2019 - 10:06, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1449+ kez okundu.
 

İlaçta katkı payı son bulsun

İlaçta katkı payı son bulsun
  Emekli, ister devlet hastanesi, ister özel hastane olsun, ödediği katkı payının kaldırılmasını istiyor. Daha doğru her iki hastanede de,  ömrünün yaklaşan son deminde ücretsiz muayene ve tedavi olmak istiyor. EMEKLİ KESİNTİ İSTEMİYOR Dünyada en zor geçinenlerin başında emekliler geliyor. Bu nedenle emekliler Emekli, ister devlet hastanesi, ister özel hastane olsun, ödediği katkı payının kaldırılmasını istiyor. Emeklilerin son dönemlerini sürekli hastanede geçirdiğini kaydeden Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, "bu nedenle maaşlarından büyük kesintiler yaşanıyor. Bunun kaldırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, 2Bizim hükümetimizden beklentilerimizden biriside önümüzdeki süreçte hallolacağını düşünüyoruz maaşlardan kesilen ilaç katkı payları bizim en çok belimizi büken meselelerden biriside budur ”dedi. Emekli vatandaşların bir ayağının hastanede bir ayağının eczanede olduğunu kaydeden Ersal“ Yaş itibariyle 50-60-80-100 lira gibi maaşlarından kesinti oluyor emeklimizin zaten aldığı üç kuruş para birde kesinti yapıyorlar bizde bunun biran önce kaldırılmasını veya normal bir seviyede kesilmesini talep etmekteyiz” diye konuştu.  "Oranlar artırılsın" Emeklilerin  ilaç katkı payının yanı sıra fatura-fiş ücretlerinde de sıkıntı yaşandığını aktaran Ersal . yüzde 4 yada 5 olarak maaşlara yansıtılan ücretin artırılmasını istedi. Ersal “ Biliyorsunuz ki eskiden fatura fiş parası veriyorlardı herkes kapı kapı dolaşıp sarı zarf toplayıp fatura fiş parası dileniyorlardı buda yüzde 4-5 oranında maaşlara yansıtıldı geçmiş dönemlerde bizde bunu en düşük KDV oranı yüzde 8 ve bu oran 18’e kadar çıkıyor. Bizde yüzde 8 veya 9 şeklinde fatura fiş parasının maaşlara yansıtılmasını talep etmekteyiz” açıklamasında bulundu.     
İlaçta katkı payı son bulsun

 

Emekli, ister devlet hastanesi, ister özel hastane olsun, ödediği katkı payının kaldırılmasını istiyor. Daha doğru her iki hastanede de,  ömrünün yaklaşan son deminde ücretsiz muayene ve tedavi olmak istiyor.

EMEKLİ KESİNTİ İSTEMİYOR

Dünyada en zor geçinenlerin başında emekliler geliyor. Bu nedenle emekliler Emekli, ister devlet hastanesi, ister özel hastane olsun, ödediği katkı payının kaldırılmasını istiyor. Emeklilerin son dönemlerini sürekli hastanede geçirdiğini kaydeden Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, "bu nedenle maaşlarından büyük kesintiler yaşanıyor. Bunun kaldırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, 2Bizim hükümetimizden beklentilerimizden biriside önümüzdeki süreçte hallolacağını düşünüyoruz maaşlardan kesilen ilaç katkı payları bizim en çok belimizi büken meselelerden biriside budur ”dedi. Emekli vatandaşların bir ayağının hastanede bir ayağının eczanede olduğunu kaydeden Ersal“ Yaş itibariyle 50-60-80-100 lira gibi maaşlarından kesinti oluyor emeklimizin zaten aldığı üç kuruş para birde kesinti yapıyorlar bizde bunun biran önce kaldırılmasını veya normal bir seviyede kesilmesini talep etmekteyiz” diye konuştu.

 "Oranlar artırılsın"

Emeklilerin  ilaç katkı payının yanı sıra fatura-fiş ücretlerinde de sıkıntı yaşandığını aktaran Ersal . yüzde 4 yada 5 olarak maaşlara yansıtılan ücretin artırılmasını istedi. Ersal “ Biliyorsunuz ki eskiden fatura fiş parası veriyorlardı herkes kapı kapı dolaşıp sarı zarf toplayıp fatura fiş parası dileniyorlardı buda yüzde 4-5 oranında maaşlara yansıtıldı geçmiş dönemlerde bizde bunu en düşük KDV oranı yüzde 8 ve bu oran 18’e kadar çıkıyor. Bizde yüzde 8 veya 9 şeklinde fatura fiş parasının maaşlara yansıtılmasını talep etmekteyiz” açıklamasında bulundu. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.