İki Kardeş İl Arasında ‘Kaynaşma’ Sağlanacak; Şırnaklı Kadınlar Isparta’ya Gelecek

GÜNDEM 08.10.2020 - 21:02, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1791+ kez okundu.
 

İki Kardeş İl Arasında ‘Kaynaşma’ Sağlanacak; Şırnaklı Kadınlar Isparta’ya Gelecek

İki Kardeş İl Arasında ‘Kaynaşma’ Sağlanacak; Şırnaklı Kadınlar Isparta’ya Gelecek
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kardeş il olan Şırnak ile Isparta’nın birbiriyle kaynaşmasını artırmayı planladıklarını belirterek; “Onların kadınlarıyla bizim kadınlarımızı, onların gençleriyle bizim gençlerimizi bir araya getirmek istiyoruz. Şırnaklı kadınlar Gül sezonunda Isparta’ya gelecekler” dedi.   Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Ekim ayı olağan ilk toplantısında konuşan Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Şırnak ziyareti konusunda meclisi bilgilendirdi. BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “O ŞEHİR ARTIK TERÖRDEN TEMİZLENMİŞ” Başkan Başdeğirmen konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Şırnak’a kardeş belediye ziyaretinde bulunduk. Onların orada ne şartlarda yaşadıklarını gördük. Şırnak’ın eski Şırnak olmadığını gördük. Artık orada güvenlik sağlanmış. Isparta kadar güvenli bir şehir haline gelmiş. Geceleri rahatça gezdik, yollardan geçtik. Şırnak, batıdaki iller kadar güvenli şehir olmuş. Şehirde, vatandaşlar mutlu, çocuklar oynuyor. “ŞIRNAK’TA TERÖRDEN ZARAR GÖREN HER VATANDAŞA EV, ESNAFA DÜKKAN VERİLMİŞ” Ancak önemli desteklere ihtiyaçları var. Şırnak, Hendek olayları ile meşhur olmuştu. Eski hali ile yeni halini gösterdiler. Eski hali depremden çıkmış gibiydi. Evi ya da dükkanı yıkılan herkese lüks daire verilmiş. Artık dağa çıkan yok diyorlar. Cudi dağında bir tane terörist kalmadığı söylendi.  “ŞIRNAKLI KADINLAR GÜL TOPLAMA SEZONUNDA ISPARTA’YA GELECEK” Oraya çocuk oyun parkları yaptık. Şırnak’ta 3 tane çocuk oyun parkı yaptık. O parkların açılışını da oradaki protokolle birlikte biz yaptık. Çocuk oyun parkı onları çok mutlu etti. O kadar mutlu oldular ki, çocukların gözlerindeki o gülüşü görmeliydiniz. Sonuçta, Şırnak’ta Isparta’mız adına iyi bir imaj bıraktık. Şimdi biz istiyoruz ki, iki il arasındaki kaynaşmayı, dayanışmayı daha da artıralım. Bizim şehrimizin kadınları ile Şırnaklı kadınları bir araya getirelim. Bizim gençlerle onların gençleri bir araya getirelim. Bu konuda kendilerine davette bulundum. Şırnaklı kadınlar gül toplama sezonunda Isparta’ya gelecekler. Kendilerini burada ağırlayacağız. İleriki tarihlerde şehrimizin kadınları da Şırnak’a gider. Meclis olarak aslında sizleri de oralara götürmek istiyorum. Bu yıl geçti ama önümüzdeki yıl bu konuda bir çalışma yapabiliriz. “ŞIRNAK HER ZAMAN DEVLETİN YANINDA YER ALMIŞ” O bölgede halk her zaman devletini koruyucu olmuş. Devletimizin yanında olmuşlar. Onların sayesinde daha az şehit vermişiz. En çok sivil şehit veren kent Şırnak. Bin sivil şehit vermişler. Allah onlardan razı olsun. Artık buraya turist gelsin istiyorlar. Batıdaki insanların da oraya gelerek oraları görmelerini istiyorlar” dedi. 
İki Kardeş İl Arasında ‘Kaynaşma’ Sağlanacak; Şırnaklı Kadınlar Isparta’ya Gelecek

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kardeş il olan Şırnak ile Isparta’nın birbiriyle kaynaşmasını artırmayı planladıklarını belirterek; “Onların kadınlarıyla bizim kadınlarımızı, onların gençleriyle bizim gençlerimizi bir araya getirmek istiyoruz. Şırnaklı kadınlar Gül sezonunda Isparta’ya gelecekler” dedi.

 

Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Ekim ayı olağan ilk toplantısında konuşan Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Şırnak ziyareti konusunda meclisi bilgilendirdi.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN; “O ŞEHİR

ARTIK TERÖRDEN TEMİZLENMİŞ”

Başkan Başdeğirmen konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Şırnak’a kardeş belediye ziyaretinde bulunduk. Onların orada ne şartlarda yaşadıklarını gördük. Şırnak’ın eski Şırnak olmadığını gördük. Artık orada güvenlik sağlanmış. Isparta kadar güvenli bir şehir haline gelmiş. Geceleri rahatça gezdik, yollardan geçtik. Şırnak, batıdaki iller kadar güvenli şehir olmuş. Şehirde, vatandaşlar mutlu, çocuklar oynuyor.

“ŞIRNAK’TA TERÖRDEN ZARAR GÖREN HER

VATANDAŞA EV, ESNAFA DÜKKAN VERİLMİŞ”

Ancak önemli desteklere ihtiyaçları var. Şırnak, Hendek olayları ile meşhur olmuştu. Eski hali ile yeni halini gösterdiler. Eski hali depremden çıkmış gibiydi. Evi ya da dükkanı yıkılan herkese lüks daire verilmiş. Artık dağa çıkan yok diyorlar. Cudi dağında bir tane terörist kalmadığı söylendi. 

“ŞIRNAKLI KADINLAR GÜL TOPLAMA

SEZONUNDA ISPARTA’YA GELECEK”

Oraya çocuk oyun parkları yaptık. Şırnak’ta 3 tane çocuk oyun parkı yaptık. O parkların açılışını da oradaki protokolle birlikte biz yaptık. Çocuk oyun parkı onları çok mutlu etti. O kadar mutlu oldular ki, çocukların gözlerindeki o gülüşü görmeliydiniz. Sonuçta, Şırnak’ta Isparta’mız adına iyi bir imaj bıraktık. Şimdi biz istiyoruz ki, iki il arasındaki kaynaşmayı, dayanışmayı daha da artıralım. Bizim şehrimizin kadınları ile Şırnaklı kadınları bir araya getirelim. Bizim gençlerle onların gençleri bir araya getirelim. Bu konuda kendilerine davette bulundum. Şırnaklı kadınlar gül toplama sezonunda Isparta’ya gelecekler. Kendilerini burada ağırlayacağız. İleriki tarihlerde şehrimizin kadınları da Şırnak’a gider. Meclis olarak aslında sizleri de oralara götürmek istiyorum. Bu yıl geçti ama önümüzdeki yıl bu konuda bir çalışma yapabiliriz.

“ŞIRNAK HER ZAMAN

DEVLETİN YANINDA YER ALMIŞ”

O bölgede halk her zaman devletini koruyucu olmuş. Devletimizin yanında olmuşlar. Onların sayesinde daha az şehit vermişiz. En çok sivil şehit veren kent Şırnak. Bin sivil şehit vermişler. Allah onlardan razı olsun. Artık buraya turist gelsin istiyorlar. Batıdaki insanların da oraya gelerek oraları görmelerini istiyorlar” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.