İçkili mekanlarda yılbaşı öncesi denetim

GÜNDEM 27.12.2019 - 16:21, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1483+ kez okundu.
 

İçkili mekanlarda yılbaşı öncesi denetim

İçkili mekanlarda yılbaşı öncesi denetim
  Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü, yılbaşı öncesi Isparta genelinde eş zamanlı olarak alkol satışı ve sunumu yapan işletmelerde denetimler gerçekleştirdi. Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı alkol denetimlerinde, İl genelinde 176 alkol numunesi alındı. İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde gerçekleştirilen analizlerde alkol satışı ve sunumu yapan işletmelerde tespit edilen eksiklikler yönünden işletmelere idari para cezası uygulandı. Bandrol okuma cihazı ile içkilerin bandrolleri kontrol edilerek sahte bandrol olduğu tespit edilen bandrolsüz içkilere 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 5996 sayılı Kanun gereği el konuldu. Yapılan kontrollerde şüphe üzerine alınan numunelerin laboratuvarda yapılan muayene ve analizleri sonucunda mevzuata uygunsuzluk tespit edilmesi halinde 5996 sayılı Kanun kapsamında idari para cezası uygulanacak. Numunenin insan tüketimine uygun olmadığının tespit edilmesi durumunda ise ürünü piyasaya arz edenler ile üreten veya ithal eden işletmeler hakkında kamu sağlığına karşı işlenen suçlar kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacak. Yapılan açıklamada ise; "Özellikle alkol satışı ve sunumu yapan işletmelere yönelik denetimlerimiz yılbaşına kadar aralıksız bir şekilde devam edecektir. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması için yedi gün yirmi dört saat bütün ekiplerimiz çalışmaya devam etmektedirler. Ayrıca halkımızın gıda konusunda ki tüm şikâyetlerini Tarım ve Orman Bakanlığı Alo174 gıda hattına bildirmeleri önem arz etmektedir" denildi.
İçkili mekanlarda yılbaşı öncesi denetim

 

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü, yılbaşı öncesi Isparta genelinde eş zamanlı olarak alkol satışı ve sunumu yapan işletmelerde denetimler gerçekleştirdi.

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı alkol denetimlerinde, İl genelinde 176 alkol numunesi alındı. İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünde gerçekleştirilen analizlerde alkol satışı ve sunumu yapan işletmelerde tespit edilen eksiklikler yönünden işletmelere idari para cezası uygulandı.

Bandrol okuma cihazı ile içkilerin bandrolleri kontrol edilerek sahte bandrol olduğu tespit edilen bandrolsüz içkilere 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 5996 sayılı Kanun gereği el konuldu.

Yapılan kontrollerde şüphe üzerine alınan numunelerin laboratuvarda yapılan muayene ve analizleri sonucunda mevzuata uygunsuzluk tespit edilmesi halinde 5996 sayılı Kanun kapsamında idari para cezası uygulanacak. Numunenin insan tüketimine uygun olmadığının tespit edilmesi durumunda ise ürünü piyasaya arz edenler ile üreten veya ithal eden işletmeler hakkında kamu sağlığına karşı işlenen suçlar kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

Yapılan açıklamada ise; "Özellikle alkol satışı ve sunumu yapan işletmelere yönelik denetimlerimiz yılbaşına kadar aralıksız bir şekilde devam edecektir. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşması için yedi gün yirmi dört saat bütün ekiplerimiz çalışmaya devam etmektedirler. Ayrıca halkımızın gıda konusunda ki tüm şikâyetlerini Tarım ve Orman Bakanlığı Alo174 gıda hattına bildirmeleri önem arz etmektedir" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.