Hijyen sertifikası olmayan satışı yapamayacak

GÜNDEM 23.09.2019 - 10:34, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1690+ kez okundu.
 

Hijyen sertifikası olmayan satışı yapamayacak

Hijyen sertifikası olmayan satışı yapamayacak
 Vali Ömer Seymenoğlu; Hijyen sertifikası olmayan satışı yapamayacak Lavanta kokulu köy Kuyucak’ta Lavanta Turizm sezonun sona ermesi ile birlikte Eğitim çalışmalarına hız verildi. Köyde  stant açan vatandaşlar için hazırlanan  eğitimler başladı. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nun da katıldığı programda  artık her önüne gelen stant açıp satış yapamayacak.   Ülkemizde üretilen lavantanın 85’inin üretildiği Lavanta Kokulu Köy Kuyucak’ta turizm sezonun sona ermesi ile birlikte eğitim çalışmalarına hız verildi. Köyde stant açan vatandaşlar için hazırlanan eğitimler başladı. 251 kişilik nüfusa sahip Kuyucak’ta, Keçiborlu Kaymakamlığı ve Keçiborlu Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan hijyen kursuna 139 kişi başvuru yaptı. Düzenlenen eğitime Vali Ömer Seymenoğlu, Keçiborlu Kaymakamı Okan Leblebicier, sektör temsilcileri ve çoğunluğu kadınlardan oluşan Kuyucak köyü sakinleri katıldı. Kursiyerlere eğitimin ardından yaka kartları verileceğini belirten Keçiborlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ender Taşdemir ayrıca köyde 320 saatlik Hediyelik Süs Eşyası Yapımı ve 42 saatlik Açık Alan İşletmeciliği kurslarının açılacağını söyledi. Bu tür eğitimlerin amacının vatandaşların ev ekonomilerine katkı sağlamak olduğunu belirten Vali Ömer Seymenoğlu, hijyenin olmasa olmaz bir kriter olduğunu belirterek, eğitimlerin ardından yaka kartı almayanlara ticari faaliyetler için izin verilmeyeceğini kaydetti. Lavanta merkezinin Kuyucak köyü olduğunu belirten Vali Seymenoğlu, satılan ürünlerde kaliteden taviz verilmemesi gerekliliğinin altını çizdi. Gelecek sezona bu günden itibaren her birlikte hazırlanalım diyen Vali Seymenoğlu, köyün arka sokaklarının da turizme açılmasınınım önemine değinerek. Pansiyonculuğun arttırılması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Kursa katılan Kuyucaklı vatandaşlar ise kurusun kendileri için son derece yaralı olacağını belirterek, katkısı olan herkese teşekkür ettiler.  
Hijyen sertifikası olmayan satışı yapamayacak

 Vali Ömer Seymenoğlu;

Hijyen sertifikası olmayan satışı yapamayacak

Lavanta kokulu köy Kuyucak’ta Lavanta Turizm sezonun sona ermesi ile birlikte Eğitim çalışmalarına hız verildi. Köyde  stant açan vatandaşlar için hazırlanan  eğitimler başladı. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nun da katıldığı programda  artık her önüne gelen stant açıp satış yapamayacak.

 

Ülkemizde üretilen lavantanın 85’inin üretildiği Lavanta Kokulu Köy Kuyucak’ta turizm sezonun sona ermesi ile birlikte eğitim çalışmalarına hız verildi. Köyde stant açan vatandaşlar için hazırlanan eğitimler başladı. 251 kişilik nüfusa sahip Kuyucak’ta, Keçiborlu Kaymakamlığı ve Keçiborlu Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan hijyen kursuna 139 kişi başvuru yaptı.

Düzenlenen eğitime Vali Ömer Seymenoğlu, Keçiborlu Kaymakamı Okan Leblebicier, sektör temsilcileri ve çoğunluğu kadınlardan oluşan Kuyucak köyü sakinleri katıldı. Kursiyerlere eğitimin ardından yaka kartları verileceğini belirten Keçiborlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ender Taşdemir ayrıca köyde 320 saatlik Hediyelik Süs Eşyası Yapımı ve 42 saatlik Açık Alan İşletmeciliği kurslarının açılacağını söyledi.

Bu tür eğitimlerin amacının vatandaşların ev ekonomilerine katkı sağlamak olduğunu belirten Vali Ömer Seymenoğlu, hijyenin olmasa olmaz bir kriter olduğunu belirterek, eğitimlerin ardından yaka kartı almayanlara ticari faaliyetler için izin verilmeyeceğini kaydetti. Lavanta merkezinin Kuyucak köyü olduğunu belirten Vali Seymenoğlu, satılan ürünlerde kaliteden taviz verilmemesi gerekliliğinin altını çizdi.

Gelecek sezona bu günden itibaren her birlikte hazırlanalım diyen Vali Seymenoğlu, köyün arka sokaklarının da turizme açılmasınınım önemine değinerek. Pansiyonculuğun arttırılması için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Kursa katılan Kuyucaklı vatandaşlar ise kurusun kendileri için son derece yaralı olacağını belirterek, katkısı olan herkese teşekkür ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.