HEM’in açtığı Çini İşlemeciliği Kursu yoğun ilgi görüyor

GÜNDEM 13.02.2020 - 12:32, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2995+ kez okundu.
 

HEM’in açtığı Çini İşlemeciliği Kursu yoğun ilgi görüyor

HEM’in açtığı Çini İşlemeciliği Kursu yoğun ilgi görüyor
Isparta Halk Eğitim Merkezi, sanatsal kurslar açmaya devam ediyor. Çini İşlemeciliği Kursu ise onlardan yalnızca biri. Kursa katılan vatandaşlar ise Çini İşlemeciliği Kursu’dan oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.  Ispartalı kadınlar, Halk Eğitim Merkezi tarafından Millet Kıraathanesi’nde açılan Çini İşleme Kursuna yoğun ilgi gösteriyor. Kadınlar kurstan duydukları memnuniyeti ise şu şekilde açıkladı. Ben bu kursa başlamadan önce böyle şeyler yapabileceğim aklıma bile gelmezdi, hatta bir belgesel seyretmiştim şimdi onların yerindeyim muhteşem bir çalışma ve insanı teşvik ediyor hocamızda çok yardımcı oluyor bizlere burada yaptığımız işin kalıcı olması çocuklarımıza kalacak olması muhteşem kalıcı eserler bırakmak bile çok hoş yaptığımız her şeyi her yerde kullanabiliyoruz ister süsleme olsun, ister dış cephe olsun ister yemek yerken olsun çok güzel objeler yapıyoruz çok keyifli ve istediğimizi yapabiliyoruz. Hocamız bizi kısıtlamıyor ister klasik çalışıyoruz, istediğimiz sevdiğimiz birisinin portresini yapıyoruz çok güzel çalışmalar meydana geliyor ve böyle çalışmalar yaptıkça hevesimiz daha da artıyor hocamız sayesinde bir basamak daha ileriye gidip çok keyif alıyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz bu kursu HEM açtığını duydum hemen geldim hocamızın desteğiyle güzel işlemeler çıkarıyoruz eskiden dizilerde görüyordum şimdi bu eserleri kendim yapıyorum kendimi geliştiriyorum evimize ve eşimize dostumuza hediye edebiliyoruz.     Halk Eğitim Merkezi Çini İşleme Kursu Usta Öğreticisi Hakan Farsak, Çiniciliğin tarihini açıkladı, kurs hakkında bilgi verdi. Farsak, “Çini Uygur Türkleriyle birlikte daha sonra Anadolu’ya gelişi Selçuklular döneminde oluyor ve Osmanlı döneminde artık zirve yapıyor. Çini seramik yüzeyler üzerinde geleneksel motiflerle işlenen laleler ve karanfillerimizle süslenmesi ve daha sonra o boyadığımız yüzeylere bunlar tabak olabilir vazo olabilir sırlanıp bitmiş hale getirilmesine çini deniyor. Bu sanatımızda çinicilik olmuş oluyor Isparta HEM tarafından millet kıraathanesinin alt katında böyle bir atölye kuruldu günlük 8 saat burada sanatını yapıyorlar. Haziranda bu sanatı öğrenmek merak edenler içinde yeni bir dönem açılacak onları da HEM’e başvuru yapmaya bekliyoruz.” dedi
HEM’in açtığı Çini İşlemeciliği Kursu yoğun ilgi görüyor

Isparta Halk Eğitim Merkezi, sanatsal kurslar açmaya devam ediyor. Çini İşlemeciliği Kursu ise onlardan yalnızca biri. Kursa katılan vatandaşlar ise Çini İşlemeciliği Kursu’dan oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.

 Ispartalı kadınlar, Halk Eğitim Merkezi tarafından Millet Kıraathanesi’nde açılan Çini İşleme Kursuna yoğun ilgi gösteriyor. Kadınlar kurstan duydukları memnuniyeti ise şu şekilde açıkladı. Ben bu kursa başlamadan önce böyle şeyler yapabileceğim aklıma bile gelmezdi, hatta bir belgesel seyretmiştim şimdi onların yerindeyim muhteşem bir çalışma ve insanı teşvik ediyor hocamızda çok yardımcı oluyor bizlere burada yaptığımız işin kalıcı olması çocuklarımıza kalacak olması muhteşem kalıcı eserler bırakmak bile çok hoş yaptığımız her şeyi her yerde kullanabiliyoruz ister süsleme olsun, ister dış cephe olsun ister yemek yerken olsun çok güzel objeler yapıyoruz çok keyifli ve istediğimizi yapabiliyoruz. Hocamız bizi kısıtlamıyor ister klasik çalışıyoruz, istediğimiz sevdiğimiz birisinin portresini yapıyoruz çok güzel çalışmalar meydana geliyor ve böyle çalışmalar yaptıkça hevesimiz daha da artıyor hocamız sayesinde bir basamak daha ileriye gidip çok keyif alıyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz bu kursu HEM açtığını duydum hemen geldim hocamızın desteğiyle güzel işlemeler çıkarıyoruz eskiden dizilerde görüyordum şimdi bu eserleri kendim yapıyorum kendimi geliştiriyorum evimize ve eşimize dostumuza hediye edebiliyoruz.    

Halk Eğitim Merkezi Çini İşleme Kursu Usta Öğreticisi Hakan Farsak, Çiniciliğin tarihini açıkladı, kurs hakkında bilgi verdi. Farsak, “Çini Uygur Türkleriyle birlikte daha sonra Anadolu’ya gelişi Selçuklular döneminde oluyor ve Osmanlı döneminde artık zirve yapıyor. Çini seramik yüzeyler üzerinde geleneksel motiflerle işlenen laleler ve karanfillerimizle süslenmesi ve daha sonra o boyadığımız yüzeylere bunlar tabak olabilir vazo olabilir sırlanıp bitmiş hale getirilmesine çini deniyor. Bu sanatımızda çinicilik olmuş oluyor Isparta HEM tarafından millet kıraathanesinin alt katında böyle bir atölye kuruldu günlük 8 saat burada sanatını yapıyorlar. Haziranda bu sanatı öğrenmek merak edenler içinde yeni bir dönem açılacak onları da HEM’e başvuru yapmaya bekliyoruz.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.