Güzeller çamur banyosu yaptı

TURİZM 30.06.2015 - 23:13, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 3864+ kez okundu.
 

Güzeller çamur banyosu yaptı

Antalya'da geçen yıl Ayhan Kızılsavaş'ın 14 bin metrekare alana kurduğu, Dalyan'dan getirilen çamurun da olduğu Peloid Antalya adlı SPA tesisini 15 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Miss Kemer International 2015 Güzellik Yarışması'na katılan güzeller de 'SPA Köy' olarak adlandırılan merkezde çamur banyosu yaptı.
Antalya'da SPA sektöründe faaliyet gösteren Ayhan Kızılsavaş, Serik İlçesi'ne bağlı Yukarı Kocayatak'ta günlük 1000 kişinin hizmet alabileceği SPA köyü kurdu. Geçen yıl temmuz ayında 3 milyon euroluk yatırımla hizmete giren Peloid Antalya adlı Osmanlı mimarisindeki mini köyde, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, tuz odası, masaj, ozoxlive ile ozon cilt bakımı, yüzme havuzu, çamur banyoları, restoran, kafeterya, VIP oda hizmeti ve oyun alanları bulunuyor. DALYAN'IN ÜNLÜ ÇAMURU Tesisin sadece bir SPA merkezi gibi düşünülemeyeceği ve alternatif sağlık turizmi açısından da önemli bir yatırım olduğunu belirten Kızılsavaş, çamur banyolarında kullanılan çamurun ise Sağlık Bakanlığı'nın onaylı tek çamuru olan Dalyan'ın çamuru olduğunu dile getirdi. Kızılsavaş, "Kaynağından çıkartılarak getirilen Dalyan çamuru, içeriğindeki hümik asit sayesinde bakteri oluşumunu engelleme ve ayrıca anti-fungal, anti enflamatuar özellikleriyle biliniyor. Kurutularak toz haline gelen çamur tesisimizde tekrar arıtılmış suyla hazırlanıyor. Ayrıca biberiye, gül ve adaçayı aromalı çamur banyosu da bulunuyor" dedi. ÇAMURUN FAYDALARI Kızılsavaş, Dalyan çamurunun faydalarını şöyle sıraladı: "Çamurdaki soğuk nem derinin gözeneklerini serbest bırakır, kanı yüzeye çeker. Akneyi önler ve onarır. İlaç olmadığı için herhangi bir yan etkisi yoktur. Uygun deri pH'ını sağlar. İçindeki hümik asit nedeniyle doğal hormon dengesini sağlar. Yıpranmış üst deriye ovma etkisi ile yüzeyin pul pul dökülmesini sağlayarak, pürüzsüz ve genç bir deri hazırlar. İltihap gidericidir. Yaşlılık görünümünü giderir. Sağlıklı deriyi yeniler. Deri yüzeyindeki zehirli maddeleri yok eder, yani detoks yapar. Derinin normal rengini almasını ve daha hafif hissedilmesini sağlar. Temizleme özelliği, ölü hücreleri yeniler, cildi sıkılaştırır." Dalyan çamuruyla derinin 2 santimetre kalınlığında film şeklinde kaplanarak 15- 20 dakika kuruması için beklendiğini kaydeden Ayhan Kızılsavaş, duş alırken şampuan ve sabun kullanılmadığını kaydetti. GÜZELLER ÇAMUR HAVUZUNDA Sağlık turizmine hizmet amacıyla açılan tesise gelen yerli ve yabancılar arasında daha çok kadınlar çamur banyosuna ilgi gösteriyor. Bir yıl da yaklaşık 15 bin turistin ziyaret ettiği SPA köyü andıran merkezi, Kemer'de Aura Club tarafından düzenlenen 9'uncu Miss Kemer International 2015 Güzellik Yarışması'na katılan 26 ülkenin temsilcisi güzeller de ziyaret etti. Tesiste çamur havuzlarına giren güzeller; Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, tuz odası, masaj, ozon cilt bakımı, yüzme havuzu gibi alanlarda gün boyu vakit geçirdi. (DHA)
Antalya'da geçen yıl Ayhan Kızılsavaş'ın 14 bin metrekare alana kurduğu, Dalyan'dan getirilen çamurun da olduğu Peloid Antalya adlı SPA tesisini 15 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Miss Kemer International 2015 Güzellik Yarışması'na katılan güzeller de 'SPA Köy' olarak adlandırılan merkezde çamur banyosu yaptı.

Antalya'da SPA sektöründe faaliyet gösteren Ayhan Kızılsavaş, Serik İlçesi'ne bağlı Yukarı Kocayatak'ta günlük 1000 kişinin hizmet alabileceği SPA köyü kurdu. Geçen yıl temmuz ayında 3 milyon euroluk yatırımla hizmete giren Peloid Antalya adlı Osmanlı mimarisindeki mini köyde, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, tuz odası, masaj, ozoxlive ile ozon cilt bakımı, yüzme havuzu, çamur banyoları, restoran, kafeterya, VIP oda hizmeti ve oyun alanları bulunuyor.

DALYAN'IN ÜNLÜ ÇAMURU

Tesisin sadece bir SPA merkezi gibi düşünülemeyeceği ve alternatif sağlık turizmi açısından da önemli bir yatırım olduğunu belirten Kızılsavaş, çamur banyolarında kullanılan çamurun ise Sağlık Bakanlığı'nın onaylı tek çamuru olan Dalyan'ın çamuru olduğunu dile getirdi. Kızılsavaş, "Kaynağından çıkartılarak getirilen Dalyan çamuru, içeriğindeki hümik asit sayesinde bakteri oluşumunu engelleme ve ayrıca anti-fungal, anti enflamatuar özellikleriyle biliniyor. Kurutularak toz haline gelen çamur tesisimizde tekrar arıtılmış suyla hazırlanıyor. Ayrıca biberiye, gül ve adaçayı aromalı çamur banyosu da bulunuyor" dedi.

ÇAMURUN FAYDALARI

Kızılsavaş, Dalyan çamurunun faydalarını şöyle sıraladı:

"Çamurdaki soğuk nem derinin gözeneklerini serbest bırakır, kanı yüzeye çeker. Akneyi önler ve onarır. İlaç olmadığı için herhangi bir yan etkisi yoktur. Uygun deri pH'ını sağlar. İçindeki hümik asit nedeniyle doğal hormon dengesini sağlar. Yıpranmış üst deriye ovma etkisi ile yüzeyin pul pul dökülmesini sağlayarak, pürüzsüz ve genç bir deri hazırlar. İltihap gidericidir. Yaşlılık görünümünü giderir. Sağlıklı deriyi yeniler. Deri yüzeyindeki zehirli maddeleri yok eder, yani detoks yapar. Derinin normal rengini almasını ve daha hafif hissedilmesini sağlar. Temizleme özelliği, ölü hücreleri yeniler, cildi sıkılaştırır."

Dalyan çamuruyla derinin 2 santimetre kalınlığında film şeklinde kaplanarak 15- 20 dakika kuruması için beklendiğini kaydeden Ayhan Kızılsavaş, duş alırken şampuan ve sabun kullanılmadığını kaydetti.

GÜZELLER ÇAMUR HAVUZUNDA

Sağlık turizmine hizmet amacıyla açılan tesise gelen yerli ve yabancılar arasında daha çok kadınlar çamur banyosuna ilgi gösteriyor. Bir yıl da yaklaşık 15 bin turistin ziyaret ettiği SPA köyü andıran merkezi, Kemer'de Aura Club tarafından düzenlenen 9'uncu Miss Kemer International 2015 Güzellik Yarışması'na katılan 26 ülkenin temsilcisi güzeller de ziyaret etti. Tesiste çamur havuzlarına giren güzeller; Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, tuz odası, masaj, ozon cilt bakımı, yüzme havuzu gibi alanlarda gün boyu vakit geçirdi. (DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.