”Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hala getirilir”

GÜNDEM 05.11.2019 - 12:20, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2482+ kez okundu.
 

”Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hala getirilir”

”Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hala getirilir”
ISPARTA VALİLİĞİNDEN İHA VE DRONE AÇIKLAMASI ”Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hala getirilir” İzinsiz ve yasak bölgede uçuşlarda İHA ve drone etkisiz hale getirilecek ISPARTA Valiliği, il sınırları içerisinde Sivil İnsansız Hava Araçlarının izinsiz veya uçuşa yasak bölgelerde uçuşlarda güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilecektir denildi. Yapılan açıklamada ise; "Valilik Makamının 2019/1 sayılı Kararı gereğince, İlimiz sınırları içerisinde Sivil İnsansız Hava Araçları (İHA ve DRONE), Amatör Havacılık Faaliyetleri Kapsamındaki Araçları ve Motorlu Çok Hafif Hava araçlarının kullanımında uygulanacak usul ve esaslar ile ilgili Valilik Makamının 2019/1 sayılı Kararında "Uçuşa Yasak Bölgeler, Uçuş İzni, Uçuş Şartları ve Uçuş İzni Gereklilikleri" belirtilmesine rağmen, bazı kişi ve kurumlarca izinsiz veya uçuşa yasak bölgelerde uçuş yapıldığı görülmektedir. Söz konusu Karar doğrultusunda hareket edilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini, aksi takdirde bu tür uçuşlardaki İHA ve benzeri araçlar güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilecektir.
”Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hala getirilir”

ISPARTA VALİLİĞİNDEN İHA VE DRONE AÇIKLAMASI

”Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hala getirilir”

İzinsiz ve yasak bölgede uçuşlarda İHA ve drone etkisiz hale getirilecek ISPARTA Valiliği, il sınırları içerisinde Sivil İnsansız Hava Araçlarının izinsiz veya uçuşa yasak bölgelerde uçuşlarda güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilecektir denildi.

Yapılan açıklamada ise; "Valilik Makamının 2019/1 sayılı Kararı gereğince, İlimiz sınırları içerisinde Sivil İnsansız Hava Araçları (İHA ve DRONE), Amatör Havacılık Faaliyetleri Kapsamındaki Araçları ve Motorlu Çok Hafif Hava araçlarının kullanımında uygulanacak usul ve esaslar ile ilgili Valilik Makamının 2019/1 sayılı Kararında "Uçuşa Yasak Bölgeler, Uçuş İzni, Uçuş Şartları ve Uçuş İzni Gereklilikleri" belirtilmesine rağmen, bazı kişi ve kurumlarca izinsiz veya uçuşa yasak bölgelerde uçuş yapıldığı görülmektedir. Söz konusu Karar doğrultusunda hareket edilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini, aksi takdirde bu tür uçuşlardaki İHA ve benzeri araçlar güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.