Günaydın, “Darı Deresine 2 Andık Deresine 1 gölet yapılmalı”

GÜNDEM 14.04.2015 - 20:44, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2058+ kez okundu.
 

Günaydın, “Darı Deresine 2 Andık Deresine 1 gölet yapılmalı”

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Darı Deresi’ne iki, Andık Deresine 1 Gölet yapılması ile birlikte Isparta nüfusunun 500 bine ulaşması halinde bile kendi kendine yetecek suyunu karşılamış olacağını iddia etti. Günaydın ayrıca bu bölgelere yapılacak bu içme suyu göletleri sayesinde Eğridir Gölü’nden de hiç su alınmadan ihtiyacın giderilebileceğini belirtti.  DSİ tarafından Darı Deresine yapılacak olan ikinci Gölet ihalesi ile ilgili açıklamada bulunarak: “Darı Deresine bir gölet değil iki gölet daha yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte Andık Deresi’ne de bir gölet yapılmalıydı. DSİ aslında bu ihaleyi yaparken bu üç yerin de ihalesini birlikte yapması gerekiyordu” dedi.  Günaydın, “Darı deresi göletinde bu yıl 11 milyon litre su boşa akmıştır. Darı deresine ikinci değil ücüncü bir gölet daha yapılması gerekmektedir. Bunun için havza uygundur. Darı deresindeki şu anki gölet zaman zaman çamur içerisinde kalmaktadır. Böylece içme suyu olarak kullanmak güçleşmektedir. İkinci ve ücüncü göletler ile birlikte burada oluşan çamur suyu boşaldığında temizlenme imkanına sahiptir. Ayrıca şehrimiz içme suyu konusunda çok büyük bir şansa sahiptir. Andık deresine de bir gölet yapılabilir. Keşke bugün yapılan ihalede sadece ikinci gölet değil hepsi birden yapılsaydı. Böylece Isparta hem doğal kaynak suyunu içmiş olacak hem de Eğirdir Gölü’nden yüksek enerji maliyeti ile su ihtiyacını karşılamamış olacaktır. Bu bölgelerimize yapılacak olan göletler ile Isparta nüfusu 500 bine ulasa bile yetecek şekildedir. 


Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Darı Deresi’ne iki, Andık Deresine 1 Gölet yapılması ile birlikte Isparta nüfusunun 500 bine ulaşması halinde bile kendi kendine yetecek suyunu karşılamış olacağını iddia etti. Günaydın ayrıca bu bölgelere yapılacak bu içme suyu göletleri sayesinde Eğridir Gölü’nden de hiç su alınmadan ihtiyacın giderilebileceğini belirtti. 

DSİ tarafından Darı Deresine yapılacak olan ikinci Gölet ihalesi ile ilgili açıklamada bulunarak: “Darı Deresine bir gölet değil iki gölet daha yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte Andık Deresi’ne de bir gölet yapılmalıydı. DSİ aslında bu ihaleyi yaparken bu üç yerin de ihalesini birlikte yapması gerekiyordu” dedi. 

Günaydın, “Darı deresi göletinde bu yıl 11 milyon litre su boşa akmıştır. Darı deresine ikinci değil ücüncü bir gölet daha yapılması gerekmektedir. Bunun için havza uygundur. Darı deresindeki şu anki gölet zaman zaman çamur içerisinde kalmaktadır.

Böylece içme suyu olarak kullanmak güçleşmektedir. İkinci ve ücüncü göletler ile birlikte burada oluşan çamur suyu boşaldığında temizlenme imkanına sahiptir. Ayrıca şehrimiz içme suyu konusunda çok büyük bir şansa sahiptir. Andık deresine de bir gölet yapılabilir. Keşke bugün yapılan ihalede sadece ikinci gölet değil hepsi birden yapılsaydı. Böylece Isparta hem doğal kaynak suyunu içmiş olacak hem de Eğirdir Gölü’nden yüksek enerji maliyeti ile su ihtiyacını karşılamamış olacaktır. Bu bölgelerimize yapılacak olan göletler ile Isparta nüfusu 500 bine ulasa bile yetecek şekildedir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.