“Güçlü Türkiye için mesleki eğitim olmazsa olmazdır”

GÜNDEM 15.03.2020 - 11:26, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2285+ kez okundu.
 

“Güçlü Türkiye için mesleki eğitim olmazsa olmazdır”

“Güçlü Türkiye için mesleki eğitim olmazsa olmazdır”
Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün; “Güçlü Türkiye için mesleki eğitim olmazsa olmazdır” Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide, mesleki eğitimin önemini hayatından örnekler vererek anlatarak; “Hedefiniz başarınızın göstergesi olacaktır” dedi.  Isparta Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Kariyer Günleri, geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirildi. Kariyer Günleri Etkinlikleri Kapsamında önceki gün saat 10:00’da Gülü Isparta’ya ve Dünyaya tanıtan Gül sevdalısı Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün okul öğrencileriyle güzel bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilere mesleki eğitimin önemini hayatından örnekler vererek anlatan Başkan Yardımcısı Gözgün; “Hedefiniz başarınızın göstergesi olacaktır’ açıklamasında bulundu. Söyleşide başarı odaklı mesleki eğitimin önemi hakkında açıklamalarda bulunan Gözgün; “Türkiye'nin 2023 vizyonunda belirlediği hedeflere ulaşabilmesinin en temel unsuru, insan kaynaklarına yapacağı yatırım olacaktır. Bu çerçevede, Türkiye'nin küresel ölçekte rekabet edebilmesi için insan kaynağının eğitimi ve yetiştirilmesinde nitelikli bir mesleki ve teknik eğitim önemli rol oynayacaktır. Dolayısıyla mesleki ve teknik eğitimi, değişen dünyanın gelecekte ortaya çıkaracağı ihtiyaçlara cevap verecek biçimde yeniden kurgulanmasının tartışmaya açılması gerekmektedir. Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde insan kaynağının niteliğinin arttırılmasına yönelik olarak mesleki eğitime dönük politikalar geliştirmek ve uygulamak temel öncelik haline gelmiştir. İnsan kaynakları planlaması çerçevesinde Türkiye'de uygulanan mesleki eğitim modelinin daha etkin ve işlevsel hale getirilmesi için önerilen bürokratik bir modelin tartışılarak değerlendirilmesi uygun olacaktır. Bu kapsamda, Türkiye'deki mesleki eğitimin tarihsel olarak örgütlenmesi izlenerek, mesleki eğitimi yeni bir bürokratik örgüt modeli çerçevesinde tartışılmaya çalışılacaktır. Kalkınma planlarında “mesleki ve teknik eğitime öncelik verilmesi” temel ilke olarak benimsenmiştir. 10. Kalkınma Planında, iş arzı ile insan kaynağı talebi arasındaki kurulamayan dengenin, yasal, yapısal, yönetsel, bölgesel, ekonomik ve sosyal özellikler gibi birçok nedenine işaret edilmekle beraber, çözüm için bir adım atılamaması, ayrı bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Günümüz gerçeğinde "Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim" olmazsa olmazdır.”     
“Güçlü Türkiye için mesleki eğitim olmazsa olmazdır”

Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün;

“Güçlü Türkiye için mesleki eğitim olmazsa olmazdır”

Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide, mesleki eğitimin önemini hayatından örnekler vererek anlatarak; “Hedefiniz başarınızın göstergesi olacaktır” dedi.

 Isparta Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Kariyer Günleri, geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirildi.

Kariyer Günleri Etkinlikleri Kapsamında önceki gün saat 10:00’da Gülü Isparta’ya ve Dünyaya tanıtan Gül sevdalısı Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün okul öğrencileriyle güzel bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilere mesleki eğitimin önemini hayatından örnekler vererek anlatan Başkan Yardımcısı Gözgün; “Hedefiniz başarınızın göstergesi olacaktır’ açıklamasında bulundu.

Söyleşide başarı odaklı mesleki eğitimin önemi hakkında açıklamalarda bulunan Gözgün; “Türkiye'nin 2023 vizyonunda belirlediği hedeflere ulaşabilmesinin en temel unsuru, insan kaynaklarına yapacağı yatırım olacaktır. Bu çerçevede,

Türkiye'nin küresel ölçekte rekabet edebilmesi için insan kaynağının eğitimi ve yetiştirilmesinde nitelikli bir mesleki ve teknik eğitim önemli rol oynayacaktır. Dolayısıyla mesleki ve teknik eğitimi, değişen dünyanın gelecekte ortaya çıkaracağı ihtiyaçlara cevap verecek biçimde yeniden kurgulanmasının tartışmaya açılması gerekmektedir. Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde insan kaynağının niteliğinin arttırılmasına yönelik olarak mesleki eğitime dönük politikalar geliştirmek ve uygulamak temel öncelik haline gelmiştir.

İnsan kaynakları planlaması çerçevesinde Türkiye'de uygulanan mesleki eğitim modelinin daha etkin ve işlevsel hale getirilmesi için önerilen bürokratik bir modelin tartışılarak değerlendirilmesi uygun olacaktır. Bu kapsamda, Türkiye'deki mesleki eğitimin tarihsel olarak örgütlenmesi izlenerek, mesleki eğitimi yeni bir bürokratik örgüt modeli çerçevesinde tartışılmaya çalışılacaktır. Kalkınma planlarında “mesleki ve teknik eğitime öncelik verilmesi” temel ilke olarak benimsenmiştir. 10. Kalkınma Planında, iş arzı ile insan kaynağı talebi arasındaki kurulamayan dengenin, yasal, yapısal, yönetsel, bölgesel, ekonomik ve sosyal özellikler gibi birçok nedenine işaret edilmekle beraber, çözüm için bir adım atılamaması, ayrı bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Günümüz gerçeğinde "Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim" olmazsa olmazdır.” 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.