Gölden alınan numuneler temiz çıktı

GÜNDEM 16.09.2021 - 22:25, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1609+ kez okundu.
 

Gölden alınan numuneler temiz çıktı

Gölden alınan numuneler temiz çıktı
Eğirdir Gölü'ne lağım suyu karıştığı haberlerinin ardından araştırma yapan Isparta Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, uzman ekipler tarafından gölden alınan numune sonuçlarının temiz çıktığını açıkladı. Yapılan açıklamada ise, ‘Eğirdir İlçesi, Altınkum Plajı yakınındaki terfi istasyonundan Eğirdir Gölü’ne kanalizasyon karıştığı yönünde basında yer alan haberler üzerine 12/09/2021, 13/09/2021 ve 14/09/2021 tarihlerinde İl Müdürlüğümüz teknik personellerince Altınkum Plajı ile Atıksu Arıtma Tesisinde inceleme ve denetimler gerçekleştirilmiştir. Eğirdir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce, terfi istasyonunda bulunan pompadaki arızaya 15-20 dk. içerisinde müdahale edildiği belirtilmiştir. İnceleme ve denetimlerimizde Altınkum Plajı bölgesinde doğrudan atıksu deşarjının olmadığı ve göl yüzeyini kaplayan herhangi bir kirlilik olmadığı tespit edilmiştir. Basında çıkan haberlere istinaden, Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 14/09/2021 tarihinde program dışı olmak üzere Altınkum Plajı Büfeler karşısından alınan numuneye ait analiz sonucunun “Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik”teki kriterleri sağladığı görülmüş olup, konu, İl Müdürlüğümüzce titizlikle takip edilmektedir.
Gölden alınan numuneler temiz çıktı

Eğirdir Gölü'ne lağım suyu karıştığı haberlerinin ardından araştırma yapan Isparta Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, uzman ekipler tarafından gölden alınan numune sonuçlarının temiz çıktığını açıkladı.

Yapılan açıklamada ise, ‘Eğirdir İlçesi, Altınkum Plajı yakınındaki terfi istasyonundan Eğirdir Gölü’ne kanalizasyon karıştığı yönünde basında yer alan haberler üzerine 12/09/2021, 13/09/2021 ve 14/09/2021 tarihlerinde İl Müdürlüğümüz teknik personellerince Altınkum Plajı ile Atıksu Arıtma Tesisinde inceleme ve denetimler gerçekleştirilmiştir.

Eğirdir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce, terfi istasyonunda bulunan pompadaki arızaya 15-20 dk. içerisinde müdahale edildiği belirtilmiştir.

İnceleme ve denetimlerimizde Altınkum Plajı bölgesinde doğrudan atıksu deşarjının olmadığı ve göl yüzeyini kaplayan herhangi bir kirlilik olmadığı tespit edilmiştir. Basında çıkan haberlere istinaden, Eğirdir İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 14/09/2021 tarihinde program dışı olmak üzere Altınkum Plajı Büfeler karşısından alınan numuneye ait analiz sonucunun “Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik”teki kriterleri sağladığı görülmüş olup, konu, İl Müdürlüğümüzce titizlikle takip edilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.