GERGEDAN BÖCEĞİ İLE İMTİHANIMIZ!

YAŞAM 18.07.2015 - 21:52, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2562+ kez okundu.
 

GERGEDAN BÖCEĞİ İLE İMTİHANIMIZ!

ISPARTA'DA gergedan böceğini bulan vatandaşların İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Orman Müdürlüğü'ne götürdükleri ancak yetkililerin böcekleri kabul etmedikleri iddia ediliyor.  Türkiye'de bir çok bölgede ortaya çıkan gergedan böceğiçılgınlığı sürüyor. Isparta'da da bir çok kişi gergedan böceğini bularak sosyalpaylaşım sitelerinde yayınlıyor. Aslında böceğin söylenildiği gibi pahalıolmadığı uzmanlar tarafından açıklandı. Ancak böceği bulan vatandaşlarınyetkili kurumlara teslim etmek için götürdüğü fakat yetkililerce kabul edilmediğiiddiaları ortaya atılıyor. Bakanlık ise gergedan böceği bulunması halindeyetkili kurumlara teslim edilmesini açıklamıştı 'TOPLATILMASI VE SATILMASI YASAK' Gergedan böceklerinin toplanması ve bunun yurtdışınasatılmasının kesinlikle yasak olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Avcı, bununbiokaçakçılık suçu kapsamında değerlendirilerek ciddi cezaları olduğunukaydetti. Prof. Dr. Avcı, şöyle dedi: "Fiyatının çok yüksek olduğunuduyanların bu böcekleri toplama ve satmaya yönelmesi de suç işlemeyegirmektedir. O nedenle bu yola kimsenin gitmemesi gerekir. Önemli bir zararı daeğer rastladığı böceği toplayıp öldürüp satmaya kalkarsa doğadaki popülasyonuda azaltmamız söz konusu olur. ve böceklerin neslini sıkıntıya sokabiliriz. Hiçkimsenin bu yola gitmemesini öneriyorum."  PARA CEZASI VAR Orman ve Su İşleri Bakanlığı, gergedan böceklerininticaretini yapanlara Hayvanları Koruma Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince bin673 lira idari para cezası, bu böceklerin toplanmasının biyolojik çeşitliliğitahrip ettiğinin tespit edilmesi halinde Çevre Kanunu uyarınca 38 bin 751 liraidari para cezası uygulanacağını bildirdi.
ISPARTA'DA gergedan böceğini bulan vatandaşların İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Orman Müdürlüğü'ne götürdükleri ancak yetkililerin böcekleri kabul etmedikleri iddia ediliyor. 

Türkiye'de bir çok bölgede ortaya çıkan gergedan böceğiçılgınlığı sürüyor. Isparta'da da bir çok kişi gergedan böceğini bularak sosyalpaylaşım sitelerinde yayınlıyor. Aslında böceğin söylenildiği gibi pahalıolmadığı uzmanlar tarafından açıklandı. Ancak böceği bulan vatandaşlarınyetkili kurumlara teslim etmek için götürdüğü fakat yetkililerce kabul edilmediğiiddiaları ortaya atılıyor. Bakanlık ise gergedan böceği bulunması halindeyetkili kurumlara teslim edilmesini açıklamıştı

'TOPLATILMASI VE SATILMASI YASAK'

Gergedan böceklerinin toplanması ve bunun yurtdışınasatılmasının kesinlikle yasak olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Avcı, bununbiokaçakçılık suçu kapsamında değerlendirilerek ciddi cezaları olduğunukaydetti. Prof. Dr. Avcı, şöyle dedi: "Fiyatının çok yüksek olduğunuduyanların bu böcekleri toplama ve satmaya yönelmesi de suç işlemeyegirmektedir. O nedenle bu yola kimsenin gitmemesi gerekir. Önemli bir zararı daeğer rastladığı böceği toplayıp öldürüp satmaya kalkarsa doğadaki popülasyonuda azaltmamız söz konusu olur. ve böceklerin neslini sıkıntıya sokabiliriz. Hiçkimsenin bu yola gitmemesini öneriyorum." 

PARA CEZASI VAR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, gergedan böceklerininticaretini yapanlara Hayvanları Koruma Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince bin673 lira idari para cezası, bu böceklerin toplanmasının biyolojik çeşitliliğitahrip ettiğinin tespit edilmesi halinde Çevre Kanunu uyarınca 38 bin 751 liraidari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.