Gaziye hastane bedava

GÜNDEM 13.08.2016 - 19:36, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1391+ kez okundu.
 

Gaziye hastane bedava

Demokrasi gazilerinden rapor parası isteyen hastaneler Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Genelge ile tüm işlemler ücretsiz hale geldi.
Sağlık Bakanlığı, darbe gecesi demokrasiyi korumak için canını ortaya koyan gazi ve şehit yakınlarından para isteyen özel hastaneleri mercek altına aldı. Bakanlık, darbe girişiminde yaralananlardan bazı özel hastanelerin 180 TL rapor parası talep ettiği iddiaları üzerine harekete geçti. Bakanlık genelge ile üniversite ve özel hastanelerdeki tüm tedavi giderlerinin valilikler tarafından ödeneceğini bildirdi. Yaralılardan hiçbir ad altında ilave ücret de talep edilemeyeceği vurgulandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 2 bin 147 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralıların tedavilerinin yapıldığı bazı özel hastanelerde, yaralı yakınlarından para talep edildiği belirlendi. Kanun kapsamında "yaralanma, engelli hale gelme ve ölüm hallerinde uğranılan zararlar ile tedavi ve cenaze giderlerinin" valilikler tarafından ödeneceği kaydedildi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerde tedavi görenlerin arasında Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanmayan kişilerin de bulunduğu kaydedilerek, onların tedavi giderlerinin de valilikler tarafından ödeneceği ifade edildi. Terör olayları nedeniyle yapılan tedavilerin devamı niteliğindeki tedavilerin de aynı kapsamda değerlendirilmesi istendi. Yaralılara düzenlenen reçeteler ve tedavilerden para alınamayacak...
Demokrasi gazilerinden rapor parası isteyen hastaneler Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Genelge ile tüm işlemler ücretsiz hale geldi.

Sağlık Bakanlığı,  gecesi demokrasiyi korumak için canını ortaya koyan  ve şehit yakınlarından para isteyen özel hastaneleri mercek altına aldı. Bakanlık, nde yaralananlardan bazı özel hastanelerin 180 TL rapor parası talep ettiği iddiaları üzerine harekete geçti. Bakanlık genelge ile üniversite ve özel hastanelerdeki tüm tedavi giderlerinin valilikler tarafından ödeneceğini bildirdi. Yaralılardan hiçbir ad altında ilave ücret de talep edilemeyeceği vurgulandı.  darbe girişiminin ardından 2 bin 147 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralıların tedavilerinin yapıldığı bazı özel hastanelerde, yaralı yakınlarından para talep edildiği belirlendi. Kanun kapsamında "yaralanma, engelli hale gelme ve ölüm hallerinde uğranılan zararlar ile tedavi ve cenaze giderlerinin" valilikler tarafından ödeneceği kaydedildi. Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerde tedavi görenlerin arasında Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanmayan kişilerin de bulunduğu kaydedilerek, onların tedavi giderlerinin de valilikler tarafından ödeneceği ifade edildi. Terör olayları nedeniyle yapılan tedavilerin devamı niteliğindeki tedavilerin de aynı kapsamda değerlendirilmesi istendi. Yaralılara düzenlenen reçeteler ve tedavilerden para alınamayacak...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.