Fatma Girik hayatını kaybetti

GÜNDEM 24.01.2022 - 11:27, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1599+ kez okundu.
 

Fatma Girik hayatını kaybetti

Fatma Girik hayatını kaybetti
Türk Sinemasının Duayen İsimlerinden olan ve uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik, 79 yaşında hayatını kaybetti. Bilindiği gibi; ‘Türk Sinemasının Dört Yapraklı Yoncası’ olarak adlandırılan 4 Kadın Sanatçıdan birisi olan Fatma Girik’e Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından 20 Nisan 2006 tarihinde Fahri Doktora unvanı verilmişti. Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi için İstanbul'a gelen Türk sinemasının ünlü yıldızı Fatma Girik bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel hastanede Covid-19'a bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Fatma Girik 79 yaşındaydı. İŞTE SDÜ FAHRİ DOKTORA PAYESİ Fatma GİRİK Sinema Sanatçısı Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetle başlayan sosyo-ekonomik kalkınma ve modernleşme çabasında filmleri ve sanatçı kişilikleriyle Türk Sinemasının bir dönemine damgasını vurması; sinema sanatının halkımıza benimsetilmesi ve sevdirilmesine büyük katkılar sağlaması; başarıları ve tutarlı davranışlarıyla Güzel Sanatlar Fakülteleri Sinema-Televizyon Bölümlerince sinema sanatında sürekli referans gösterilmeleri ve ayrıca toplumsal hayatın içinde modern Cumhuriyet kadınını temsil etmeleri nedeniyle Sinema Sanatçısı Fatma GİRİK’e Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu’nun 30.03.2006 tarih ve 219/12 nolu kararı ile; “Sinema Sanatı” alanında Fahri Doktora payesi verilmiştir.  
Fatma Girik hayatını kaybetti

Türk Sinemasının Duayen İsimlerinden olan ve uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik, 79 yaşında hayatını kaybetti. Bilindiği gibi; ‘Türk Sinemasının Dört Yapraklı Yoncası’ olarak adlandırılan 4 Kadın Sanatçıdan birisi olan Fatma Girik’e Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından 20 Nisan 2006 tarihinde Fahri Doktora unvanı verilmişti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi için İstanbul'a gelen Türk sinemasının ünlü yıldızı Fatma Girik bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel hastanede Covid-19'a bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Fatma Girik 79 yaşındaydı.

İŞTE SDÜ FAHRİ DOKTORA PAYESİ

Fatma GİRİK Sinema Sanatçısı

Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetle başlayan sosyo-ekonomik kalkınma ve modernleşme çabasında filmleri ve sanatçı kişilikleriyle Türk Sinemasının bir dönemine damgasını vurması; sinema sanatının halkımıza benimsetilmesi ve sevdirilmesine büyük katkılar sağlaması; başarıları ve tutarlı davranışlarıyla Güzel Sanatlar Fakülteleri Sinema-Televizyon Bölümlerince sinema sanatında sürekli referans gösterilmeleri ve ayrıca toplumsal hayatın içinde modern Cumhuriyet kadınını temsil etmeleri nedeniyle Sinema Sanatçısı Fatma GİRİK’e Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu’nun 30.03.2006 tarih ve 219/12 nolu kararı ile; “Sinema Sanatı” alanında Fahri Doktora payesi verilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.