Esnafın prim gün sayısı düşürülsün

GÜNDEM 19.11.2019 - 09:59, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1128+ kez okundu.
 

Esnafın prim gün sayısı düşürülsün

Esnafın prim gün sayısı düşürülsün
Tural’dan önemli çağrı Esnafın prim gün sayısı düşürülsün Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, işyerlerinde çalışan işçilerin emeklilik prim gün sayısı konusunda önemli bir çağrıda bulundu. Başkan Tural, 9 bin prim günü sonrası emekli olduklarını belirterek, prim gün sayısının 7 bin 200’e indirilmesi noktasında çalışma yapılmasını ve esnafların kredi kullanabilmeleri noktasında sicil affı istedi. Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, işyerlerinde çalışan işçilerin emeklilik prim gün sayısı konusunda önemli bir çağrıda bulundu.Başkan Tural, 9 bin prim günü sonrası emekli olduklarını belirterek, prim gün sayısının 7 bin 200’e indirilmesi noktasında çalışma yapılmasını istedi. Tural “Sosyal güvenlik kurumundan bir işçi 7 bin 200 günde emekli olurken bizler 9 bin günde emekli oluyoruz pirim ödüyoruz, burada da eşitsizlik olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz istihdam yaratıyoruz ekonomiye katkı sağlıyoruz sabah namazından sonra dükkanımızı açıyoruz, gece 12’ye kadar çalışan esnaflarımızda var bizim yanımızda çalışan esnaf saat 8’de geliyor 5’de dükkanı kapatıp gidiyor bu yanımızdaki esnaf 7 bin 200 gün prim ödüyor biz 9 bin prim ödüyoruz bizim burada talebimiz var” dedi.     ETKİN SİCİL AFFI GEREKİYOR Tural ayrıca bazı esnafların kredi kullanabilmeleri için sicil affının gerektiğini söyledi.  Tural “Sicil affının getirilmesini istiyoruz zaman zaman hükümetimiz tarafından sicil affı çıkarılıyor ama bu özel bankalar ne hikmetse bunları tam işlemediklerinden dolayı yine ileride ortağımıza üyelerimize sorun çıkıyor evet devletimiz ucuz kredi yönünde esnafımızı destekliyor ama krediye ulaşmada sıkıntı çekiyoruz sicil affının gerçekten büyük bir oranda yapılıp kamu ve özel bütün bankaların bunu uygulamalarını talep ediyoruz” diye konuştu   
Esnafın prim gün sayısı düşürülsün

Tural’dan önemli çağrı

Esnafın prim gün sayısı düşürülsün

Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, işyerlerinde çalışan işçilerin emeklilik prim gün sayısı konusunda önemli bir çağrıda bulundu. Başkan Tural, 9 bin prim günü sonrası emekli olduklarını belirterek, prim gün sayısının 7 bin 200’e indirilmesi noktasında çalışma yapılmasını ve esnafların kredi kullanabilmeleri noktasında sicil affı istedi.


Isparta Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, işyerlerinde çalışan işçilerin emeklilik prim gün sayısı konusunda önemli bir çağrıda bulundu.Başkan Tural, 9 bin prim günü sonrası emekli olduklarını belirterek, prim gün sayısının 7 bin 200’e indirilmesi noktasında çalışma yapılmasını istedi. Tural “Sosyal güvenlik kurumundan bir işçi 7 bin 200 günde emekli olurken bizler 9 bin günde emekli oluyoruz pirim ödüyoruz, burada da eşitsizlik olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz istihdam yaratıyoruz ekonomiye katkı sağlıyoruz sabah namazından sonra dükkanımızı açıyoruz, gece 12’ye kadar çalışan esnaflarımızda var bizim yanımızda çalışan esnaf saat 8’de geliyor 5’de dükkanı kapatıp gidiyor bu yanımızdaki esnaf 7 bin 200 gün prim ödüyor biz 9 bin prim ödüyoruz bizim burada talebimiz var” dedi.    

ETKİN SİCİL AFFI GEREKİYOR

Tural ayrıca bazı esnafların kredi kullanabilmeleri için sicil affının gerektiğini söyledi.  Tural “Sicil affının getirilmesini istiyoruz zaman zaman hükümetimiz tarafından sicil affı çıkarılıyor ama bu özel bankalar ne hikmetse bunları tam işlemediklerinden dolayı yine ileride ortağımıza üyelerimize sorun çıkıyor evet devletimiz ucuz kredi yönünde esnafımızı destekliyor ama krediye ulaşmada sıkıntı çekiyoruz sicil affının gerçekten büyük bir oranda yapılıp kamu ve özel bütün bankaların bunu uygulamalarını talep ediyoruz” diye konuştu   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.