Esnafa helva ikramı

GÜNDEM 27.03.2021 - 22:12, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1792+ kez okundu.
 

Esnafa helva ikramı

Esnafa helva ikramı
Ahi Evran Yılı etkinlikleri ve Berat Kandili dolayısıyla Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni-İş Odası tarafından Yeni Sanayi Camisi ve Gül Küçük Sanayi Sitesi Camisi önünde  esnafa helva ikramında bulunuldu 2021 yılının Ahi Evran Yılı ilan edilmesi kapsamında ayrıca mübarek Berat Kandili dolayısıyla   Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni-İş Odası tarafından sanayi esnafına helva ikramında bulunuldu.  Yeni Sanayi Camisi ve Gül Küçük Sanayi Sitesi  Camisi’nde öğle namazı öncesi Kur’an-ı Kerim  okundu ve dua edildi. Namaza müteakip, oda başkanlarıyla birlikte esnafa helva ikramında bulunuldu.   Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural yaptığı açıklamada, Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle  2021 yılının Ahi Evran Yılı olarak kabul edildiğini söyledi.  Başkan Tural “Anadolu’da ahilik teşkilatının kurucusu, Ahi Evran Pirimiz, ahilik teşkilatı ile sosyal, iktisadi ve siyasi hayata yön vermiş,  Anadolu’nun vatanlaşmasında, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynamıştır.  Kardeşliğe, cömertliğe, yiğitliğe, fedakarlığa, ahlaka, akla, bilime ve sanata dayanan, adil paylaşımın esas alındığı Ahilik Teşkilatının Anadolu’da birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin mayasını oluşturmuş, ticaretin ve sanat dallarının gelişmesinde, barış ve huzurun tesisinde önemli roller üstlenmiştir. Bizlerde günümüzün Ahi Evran Teşkilatı temsilcisi olarak, 2021 yılının AHİ Evran Yılı olarak kabul edilmesi nedeniyle yıl içersinde çeşitli faaliyetler düzenleyeceğiz.  Ayrıca bu gece, mübarek Berat Kandili, Ramazan ayının müjdecisi, Rabbimizin rahmetinin semaya tecelli ederek, kulların bağışlandığı bu mübarek gece dolayısıyla esnafımıza hem Yeni Sanayi hem de Gül Küçük Sanayi camileri önünde helva ikramında bulunuyoruz. Rabbim bu gece yapacağımız tüm dualarımızı kabul buyursun. Rabbimden bir an evvel sağlıklı günlere bizleri kavuşturmasını niyaz ederim. Bu vesileyle başta esnaf ve sanatkarımız olmak üzere tüm İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olması Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.  Ahrete intikal eden tüm ustalarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olanlara hayırlı ömürler diliyorum” dedi. ESNAFI ZİYARET ETTİ Birlik Başkanı Tural, oda başkanlarıyla birlikte Gül Küçük Sanayi Sitesinde esnafı ziyaret ederek hem kandillerini kutladı. Hem de esnafın sorunlarını dinleyerek, taleplerini aldı. Başkan Tural, ayrıca geçtiğimiz  günlerde elim bir trafik kazasında oğlunu kaybeden Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafından Mehmet Topbaş’a taziyelerini de iletti.
Esnafa helva ikramı

Ahi Evran Yılı etkinlikleri ve Berat Kandili dolayısıyla Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni-İş Odası tarafından Yeni Sanayi Camisi ve Gül Küçük Sanayi Sitesi Camisi önünde  esnafa helva ikramında bulunuldu

2021 yılının Ahi Evran Yılı ilan edilmesi kapsamında ayrıca mübarek Berat Kandili dolayısıyla   Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni-İş Odası tarafından sanayi esnafına helva ikramında bulunuldu.  Yeni Sanayi Camisi ve Gül Küçük Sanayi Sitesi  Camisi’nde öğle namazı öncesi Kur’an-ı Kerim  okundu ve dua edildi. Namaza müteakip, oda başkanlarıyla birlikte esnafa helva ikramında bulunuldu.  

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural yaptığı açıklamada, Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle  2021 yılının Ahi Evran Yılı olarak kabul edildiğini söyledi.  Başkan Tural “Anadolu’da ahilik teşkilatının kurucusu, Ahi Evran Pirimiz, ahilik teşkilatı ile sosyal, iktisadi ve siyasi hayata yön vermiş,  Anadolu’nun vatanlaşmasında, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynamıştır.  Kardeşliğe, cömertliğe, yiğitliğe, fedakarlığa, ahlaka, akla, bilime ve sanata dayanan, adil paylaşımın esas alındığı Ahilik Teşkilatının Anadolu’da birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin mayasını oluşturmuş, ticaretin ve sanat dallarının gelişmesinde, barış ve huzurun tesisinde önemli roller üstlenmiştir. Bizlerde günümüzün Ahi Evran Teşkilatı temsilcisi olarak, 2021 yılının AHİ Evran Yılı olarak kabul edilmesi nedeniyle yıl içersinde çeşitli faaliyetler düzenleyeceğiz.  Ayrıca bu gece, mübarek Berat Kandili, Ramazan ayının müjdecisi, Rabbimizin rahmetinin semaya tecelli ederek, kulların bağışlandığı bu mübarek gece dolayısıyla esnafımıza hem Yeni Sanayi hem de Gül Küçük Sanayi camileri önünde helva ikramında bulunuyoruz. Rabbim bu gece yapacağımız tüm dualarımızı kabul buyursun. Rabbimden bir an evvel sağlıklı günlere bizleri kavuşturmasını niyaz ederim. Bu vesileyle başta esnaf ve sanatkarımız olmak üzere tüm İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olması Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.  Ahrete intikal eden tüm ustalarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olanlara hayırlı ömürler diliyorum” dedi.

ESNAFI ZİYARET ETTİ

Birlik Başkanı Tural, oda başkanlarıyla birlikte Gül Küçük Sanayi Sitesinde esnafı ziyaret ederek hem kandillerini kutladı. Hem de esnafın sorunlarını dinleyerek, taleplerini aldı. Başkan Tural, ayrıca geçtiğimiz  günlerde elim bir trafik kazasında oğlunu kaybeden Gül Küçük Sanayi Sitesi esnafından Mehmet Topbaş’a taziyelerini de iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.