EMEKLİLERİN EN ÖNEMLİ SORUNU “İNTİBAK”

GÜNDEM 08.01.2020 - 09:13, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2310+ kez okundu.
 

EMEKLİLERİN EN ÖNEMLİ SORUNU “İNTİBAK”

EMEKLİLERİN EN ÖNEMLİ SORUNU “İNTİBAK”
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal;  Emeklilerin en önemli sorunu “İNTİBAK”   Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilerin yaşadığı sorunları anlattı. 2000 yılından önce emekli olanların intibaktan yararlandığını ancak 2000 sonrası emeklilerinin faydalanamadığını belirten Ersal, "bu soruna ve ilaç katkı payı ile ek ödeme ücretlerine de çözüm bulanmalı" dedi.   Geçtiğimiz hafta enflasyon rakamının belirlenmesi ile Ocak zammı belli olan emekliler, yaşadığı bazı sorunlara da çözüm bulunmasını istiyor. Yaşanılan sorunları Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal  anlattı.     2000 yılından sonra emekli olanların intibaktan yararlanması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, ilaçlardan kesilen katkı payının da kaldırılmasını talep ettiklerini ifade etti. Ersal, “Biliyorsunuz ki bizim şuanda hükümetimizden isteklerimiz devam ediyor 2000 yılı sonrası emeklilerimizin intibak problemi var yasası var o mecliste bekliyor inşallah milletvekillerimiz bunu en kısa sürede ele alır 2000 yılından önce emeklilerin aldığı intibak yasasından nasıl faydalandıysa 2000 yılı sonrası emeklilerimizde intibaktan faydalanmış olur. Ayrıca biliyorsunuz ki emeklilerimiz artık hastanelerle iç içe boğuşmaktadır ve onlardan ayda büyük bir miktarda para kesilmektedir, ilaçlardan kesilen, doktorlardan kesilen hastaneden kesilen  katkı paylarının asgariye indirilmesi veya kaldırılmasını talep ediyoruz bu konunun da en kısa sürede ele alınacağına inanıyorum.” dedi   Ek ödeme ücretleri artırılmalı   Emeklilerin maaşlarına ek ödeme yansıtıldığını dile getiren Ersal," halk arasında fatura-fiş parası olarak bilinen ek ödeme oranlarının da artırılmasını istiyoruz" diye konuştu.   Ersal, “Şu anda ek ödeme dediğimiz eskiden kapı kapı dolaşıp fatura fiş topluyorduk hükümetimiz bizi bundan kurtardı işçi ve bağkur emeklilerine yüzde 4, memur emeklilerine yüzde 5 olmak kaydıyla ek ödeme maaşlarına yansıtılıyor bizde diyoruz ki en düşük KDV yüzde 8 onun için işçi ve bağkur emeklilerine yüzde 8, memur emeklilerine yüzde 9 oranında yapılıp fatura fiş parasının da bu  şekilde artırılmasını istiyoruz. Büyük bir ihtimalle umuyorum ki bu fatura fiş parası ek ödeme dediğimiz KDV’nin en kısa sürede halledileceğini ve mecliste bekleyen dosyamızın da biran önce çıkarılmasını istedi.
EMEKLİLERİN EN ÖNEMLİ SORUNU “İNTİBAK”

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal;

 Emeklilerin en önemli sorunu

“İNTİBAK”

 

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilerin yaşadığı sorunları anlattı. 2000 yılından önce emekli olanların intibaktan yararlandığını ancak 2000 sonrası emeklilerinin faydalanamadığını belirten Ersal, "bu soruna ve ilaç katkı payı ile ek ödeme ücretlerine de çözüm bulanmalı" dedi.

 

Geçtiğimiz hafta enflasyon rakamının belirlenmesi ile Ocak zammı belli olan emekliler, yaşadığı bazı sorunlara da çözüm bulunmasını istiyor. Yaşanılan sorunları Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal  anlattı.


 

 

2000 yılından sonra emekli olanların intibaktan yararlanması için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, ilaçlardan kesilen katkı payının da kaldırılmasını talep ettiklerini ifade etti. Ersal, “Biliyorsunuz ki bizim şuanda hükümetimizden isteklerimiz devam ediyor 2000 yılı sonrası emeklilerimizin intibak problemi var yasası var o mecliste bekliyor inşallah milletvekillerimiz bunu en kısa sürede ele alır 2000 yılından önce emeklilerin aldığı intibak yasasından nasıl faydalandıysa 2000 yılı sonrası emeklilerimizde intibaktan faydalanmış olur. Ayrıca biliyorsunuz ki emeklilerimiz artık hastanelerle iç içe boğuşmaktadır ve onlardan ayda büyük bir miktarda para kesilmektedir, ilaçlardan kesilen, doktorlardan kesilen hastaneden kesilen  katkı paylarının asgariye indirilmesi veya kaldırılmasını talep ediyoruz bu konunun da en kısa sürede ele alınacağına inanıyorum.” dedi

 

Ek ödeme ücretleri artırılmalı

 

Emeklilerin maaşlarına ek ödeme yansıtıldığını dile getiren Ersal," halk arasında fatura-fiş parası olarak bilinen ek ödeme oranlarının da artırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

 

Ersal, “Şu anda ek ödeme dediğimiz eskiden kapı kapı dolaşıp fatura fiş topluyorduk hükümetimiz bizi bundan kurtardı işçi ve bağkur emeklilerine yüzde 4, memur emeklilerine yüzde 5 olmak kaydıyla ek ödeme maaşlarına yansıtılıyor bizde diyoruz ki en düşük KDV yüzde 8 onun için işçi ve bağkur emeklilerine yüzde 8, memur emeklilerine yüzde 9 oranında yapılıp fatura fiş parasının da bu  şekilde artırılmasını istiyoruz. Büyük bir ihtimalle umuyorum ki bu fatura fiş parası ek ödeme dediğimiz KDV’nin en kısa sürede halledileceğini ve mecliste bekleyen dosyamızın da biran önce çıkarılmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.