Eğirdir Gölü çevresine Turizm Köyleri kuruluyor

GÜNDEM 08.07.2019 - 10:17, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2816+ kez okundu.
 

Eğirdir Gölü çevresine Turizm Köyleri kuruluyor

Eğirdir Gölü çevresine Turizm Köyleri kuruluyor
Eğirdir Kaymakamlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında bölgede oluşturulan lavanta vadisi, safran ve gül bahçeleri ile hem üretimin hem de turizmin canlandırılması hedefleniyor.   Eğirdir Kaymakamlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında Isparta'nın Sorkuncak Köyü, kırsal kalkınma ve sürdürülebilir turizmi geliştirmek amacıyla başlatılan Turizm Köyü projesinde pilot bölge oluyor. HEDEF; HEM ÜRETİM HEM TURİZM Bölgede oluşturulan lavanta vadisi, safran ve gül bahçeleri ile hem üretimin hem de turizmin canlandırılması hedeflenirken, üretici kadınlara geniş bir istihdam alanı sağlamak amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen Eğirdir Gölü manzaralı 236 dönümlük arazinin 100 dönümüne ilk etapta 55 bin lavanta fidesi ekildi. SORKUNCAK  TEPSİTLER YAPILDI  Son yıllarda popüler hale gelen lavanta destinasyonlarına Eğirdir Gölü’nü de eklemek amacıyla yürütülen projenin detaylarını anlatan Eğirdir Platformu Kurucusu İbrahim Ağartan, “Platform üyeleri Çetin Meydan ve Mehmet Demirel ile birlikte çalışarak Sorkuncak Köyü’nde tespit yapıp en güzel manzara noktalarını bulduk. Lavanta vadisi olarak seçtiğimiz arazinin tamamı dolana kadar lavanta dikimi devam edecek. Safranı da Isparta’nın bir değeri olarak ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Vadinin çevresindeki çeşitli noktalara da safran ve gül bahçeleri oluşturuyoruz. Önümüzdeki yıllarda Isparta’ya tatile gelenler mor rengiyle göz kamaştıran bir lavanta vadisi manzarasıyla kahvaltı yapacaklar. Eğirdir Gölü’nün 7 farklı rengi, lavantanın, gülün ve safranın renkleriyle bir araya gelecek” dedi.  
Eğirdir Gölü çevresine Turizm Köyleri kuruluyor

Eğirdir Kaymakamlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında bölgede oluşturulan lavanta vadisi, safran ve gül bahçeleri ile hem üretimin hem de turizmin canlandırılması hedefleniyor.
 
Eğirdir Kaymakamlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında Isparta'nın Sorkuncak Köyü, kırsal kalkınma ve sürdürülebilir turizmi geliştirmek amacıyla başlatılan Turizm Köyü projesinde pilot bölge oluyor.
HEDEF; HEM ÜRETİM HEM TURİZM
Bölgede oluşturulan lavanta vadisi, safran ve gül bahçeleri ile hem üretimin hem de turizmin canlandırılması hedeflenirken, üretici kadınlara geniş bir istihdam alanı sağlamak amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen Eğirdir Gölü manzaralı 236 dönümlük arazinin 100 dönümüne ilk etapta 55 bin lavanta fidesi ekildi.
SORKUNCAK 
TEPSİTLER YAPILDI 
Son yıllarda popüler hale gelen lavanta destinasyonlarına Eğirdir Gölü’nü de eklemek amacıyla yürütülen projenin detaylarını anlatan Eğirdir Platformu Kurucusu İbrahim Ağartan, “Platform üyeleri Çetin Meydan ve Mehmet Demirel ile birlikte çalışarak Sorkuncak Köyü’nde tespit yapıp en güzel manzara noktalarını bulduk. Lavanta vadisi olarak seçtiğimiz arazinin tamamı dolana kadar lavanta dikimi devam edecek. Safranı da Isparta’nın bir değeri olarak ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Vadinin çevresindeki çeşitli noktalara da safran ve gül bahçeleri oluşturuyoruz. Önümüzdeki yıllarda Isparta’ya tatile gelenler mor rengiyle göz kamaştıran bir lavanta vadisi manzarasıyla kahvaltı yapacaklar. Eğirdir Gölü’nün 7 farklı rengi, lavantanın, gülün ve safranın renkleriyle bir araya gelecek” dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.