Eğirdir’e BİLSEM Teklifi Milli Eğitim Bakanlığına sunuldu

GÜNDEM 24.01.2022 - 16:29, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2827+ kez okundu.
 

Eğirdir’e BİLSEM Teklifi Milli Eğitim Bakanlığına sunuldu

Eğirdir’e BİLSEM Teklifi Milli Eğitim Bakanlığına sunuldu
Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); ilkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren olan özel eğitim kurumlarıdır. Merkezin Eğirdir’e kazandırılması için, ilçemiz Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesinin boş olan üst katından BİLSEM olarak faydalanılmasını içeren teklif Milli Eğitim Bakanlığına sunulmuştur. İlçemiz ve çevre ilçelerden, söz konusu yeterliliği sağlayan öğrencilerin şu anda Isparta il merkezinde bulunan bilim ve sanat merkezine okul saatleri dışında geliş gidiş yapmaları gerekmektedir. Merkezin Eğirdir’de açılacak olması hem kontenjanların artmasını hem de bu öğrencilerin mağduriyet yaşamamasını sağlayacaktır. İlçemizin gelişimi adına da katkı sağlayacağı düşünülen BİLSEM’in ilçemizde açılmaya uygunluğunun en kısa zamanda kabul görmesini ve hizmete açılmasını diliyoruz. (Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu)
Eğirdir’e BİLSEM Teklifi Milli Eğitim Bakanlığına sunuldu

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); ilkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren olan özel eğitim kurumlarıdır.

Merkezin Eğirdir’e kazandırılması için, ilçemiz Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesinin boş olan üst katından BİLSEM olarak faydalanılmasını içeren teklif Milli Eğitim Bakanlığına sunulmuştur. İlçemiz ve çevre ilçelerden, söz konusu yeterliliği sağlayan öğrencilerin şu anda Isparta il merkezinde bulunan bilim ve sanat merkezine okul saatleri dışında geliş gidiş yapmaları gerekmektedir. Merkezin Eğirdir’de açılacak olması hem kontenjanların artmasını hem de bu öğrencilerin mağduriyet yaşamamasını sağlayacaktır. İlçemizin gelişimi adına da katkı sağlayacağı düşünülen BİLSEM’in ilçemizde açılmaya uygunluğunun en kısa zamanda kabul görmesini ve hizmete açılmasını diliyoruz.

(Eğirdir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.