Eğirdir Belediyesi Sıfır atık projesine hazırlanıyor

GÜNDEM 16.10.2019 - 09:47, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1391+ kez okundu.
 

Eğirdir Belediyesi Sıfır atık projesine hazırlanıyor

Eğirdir Belediyesi Sıfır atık projesine hazırlanıyor
Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi, etki alanını genişletmeye devam ediyor. Bu Projeye Eğirdir Belediyesi de dahil oldu. Cumurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu ‘SIFIR ATIK’ Projesi kapsamında Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’ün talimatlarıyla ‘SIFIR ATIK’ Projesi ilk adımlarını atmış olup Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Mühendisi Pınar Kesiktaş nezaretinde çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un talimatı ile 500 Bin Türk Lirası şartlı nakdi yardım alan Eğirdir Belediyesi’ne kazandırıldı. ‘SIFIR ATIK’ Projesi kapsamında malzeme alımı ve çevre düzenlemesine başlanmış olup alınan malzemeler İlçemizin çeşitli yerlerine ve okullarımıza konulacak, 7’den 70’e tüm halkımız bu konu hakkında bilinçlendirilerek ve okullarımızda çocuklarımıza eğitimler verilerek geri dönüşümün önemi anlatılacaktır. Proje kapsamında 6 adet mobil atık getirme merkezi, 1 adet geçici depolama alanı, iç mekan kutuları, geri dönüşüm kafesleri, pet şişe toplama potaları vb. malzemeler alınarak çevremizin güzelleştirilmesi sağlanacak. Daha öncede hatırlanacağı üzere ‘SIFIR ATIK’ Projesi Pilot Bölgesi olan Burdur’un Bucak İlçesine Belediye Başkanı Veli Gök ve Birim Müdürlerimiz inceleme gezisi yapmıştı, yine bu proje ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile istişare edilerek ‘SIFIR ATIK’ Projesi kapsamında Pilot Bölge olmak için talebimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Proje dosyası kapsamında sunduk. Yine önümüzdeki günlerde İstanbul’da yapılması planlanılan ‘EXPO Fuarına ‘SIFIR ATIK’ toplantısına Eğirdir Belediyesi olarak katılarak konu hakkında çalışmalar sürdürülecektir.  
Eğirdir Belediyesi Sıfır atık projesine hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi, etki alanını genişletmeye devam ediyor. Bu Projeye Eğirdir Belediyesi de dahil oldu.

Cumurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu ‘SIFIR ATIK’ Projesi kapsamında Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’ün talimatlarıyla ‘SIFIR ATIK’ Projesi ilk adımlarını atmış olup Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Mühendisi Pınar Kesiktaş nezaretinde çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un talimatı ile 500 Bin Türk Lirası şartlı nakdi yardım alan Eğirdir Belediyesi’ne kazandırıldı. ‘SIFIR ATIK’ Projesi kapsamında malzeme alımı ve çevre düzenlemesine başlanmış olup alınan malzemeler İlçemizin çeşitli yerlerine ve okullarımıza konulacak, 7’den 70’e tüm halkımız bu konu hakkında bilinçlendirilerek ve okullarımızda çocuklarımıza eğitimler verilerek geri dönüşümün önemi anlatılacaktır.

Proje kapsamında 6 adet mobil atık getirme merkezi, 1 adet geçici depolama alanı, iç mekan kutuları, geri dönüşüm kafesleri, pet şişe toplama potaları vb. malzemeler alınarak çevremizin güzelleştirilmesi sağlanacak.

Daha öncede hatırlanacağı üzere ‘SIFIR ATIK’ Projesi Pilot Bölgesi olan Burdur’un Bucak İlçesine Belediye Başkanı Veli Gök ve Birim Müdürlerimiz inceleme gezisi yapmıştı, yine bu proje ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile istişare edilerek ‘SIFIR ATIK’ Projesi kapsamında Pilot Bölge olmak için talebimizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Proje dosyası kapsamında sunduk. Yine önümüzdeki günlerde İstanbul’da yapılması planlanılan ‘EXPO Fuarına ‘SIFIR ATIK’ toplantısına Eğirdir Belediyesi olarak katılarak konu hakkında çalışmalar sürdürülecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.