Dolandırıcılık operasyonu

GÜNDEM 19.06.2022 - 11:50, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1588+ kez okundu.
 

Dolandırıcılık operasyonu

Dolandırıcılık operasyonu
Yalvaç merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu: 6 tutuklama Yalvaç merkezli yürütülen dolandırıcılık operasyonunda 3 ilde göz altına alınan 10 kişiden 6’sı tutuklandı. Alınan bilgiye göre, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden kendilerini yabancı uyruklu asker olarak tanıtarak iki kişinin yüklü miktarda parasının dolandırılması üzerine çalışma başlatıldı. Şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığınca 3 ay teknik takibe alındı. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin, kendilerini yabancı uyruklu asker olarak tanıtıp, yaşadıkları ülkede büyük miktarda para olduğunu ve bu paraları dışarı çıkarmak istediklerini, kendilerine yardım etmeleri halinde paranın yarısını paylaşacaklarını belirterek piyasadan yaklaşık 16 milyon lira para aldıkları tespit edildi. Yalvaç merkezli Bursa ve İstanbul’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında Nijerya, Kamerun ve Ganalı şüphelilerin de bulunduğu 10 kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, M.K. isimli vatandaşın 01.02.2022 tarihinde sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanışmış olduğu kişi ile görüştüğü, kendisini Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı Jessica Farrias olarak tanıtan şahıs ile yapmış oldukları görüşmede Jessica’nın 1,2 milyon doları müştekiye göndereceğini ve adres ile telefon bilgisini müştekiden istediği öğrenildi. Şüphelinin müştekiden masraf ve gümrük vs. adı altında para talep ettiği, bu yöntemle müştekiyi 592.572,00 TL dolandırması olayı ile ilgili olarak; şüphelilerin 3 ay boyunca teknik takibe alındığı ve hesap hareketlerinin incelendiği kaydedildi. Suça karıştığı tespit edilen şüphelilerin suç delilleri ile birlikte yakalanabilmesi, suçun tüm yönleri ile ortaya çıkarılabilmesi amacı ile Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Isparta merkezli Bursa ve İstanbul illerinde eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda; 3’ü yabancı uyruklu 10 kişi gözaltına alındı. 6 kişi tutuklandı, 4’ü adli kontrol ile serbest bırakıldı. Altı kişi Nitelikli Dolandırıcılık ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma suçlarından tutuklandılar.  
Dolandırıcılık operasyonu

Yalvaç merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu: 6 tutuklama

Yalvaç merkezli yürütülen dolandırıcılık operasyonunda 3 ilde göz altına alınan 10 kişiden 6’sı tutuklandı. Alınan bilgiye göre, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden kendilerini yabancı uyruklu asker olarak tanıtarak iki kişinin yüklü miktarda parasının dolandırılması üzerine çalışma başlatıldı.

Şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığınca 3 ay teknik takibe alındı.

Yapılan çalışmalarda şüphelilerin, kendilerini yabancı uyruklu asker olarak tanıtıp, yaşadıkları ülkede büyük miktarda para olduğunu ve bu paraları dışarı çıkarmak istediklerini, kendilerine yardım etmeleri halinde paranın yarısını paylaşacaklarını belirterek piyasadan yaklaşık 16 milyon lira para aldıkları tespit edildi.

Yalvaç merkezli Bursa ve İstanbul’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında Nijerya, Kamerun ve Ganalı şüphelilerin de bulunduğu 10 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, M.K. isimli vatandaşın 01.02.2022 tarihinde sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanışmış olduğu kişi ile görüştüğü, kendisini Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı Jessica Farrias olarak tanıtan şahıs ile yapmış oldukları görüşmede Jessica’nın 1,2 milyon doları müştekiye göndereceğini ve adres ile telefon bilgisini müştekiden istediği öğrenildi.

Şüphelinin müştekiden masraf ve gümrük vs. adı altında para talep ettiği, bu yöntemle müştekiyi 592.572,00 TL dolandırması olayı ile ilgili olarak; şüphelilerin 3 ay boyunca teknik takibe alındığı ve hesap hareketlerinin incelendiği kaydedildi.

Suça karıştığı tespit edilen şüphelilerin suç delilleri ile birlikte yakalanabilmesi, suçun tüm yönleri ile ortaya çıkarılabilmesi amacı ile Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Isparta merkezli Bursa ve İstanbul illerinde eş zamanlı yapılan operasyon sonucunda; 3’ü yabancı uyruklu 10 kişi gözaltına alındı.

6 kişi tutuklandı, 4’ü adli kontrol ile serbest bırakıldı. Altı kişi Nitelikli Dolandırıcılık ve Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma suçlarından tutuklandılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.