Define Avcıları Yakayı Ele Verdi

GÜNDEM 20.06.2019 - 12:42, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1930+ kez okundu.
 

Define Avcıları Yakayı Ele Verdi

Define Avcıları Yakayı Ele Verdi
İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler 2 ayrı operasyonla define avcıları ve tarihi eser kaçakçılarını yakaladı. Aksu'daki Terziler Köyü Tynada Antik Kenti bölgesinde bir grup şahsın kaçak kazı yapacağı istihbaratını alan jandarma ekipleri 4 şüpheliyi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edilmiş bölgede kazı yaparken suç üstü yakaladı. Öte yandan, bir şahsın Gaziantep'ten Isparta'ya gelerek tarihi eser satacağı istihbaratını da değerlendiren Jandarma, Eğirdir'e bağlı Sarıidris Beldesi mevkiinde seyahat ettiği yolcu otobüsünde yakalandı. Şahsın çantasında yapılan aramada tarihi eser olduğu değerlendirilen, 21x11 santimetre ebatlarında ve yaklaşık 1 kilogram ağırlığında Viking Savaşçısı figürlü madeni heykel ele geçirildi. 2 ayrı operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 5 şahıs adli makamlara sevk edildi.
Define Avcıları Yakayı Ele Verdi

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler 2 ayrı operasyonla define avcıları ve tarihi eser kaçakçılarını yakaladı.

Aksu'daki Terziler Köyü Tynada Antik Kenti bölgesinde bir grup şahsın kaçak kazı yapacağı istihbaratını alan jandarma ekipleri 4 şüpheliyi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edilmiş bölgede kazı yaparken suç üstü yakaladı.

Öte yandan, bir şahsın Gaziantep'ten Isparta'ya gelerek tarihi eser satacağı istihbaratını da değerlendiren Jandarma, Eğirdir'e bağlı Sarıidris Beldesi mevkiinde seyahat ettiği yolcu otobüsünde yakalandı. Şahsın çantasında yapılan aramada tarihi eser olduğu değerlendirilen, 21x11 santimetre ebatlarında ve yaklaşık 1 kilogram ağırlığında Viking Savaşçısı figürlü madeni heykel ele geçirildi.

2 ayrı operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 5 şahıs adli makamlara sevk edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.