ÇTV, EMLAK VE İLAN REKLAM VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ 31 MAYIS

GÜNDEM 22.05.2022 - 01:26, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2717+ kez okundu.
 

ÇTV, EMLAK VE İLAN REKLAM VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ 31 MAYIS

ÇTV, EMLAK VE İLAN REKLAM VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ 31 MAYIS
2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemeleri devam ediyor, 1 Mart itibariyle başlayan 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti ödemeleri 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek. Emlak vergisi, taşınmazın bulunduğu belediye tarafından yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor. Bu nedenle Ispartalılar, emlak ve çevre temizlik vergilerini Isparta Belediyesi’nin Gelir Müdürlüğü veznelerine ödeyebilecekler. Konutlara ait çevre temizlik vergisi su faturalarıyla birlikte ödenirken iş yeri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisinin ise her yıl emlak vergisinin taksit sürelerinde belediyeye ödenmesi gerekiyor. Gelir Bölümü tahsilat veznelerinin yanı sıra Davraz, Doğancı, Çünür, Yedişehitler, Sanayi, Gülistan, Halıkent, Karaağaç, Otogar, Çarşamba Pazaryeri tahsilat veznelerinden de mesai saatleri arasında vergi ödemelerini yapabilecekleri açıklandı. Açıklamada vatandaşların belediye tahsilat veznelerinin yanı sıra ödemelerini belediyenin resmi web sitesi üzerinden de yapabilecekleri belirtildi. Söz konusu vergilerin ikinci taksitleri ise 1-30 Kasım döneminde ödenecek. Mükelleflerin tahakkuk eden vergileri taksit süreleri içinde ödemeleri, gecikme zamlarıyla karşılaşmamaları açısından önem taşıyor.
ÇTV, EMLAK VE İLAN REKLAM VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ 31 MAYIS

2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemeleri devam ediyor,

1 Mart itibariyle başlayan 2022 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti ödemeleri 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek.

Emlak vergisi, taşınmazın bulunduğu belediye tarafından yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor. Bu nedenle Ispartalılar, emlak ve çevre temizlik vergilerini Isparta Belediyesi’nin Gelir Müdürlüğü veznelerine ödeyebilecekler.

Konutlara ait çevre temizlik vergisi su faturalarıyla birlikte ödenirken iş yeri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisinin ise her yıl emlak vergisinin taksit sürelerinde belediyeye ödenmesi gerekiyor. Gelir Bölümü tahsilat veznelerinin yanı sıra Davraz, Doğancı, Çünür, Yedişehitler, Sanayi, Gülistan, Halıkent, Karaağaç, Otogar, Çarşamba Pazaryeri tahsilat veznelerinden de mesai saatleri arasında vergi ödemelerini yapabilecekleri açıklandı.

Açıklamada vatandaşların belediye tahsilat veznelerinin yanı sıra ödemelerini belediyenin resmi web sitesi üzerinden de yapabilecekleri belirtildi. Söz konusu vergilerin ikinci taksitleri ise 1-30 Kasım döneminde ödenecek.

Mükelleflerin tahakkuk eden vergileri taksit süreleri içinde ödemeleri, gecikme zamlarıyla karşılaşmamaları açısından önem taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.