ÇÖZÜM ELLERİMİZDE

GÜNDEM 08.05.2019 - 13:17, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2092+ kez okundu.
 

ÇÖZÜM ELLERİMİZDE

ÇÖZÜM ELLERİMİZDE
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hastane Enfeksiyonları ve Antibiyotik Kontrol Komitesi tarafından 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında bir program düzenlendi. Hastane konferans salonunda düzenlenen, Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ile Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rasih Yazkan’ın da katılımlarıyla gerçekleşen programa yoğun ilgi gösterildi. Programda konuşan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gül Ruhsar Yılmaz, el yıkamanın bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en kolay, en ucuz ve en etkili yolu olduğunu belirtti. El hijyeninin alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Gül Ruhsar Yılmaz, yaptığı konuşmasında, “Ellerimiz, çevremiz ile ilişkimizi sağlayan ve bu nedenle birçok mikroorganizmanın bulunduğu organımızdır. Ellerimiz yoluyla her yere taşıyabileceğimiz bu mikroorganizmalar basit soğuk algınlığından öldürücü hastalıklara kadar birçok istenmeyen duruma yol açabilir. El hijyeni sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde kritik role sahiptir. Hastane enfeksiyonlarının önlenmesinde de en kolay, en ucuz, en etkili yöntem el hijyenidir” dedi. Hastane Enfeksiyonları ve Antibiyotik Kontrol Komitesi tarafından hazırlanan el hijyeni bilgilendirme videosunun davetlilere izletilmesinin ardından ellerimizi nasıl doğru bir şekilde yıkayabileceğimiz slayt gösterisi ile uygulamalı olarak tüm katılımcılara gösterildi. Tıp Fakültesi Dönem 5 öğrencilerinden Stj.Dr. Ayyüce Güloğlu, Stj.Dr. Aslı Arısoy, Stj.Dr. Gözde Aybay, Stj. Dr. Raziye Kazandere ve Stj.Dr. Mehmet Emin Demirel el yıkama ve hastane enfeksiyonun önemini hazırlamış oldukları gösteri ile anlattılar. Öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteri izleyenler tarafından çok beğeni topladı.  
ÇÖZÜM ELLERİMİZDE

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hastane Enfeksiyonları ve Antibiyotik Kontrol Komitesi tarafından 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında bir program düzenlendi. Hastane konferans salonunda düzenlenen, Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ile Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rasih Yazkan’ın da katılımlarıyla gerçekleşen programa yoğun ilgi gösterildi.
Programda konuşan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gül Ruhsar Yılmaz, el yıkamanın bulaşıcı hastalıklardan korunmanın en kolay, en ucuz ve en etkili yolu olduğunu belirtti. El hijyeninin alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Gül Ruhsar Yılmaz, yaptığı konuşmasında, “Ellerimiz, çevremiz ile ilişkimizi sağlayan ve bu nedenle birçok mikroorganizmanın bulunduğu organımızdır. Ellerimiz yoluyla her yere taşıyabileceğimiz bu mikroorganizmalar basit soğuk algınlığından öldürücü hastalıklara kadar birçok istenmeyen duruma yol açabilir. El hijyeni sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde kritik role sahiptir. Hastane enfeksiyonlarının önlenmesinde de en kolay, en ucuz, en etkili yöntem el hijyenidir” dedi.
Hastane Enfeksiyonları ve Antibiyotik Kontrol Komitesi tarafından hazırlanan el hijyeni bilgilendirme videosunun davetlilere izletilmesinin ardından ellerimizi nasıl doğru bir şekilde yıkayabileceğimiz slayt gösterisi ile uygulamalı olarak tüm katılımcılara gösterildi. Tıp Fakültesi Dönem 5 öğrencilerinden Stj.Dr. Ayyüce Güloğlu, Stj.Dr. Aslı Arısoy, Stj.Dr. Gözde Aybay, Stj. Dr. Raziye Kazandere ve Stj.Dr. Mehmet Emin Demirel el yıkama ve hastane enfeksiyonun önemini hazırlamış oldukları gösteri ile anlattılar. Öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteri izleyenler tarafından çok beğeni topladı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.