COVİD SÜRECİNDE BAĞIŞIKLIĞIN ÖNEMİ

GÜNDEM 09.09.2020 - 05:29, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 3029+ kez okundu.
 

COVİD SÜRECİNDE BAĞIŞIKLIĞIN ÖNEMİ

COVİD SÜRECİNDE BAĞIŞIKLIĞIN ÖNEMİ
  Diyetisyen Dudu Merve Doğan (Kovid-19) korunmak için güçlü bir bağışıklık sisteminin önemine dikkati çekerken, özellikle dengeli ve zengin beslenme, kaliteli uyku ile egzersizin immün sistemin güçlendirilmesi için en temel unsurlar arasında yer aldığını belirtiyor. Diyetisyen Dudu Merve Doğan  yaptığı yazılı açıklamada Bağışıklık sistemi bir canlıdaki savunma mekanizmasını oluşturan vücudu yabancı maddelerden koruyan karmaşık bir sistemdir. Stres, alkol kullanımı, sigara kullanımı, egzersiz yapmak, hijyen uygulamak gibi örnekler bağışıklığa etki eden başlıca faktörlerdir. Bunun yanında belirli yiyecekleri diyete dahil etmek kişinin bağışıklık tepkisini güçlendirir. Bu besinlere örnek verecek olursak: Sarımsak: Soğuk algınlığının önlenmesinde eski yıllardan beri kullanılır. Yapılan çalışmalar da bu kullanımın haklılığını ortaya koymaktadır. Sarımsak tüketirken çiğ olanın daha çok antioksidan değere sahip olduğunu unutmamalısınız. Yaban Mersini: Yapılan çalışmalar üst solunum yolu enfeksiyonu veya soğuk algınlığına yakalanma riskinin yaban mersini ile düştüğünü ortaya koymuştur. Bitter Çikolata: Vücudu serbest radikallerden korur. Serbest radikaller vücut hücrelerine zarar vererek hastalık oluşumuna zemin hazırlayabilir. Kefir: 2017’de yapılan bir çalışmada kefir tüketiminin bakteriyle savaşmaya yardımcı olduğu görülmüştür. Bağışıklığınızı tek günde güçlendirmek maalesef mümkün değil. Bu süreçte takviye kullanmalı mıyım? Nasıl ne kadar kullanmalıyım? Hangi takviyeyi kullanmalıyım sorularından önce şunu unutmamalısınız. Sağlıklı her birey vücudun ihtiyaç duyduğu her şeyi besin yoluyla alabilir. Buna ek olarak en sağlıklı ve sürdürülebilir olan yolda da budur. Salgın döneminde gerekli hijyen koşullarını sağlamak ve tedbirlere uymak durumundayız. Bunun yanında bağışıklığınızı güçlendirmek için dengeli, düzenli ve sağlıklı beslenmeniz gerektiğini hatırlatır. Sağlıklı günler dinleriz. Merak ettikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İletişim: 0543 834 14 34 – 0246 502 25 52 İnstagram: @fitcheck.tr İnternet adresi: www.fitcheck.net
COVİD SÜRECİNDE BAĞIŞIKLIĞIN ÖNEMİ

 

Diyetisyen Dudu Merve Doğan (Kovid-19) korunmak için güçlü bir bağışıklık sisteminin önemine dikkati çekerken, özellikle dengeli ve zengin beslenme, kaliteli uyku ile egzersizin immün sistemin güçlendirilmesi için en temel unsurlar arasında yer aldığını belirtiyor.

Diyetisyen Dudu Merve Doğan  yaptığı yazılı açıklamada Bağışıklık sistemi bir canlıdaki savunma mekanizmasını oluşturan vücudu yabancı maddelerden koruyan karmaşık bir sistemdir.

Stres, alkol kullanımı, sigara kullanımı, egzersiz yapmak, hijyen uygulamak gibi örnekler bağışıklığa etki eden başlıca faktörlerdir.

Bunun yanında belirli yiyecekleri diyete dahil etmek kişinin bağışıklık tepkisini güçlendirir.

Bu besinlere örnek verecek olursak:

Sarımsak: Soğuk algınlığının önlenmesinde eski yıllardan beri kullanılır. Yapılan çalışmalar da bu kullanımın haklılığını ortaya koymaktadır. Sarımsak tüketirken çiğ olanın daha çok antioksidan değere sahip olduğunu unutmamalısınız.

Yaban Mersini: Yapılan çalışmalar üst solunum yolu enfeksiyonu veya soğuk algınlığına yakalanma riskinin yaban mersini ile düştüğünü ortaya koymuştur.

Bitter Çikolata: Vücudu serbest radikallerden korur. Serbest radikaller vücut hücrelerine zarar vererek hastalık oluşumuna zemin hazırlayabilir.

Kefir: 2017’de yapılan bir çalışmada kefir tüketiminin bakteriyle savaşmaya yardımcı olduğu görülmüştür.

Bağışıklığınızı tek günde güçlendirmek maalesef mümkün değil. Bu süreçte takviye kullanmalı mıyım? Nasıl ne kadar kullanmalıyım? Hangi takviyeyi kullanmalıyım sorularından önce şunu unutmamalısınız. Sağlıklı her birey vücudun ihtiyaç duyduğu her şeyi besin yoluyla alabilir. Buna ek olarak en sağlıklı ve sürdürülebilir olan yolda da budur. Salgın döneminde gerekli hijyen koşullarını sağlamak ve tedbirlere uymak durumundayız. Bunun yanında bağışıklığınızı güçlendirmek için dengeli, düzenli ve sağlıklı beslenmeniz gerektiğini hatırlatır. Sağlıklı günler dinleriz. Merak ettikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim: 0543 834 14 34 – 0246 502 25 52

İnstagram: @fitcheck.tr

İnternet adresi: www.fitcheck.net

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.