ÇOK TARTIŞILAN YAŞAM MERKEZİ İHALEYE ÇIKIYOR

EĞİTİM 17.04.2015 - 18:59, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2293+ kez okundu.
 

ÇOK TARTIŞILAN YAŞAM MERKEZİ İHALEYE ÇIKIYOR

Isparta Belediyesi'nden alamadığı proje tadilat onayını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alan Süleyman Demirel Üniversitesi, daha önce yaptığı ihaleyi iptal etti, yenisini yapıyor. Bu konuyla ilgili gelişmeyi ilk kez geçtiğimiz günlerde Basın Kulübü programının canlı yayınında açıklayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ihale sürecini de başlattı. SDÜ Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Doğu Yerleşkesi'nde 37 bin m2'lik inşaat alanında yapılacak 500+500 kapasiteli yurt binası ve sosyal yaşam alanı için irtifak hakı ihalesi yapacak. 35 yıllık irtifa hakkı için, yıllık kullanım bedelinin tahmini 120 bin TL olduğu bildirildi. İhale 22 Nisan'da gerekleştirilecek. Ne olmuştu? Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, Doğu Yerleşkesi'nde geliştirdiği Yaşam Merkezi Projesi için Isparta Belediyesi'nden gerekli izinleri ve inşaat ruhsatını almıştı. Daha sonra yapılan irtifa hakkı(üst kullanım hakkı) ihalesini Konyalı bir firma kazanmış ancak projede değişiklikler yapıldığı için Isparta Belediyesi'ne proje tadilatı için başvuruda bulunulmuştu. Belediye, proje tadilat onayını vermeyince gereken onay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alındı.

Isparta Belediyesi'nden alamadığı proje tadilat onayını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alan Süleyman Demirel Üniversitesi, daha önce yaptığı ihaleyi iptal etti, yenisini yapıyor. Bu konuyla ilgili gelişmeyi ilk kez geçtiğimiz günlerde Basın Kulübü programının canlı yayınında açıklayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ihale sürecini de başlattı.

SDÜ Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Doğu Yerleşkesi'nde 37 bin m2'lik inşaat alanında yapılacak 500+500 kapasiteli yurt binası ve sosyal yaşam alanı için irtifak hakı ihalesi yapacak. 35 yıllık irtifa hakkı için, yıllık kullanım bedelinin tahmini 120 bin TL olduğu bildirildi. İhale 22 Nisan'da gerekleştirilecek.

Ne olmuştu?

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü, Doğu Yerleşkesi'nde geliştirdiği Yaşam Merkezi Projesi için Isparta Belediyesi'nden gerekli izinleri ve inşaat ruhsatını almıştı. Daha sonra yapılan irtifa hakkı(üst kullanım hakkı) ihalesini Konyalı bir firma kazanmış ancak projede değişiklikler yapıldığı için Isparta Belediyesi'ne proje tadilatı için başvuruda bulunulmuştu. Belediye, proje tadilat onayını vermeyince gereken onay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.