Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Süresi Uzatılsın

GÜNDEM 25.06.2020 - 12:42, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2475+ kez okundu.
 

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Süresi Uzatılsın

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Süresi Uzatılsın
  Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, 30 Haziran Salı günü sona erecek olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresinin uzatılmasını istediklerini bildirdi.   BAŞKAN SELÇUK; “KORONAVİRÜS NEDENİYLE ÇKS İŞLEMLERİNİ ERTELEMEK ZORUNDA KALDILAR" ÇKS kayıtlarının yapılmasının, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini sürdürmesine katkı sağlayan desteklerden yararlanabilmeleri için elzem olduğunu vurgulayan Başkan Selçuk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Her zaman olduğu gibi Koronavirüsle mücadele sürecinde de çiftçilerimiz, fedakarlık göstererek tarlasında çalışmaya devam etmişlerdir. Tarlasında kalarak üretime devam eden çiftçilerimiz, Koronavirüs salgını nedeniyle ÇKS işlemlerini ertelemek durumunda kaldı. Başvurunun bitmesine sayılı günler kala, yaşanabilecek yoğunluğun neden olacağı salgının bulaşma riski de göz önüne alınarak 30 Haziran Salı günü sona erecek olan ÇKS başvuru süresi uzatılmalıdır" ifadelerini kullandı. Başkan Mustahattin Can Selçuk, ÇKS başvurusu yaptırmayan üreticilerin, mazot, gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları başta olmak üzere verilen desteklerden yararlanamadığını hatırlatarak, ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerin düşük faizli kredi kullanamadığını, Toprak Mahsulleri Ofisi gibi kurumlara ürün veremediğini, tarım sigortasına başvuramadığını aktardı. Başkan Selçuk; “Çiftçilerimizin yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zararları doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir” dedi.
Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Süresi Uzatılsın

 

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, 30 Haziran Salı günü sona erecek olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuru süresinin uzatılmasını istediklerini bildirdi.

 

BAŞKAN SELÇUK; “KORONAVİRÜS NEDENİYLE ÇKS İŞLEMLERİNİ ERTELEMEK ZORUNDA KALDILAR"

ÇKS kayıtlarının yapılmasının, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini sürdürmesine katkı sağlayan desteklerden yararlanabilmeleri için elzem olduğunu vurgulayan Başkan Selçuk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Her zaman olduğu gibi Koronavirüsle mücadele sürecinde de çiftçilerimiz, fedakarlık göstererek tarlasında çalışmaya devam etmişlerdir. Tarlasında kalarak üretime devam eden çiftçilerimiz, Koronavirüs salgını nedeniyle ÇKS işlemlerini ertelemek durumunda kaldı. Başvurunun bitmesine sayılı günler kala, yaşanabilecek yoğunluğun neden olacağı salgının bulaşma riski de göz önüne alınarak 30 Haziran Salı günü sona erecek olan ÇKS başvuru süresi uzatılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Başkan Mustahattin Can Selçuk, ÇKS başvurusu yaptırmayan üreticilerin, mazot, gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları başta olmak üzere verilen desteklerden yararlanamadığını hatırlatarak, ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerin düşük faizli kredi kullanamadığını, Toprak Mahsulleri Ofisi gibi kurumlara ürün veremediğini, tarım sigortasına başvuramadığını aktardı.

Başkan Selçuk; “Çiftçilerimizin yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zararları doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.