CHP Milletvekili Kürsüye Gaz Bombası ile Çıktı

SİYASET 26.02.2015 - 11:19, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1555+ kez okundu.
 

CHP Milletvekili Kürsüye Gaz Bombası ile Çıktı

TBMM Genel Kuruluʹndaki konuşmasına gaz bombası ile gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHPʹli milletvekillerinin üzerine son kullanma tarihi geçmiş gaz bombası atıldığını iddia etti.
CHP, polisin olaylarda aşırı güç kullanımı iddialarının araştırılması önergesinin gündeme alınması önerisi görüşüldü. GAZ BOMBASIYLA ÇIKTI CHP adına söz alan İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, kürsüye kırmızı bir kutu ile çıktı ve içinden gaz bombası çıkartarak milletvekillerine gösterdi. "PİMİNE BASMAYACAĞIM" Moroğlu, "Arkadaşlarda poşu var mı bilmiyorum, birazdan buraya tarihi geçmiş bir gaz el bombası atacağım ve bu gaz el bombasının sizi ne kadar etkileyeceğini ölçmenizi istiyorum. Bomba burada. Pimine basmayacağım çünkü biri daha önce basmış. 15 Mayıs 2014'te bu gaz el bombasının pimine basıldı ve milletvekillerinin, DİSK Genel Başkanının da arasında bulunduğu topluluğa atıldı. Peki, bu gaz el bombasının üstünde ne yazıyor? 'Dikkat, son kullanma tarihinden sonra kullanmak tehlikelidir' Son kullanma tarihi kaç? 3 Mart 2014. Kullanma tarihi kaç? 15 Mayıs 2014" dedi. Bu sözler üzerine Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, "Siz de eylemi ondan önce yapsaydınız!" diye sataşmada bulundu. Moroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; "GÜLÜNMEYECEK KADAR ÖNEMLİ BİR MESELE" "Recep Özel'den ancak bu beklenir, seni alkışlıyorum. Polislere diyor ki: "Keşke o tarihten önce atsalardı." Ha, evet, biz onu ayarlayamadık. Şimdi, Recep Özel kardeşim, bu mesele gülünmeyecek kadar ve tiye alınmayacak kadar önemli bir mesele. "ÇÖZÜM ARAYACAĞIMIZ NOKTALARA DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞTIM" Ben bu Mecliste yaptığım her konuşmada sizi sorumluluğa davet eden ve beraberce çözüm arayacağımız noktalara dikkat çekmeye çalıştım. Onun dışında bir amacım yok, asla da olmadı. Benzer olayı nerede yaşadık? Gezi direnişinde Gezi direnişçilerinin üstüne su sıkan TOMA'ların su depolarına "Jenix" adlı gaz sıvılarının zerk edildiği dönemde yaşadık, bu da bir gerçek."
TBMM Genel Kuruluʹndaki konuşmasına gaz bombası ile gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHPʹli milletvekillerinin üzerine son kullanma tarihi geçmiş gaz bombası atıldığını iddia etti.

CHP, polisin olaylarda aşırı güç kullanımı iddialarının araştırılması önergesinin gündeme alınması önerisi görüşüldü.

GAZ BOMBASIYLA ÇIKTI

CHP adına söz alan İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, kürsüye kırmızı bir kutu ile çıktı ve içinden gaz bombası çıkartarak milletvekillerine gösterdi.

"PİMİNE BASMAYACAĞIM"

Moroğlu, "Arkadaşlarda poşu var mı bilmiyorum, birazdan buraya tarihi geçmiş bir gaz el bombası atacağım ve bu gaz el bombasının sizi ne kadar etkileyeceğini ölçmenizi istiyorum. Bomba burada. Pimine basmayacağım çünkü biri daha önce basmış. 15 Mayıs 2014'te bu gaz el bombasının pimine basıldı ve milletvekillerinin, DİSK Genel Başkanının da arasında bulunduğu topluluğa atıldı. Peki, bu gaz el bombasının üstünde ne yazıyor? 'Dikkat, son kullanma tarihinden sonra kullanmak tehlikelidir' Son kullanma tarihi kaç? 3 Mart 2014. Kullanma tarihi kaç? 15 Mayıs 2014" dedi.

Bu sözler üzerine Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, "Siz de eylemi ondan önce yapsaydınız!" diye sataşmada bulundu. Moroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

"GÜLÜNMEYECEK KADAR ÖNEMLİ BİR MESELE"

"Recep Özel'den ancak bu beklenir, seni alkışlıyorum. Polislere diyor ki: "Keşke o tarihten önce atsalardı." Ha, evet, biz onu ayarlayamadık. Şimdi, Recep Özel kardeşim, bu mesele gülünmeyecek kadar ve tiye alınmayacak kadar önemli bir mesele.

"ÇÖZÜM ARAYACAĞIMIZ NOKTALARA DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞTIM"

Ben bu Mecliste yaptığım her konuşmada sizi sorumluluğa davet eden ve beraberce çözüm arayacağımız noktalara dikkat çekmeye çalıştım. Onun dışında bir amacım yok, asla da olmadı. Benzer olayı nerede yaşadık? Gezi direnişinde Gezi direnişçilerinin üstüne su sıkan TOMA'ların su depolarına "Jenix" adlı gaz sıvılarının zerk edildiği dönemde yaşadık, bu da bir gerçek."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.