CHP'li Kadınlardan İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına sert tepki

GÜNDEM 05.08.2020 - 10:53, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1862+ kez okundu.
 

CHP'li Kadınlardan İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına sert tepki

CHP'li Kadınlardan İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına sert tepki
Isparta CHP Kadın Kolları İl Başkanı Pembe Görgeç, İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açanların kadına yönelik şiddeti teşvik ettiğini savundu. Görgeç, “İstanbul Sözleşmesi kadınların hukuki güvencesidir. Kadına şiddet sürekli artarken, bu sözleşme tartışmaya açılıyor” dedi. Kadın Kolları Başkanı Pembe Görgeç, Ak Parti’ye tepki gösterdi, “İstanbul Sözleşmesi kadınların hukuki güvencesidir” dedi.  Görgeç, “Özgecan Aslan, Şule Çet, Ceren Özdemir, Gülistan Doku, Pınar Gültekin ve binlerce kadın hepsinin hikayesi aynı sırf hayır dediği için boşandığı ayrıldığı ve birlikte olmak istemediği için katledildiler. Boşanan kadınları sapkın hayatlar yaşamakla suçlayanlar boşanmalarını ne pahasına olursa olsun engellemek için komisyon kuranlar aileleri parçalatmayacağız diye dört biryerden açıklama yapanlar nafakayı kaldırmak için yasa hazırlığı yapanlar şiddet için koruma kararı almamızı sağlayan 2284 sayılı yasayı kaldırmak isteyenler İstanbul sözleşmesinden devletin imzasını çekmesi için çalışanlar öldüreni değil öleni suçlayanlar katilleri yargılanmadan en ağır cezaları vermeden toplum içine bırakanlar katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudurlar. İstanbul sözleşmesini hedef alıp sözleşmeden çekileceğini söylemek kadına yönelik şiddete teşviktir. Biz kadınların susmaya itaat etmeye birilerini yalnız bırakmaya şiddetle yaşamaya yada canımızdan olmaya hiç niyetimiz yok bilin istiyorum. Biz yasta değil isyandayız evimizdeki işyerimizdeki memleketimizdeki tüm kadın düşmanlarıyla ilgili yaşamak için savaşacağız. Biz kadınız, varız, eşitiz, haklarımızın bilincindeyiz, biz kadınız, direnişin ta kendisiyiz.” Şeklinde açıklamada bulundu
CHP'li Kadınlardan İstanbul Sözleşmesi tartışmalarına sert tepki

Isparta CHP Kadın Kolları İl Başkanı Pembe Görgeç, İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açanların kadına yönelik şiddeti teşvik ettiğini savundu. Görgeç, “İstanbul Sözleşmesi kadınların hukuki güvencesidir. Kadına şiddet sürekli artarken, bu sözleşme tartışmaya açılıyor” dedi.

Kadın Kolları Başkanı Pembe Görgeç, Ak Parti’ye tepki gösterdi, “İstanbul Sözleşmesi kadınların hukuki güvencesidir” dedi.  Görgeç, “Özgecan Aslan, Şule Çet, Ceren Özdemir, Gülistan Doku, Pınar Gültekin ve binlerce kadın hepsinin hikayesi aynı sırf hayır dediği için boşandığı ayrıldığı ve birlikte olmak istemediği için katledildiler. Boşanan kadınları sapkın hayatlar yaşamakla suçlayanlar boşanmalarını ne pahasına olursa olsun engellemek için komisyon kuranlar aileleri parçalatmayacağız diye dört biryerden açıklama yapanlar nafakayı kaldırmak için yasa hazırlığı yapanlar şiddet için koruma kararı almamızı sağlayan 2284 sayılı yasayı kaldırmak isteyenler İstanbul sözleşmesinden devletin imzasını çekmesi için çalışanlar öldüreni değil öleni suçlayanlar katilleri yargılanmadan en ağır cezaları vermeden toplum içine bırakanlar katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudurlar. İstanbul sözleşmesini hedef alıp sözleşmeden çekileceğini söylemek kadına yönelik şiddete teşviktir. Biz kadınların susmaya itaat etmeye birilerini yalnız bırakmaya şiddetle yaşamaya yada canımızdan olmaya hiç niyetimiz yok bilin istiyorum. Biz yasta değil isyandayız evimizdeki işyerimizdeki memleketimizdeki tüm kadın düşmanlarıyla ilgili yaşamak için savaşacağız. Biz kadınız, varız, eşitiz, haklarımızın bilincindeyiz, biz kadınız, direnişin ta kendisiyiz.” Şeklinde açıklamada bulundu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.