CHP'den Devlet Bahçeli'ye 'Başbakan ol' teklifi

SİYASET 15.06.2015 - 17:14, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2080+ kez okundu.
 

CHP'den Devlet Bahçeli'ye 'Başbakan ol' teklifi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti kurma görevini Davutoğlu'ndan sonra alabilirse MHP ve HDP'nin desteğini alarak koalisyon kurmayı planlıyor. MHP'nin koalisyona yanaşmamasını da dikkate alan CHP, Bahçeli'ye "Başbakan ol" diyecek.
HP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti kurma görevini Davutoğlu'ndan sonra alabilirse MHP ve HDP'nin desteğini alarak koalisyon kurmayı planlıyor. MHP'nin koalisyona yanaşmamasını da dikkate alan CHP, Bahçeli'ye "Başbakan ol" diyecek. CHP, HDP'nin dışarıdan destek vereceği bir CHP-MHP koalisyonuna yanaşmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi iknada için sürpriz bir teklif geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, "MHP'ye dönüşümlü başbakanlık teklifinde bulunalım" önerisini getirdi. Seçimin ardından koalisyon seçenekleri konusunda çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanının nabzını tutmak için de görüşmelerini hızlandırdı. CHP lideri, dün TBMM’deki makamında hem kurmaylarıyla hem de ziyaretçileriyle olası koalisyon seçenekleri için görüş alışverişinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun görüştüğü isimlerden biri de CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’dı. SHP-DYP koalisyonu döneminde Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen Karayalçın’ın, koalisyon deneyimlerini ve parti örgütünün olası koalisyon seçenekleri konusundaki görüşlerini Kılıçdaroğlu’na aktardığı öğrenildi. VATANDAŞ HANGİ PARTİLERİN KOALİSYON YAPMASINI İSTİYOR? İkna kozu başbakanlık Habertürk'ün haberine göre Karayalçın CHP liderine, “İstanbul il teşkilatının nabzını yokladıklarını ve teşkilatın olası bir AKP ortaklığına sıcak bakmadığını” iletti. Teşkilata rağmen Ak Parti ile koalisyon kurulmasının “büyük sorunlar” yaratabileceğini kaydeden Karayalçın, “CHP-MHP koalisyon seçeneği üzerinde durulması daha doğru olur” mesajını verdi. Karayalçın, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini şöyle anlattı: “Seçime AKP ve AKP karşısında olanlar girdi. AKP’ye karşı olan partiler yüzde 60 oy aldı, yani AKP karşısındakilerin bir siyasi birlikteliği görülüyor. Bu partiler aslında üçlü olarak (CHP-MHP-HDP) hükümet kurmalı ama MHP ve HDP bir araya gelemiyorsa, HDP Genel Başkanı da ‘Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayız’ diyerek dışarıdan destek verebileceğini ifade ediyorsa, o zaman CHP-MHP koalisyonu olmalı.” Murat Karayalçın, MHP’yi koalisyona ikna etmek için gerekirse Bahçeli’ye ‘dönüşümlü Başbakanlık’ teklifinde bulunulabileceğini de söyledi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti kurma görevini Davutoğlu'ndan sonra alabilirse MHP ve HDP'nin desteğini alarak koalisyon kurmayı planlıyor. MHP'nin koalisyona yanaşmamasını da dikkate alan CHP, Bahçeli'ye "Başbakan ol" diyecek.

HP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümeti kurma görevini Davutoğlu'ndan sonra alabilirse MHP ve HDP'nin desteğini alarak koalisyon kurmayı planlıyor. MHP'nin koalisyona yanaşmamasını da dikkate alan CHP, Bahçeli'ye "Başbakan ol" diyecek.
CHP, HDP'nin dışarıdan destek vereceği bir CHP-MHP koalisyonuna yanaşmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi iknada için sürpriz bir teklif geldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, "MHP'ye dönüşümlü başbakanlık teklifinde bulunalım" önerisini getirdi.
Seçimin ardından koalisyon seçenekleri konusunda çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanının nabzını tutmak için de görüşmelerini hızlandırdı. CHP lideri, dün TBMM’deki makamında hem kurmaylarıyla hem de ziyaretçileriyle olası koalisyon seçenekleri için görüş alışverişinde bulundu.
Kılıçdaroğlu’nun görüştüğü isimlerden biri de CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’dı. SHP-DYP koalisyonu döneminde Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen Karayalçın’ın, koalisyon deneyimlerini ve parti örgütünün olası koalisyon seçenekleri konusundaki görüşlerini Kılıçdaroğlu’na aktardığı öğrenildi.
VATANDAŞ HANGİ PARTİLERİN KOALİSYON YAPMASINI İSTİYOR?
İkna kozu başbakanlık
Habertürk'ün haberine göre Karayalçın CHP liderine, “İstanbul il teşkilatının nabzını yokladıklarını ve teşkilatın olası bir AKP ortaklığına sıcak bakmadığını” iletti. Teşkilata rağmen Ak Parti ile koalisyon kurulmasının “büyük sorunlar” yaratabileceğini kaydeden Karayalçın, “CHP-MHP koalisyon seçeneği üzerinde durulması daha doğru olur” mesajını verdi.
Karayalçın, Kılıçdaroğlu ile görüşmesini şöyle anlattı: “Seçime AKP ve AKP karşısında olanlar girdi. AKP’ye karşı olan partiler yüzde 60 oy aldı, yani AKP karşısındakilerin bir siyasi birlikteliği görülüyor. Bu partiler aslında üçlü olarak (CHP-MHP-HDP) hükümet kurmalı ama MHP ve HDP bir araya gelemiyorsa, HDP Genel Başkanı da ‘Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayız’ diyerek dışarıdan destek verebileceğini ifade ediyorsa, o zaman CHP-MHP koalisyonu olmalı.” Murat Karayalçın, MHP’yi koalisyona ikna etmek için gerekirse Bahçeli’ye ‘dönüşümlü Başbakanlık’ teklifinde bulunulabileceğini de söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.