Camilerde Tesbihler Kaldırıldı

GÜNDEM 14.03.2020 - 20:19, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2596+ kez okundu.
 

Camilerde Tesbihler Kaldırıldı

Camilerde Tesbihler Kaldırıldı
Camilerde de koronaya karşı bir dizi önlemler alındı. Koronavirüs nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da camilerde tespihler kaldırıldı. Ayrıca cemaate tokalaşma yapılamaması için uyarıda bulunuldu. İmamlar “Vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaları için uyarıyoruz, tedbirli olmalarını öneriyoruz” tavsiyesinde bulundu.   Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle Edirne’de camilerde de bir dizi önlem alındı. Bu kapsamda cami görevlileri tarafından cemaatin kullandığı tesbihler, abdest alınırken giyilen takunyalar, cami içindeki kadın başörtüleri toplandı. Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı karar doğrultusunda; Coronovirüsüne karşı hijyen dezenfekte ile ilgili tedbirler alındı. Toplantı sonrası camilerdeki tespihlerin kaldırılması, musafaha yapılmamasının cemaate bildirilmesi, cami kapılarında veya çıkışlarda el dezenfekte sıvılarının bulundurulması, kağıt havlu hariç diğer havluların kaldırılması ve şadırvanlarda terliklerin kaldırılması hususlarına önemle dikkat edilmesi kararlarının uygulanmaya başlandığını kaydedildi. İmamlar, Diyanet İşleri Başkanlığından gelen emir doğrultusunda tesbihleri kaldırıp, diğer dezenfekte işlemlerine başladıklarını söyleyerek, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundular.
Camilerde Tesbihler Kaldırıldı

Camilerde de koronaya karşı bir dizi önlemler alındı. Koronavirüs nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da camilerde tespihler kaldırıldı. Ayrıca cemaate tokalaşma yapılamaması için uyarıda bulunuldu. İmamlar “Vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaları için uyarıyoruz, tedbirli olmalarını öneriyoruz” tavsiyesinde bulundu.
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs nedeniyle Edirne’de camilerde de bir dizi önlem alındı. Bu kapsamda cami görevlileri tarafından cemaatin kullandığı tesbihler, abdest alınırken giyilen takunyalar, cami içindeki kadın başörtüleri toplandı.
Diyanet İşleri Başkanlığının aldığı karar doğrultusunda; Coronovirüsüne karşı hijyen dezenfekte ile ilgili tedbirler alındı. Toplantı sonrası camilerdeki tespihlerin kaldırılması, musafaha yapılmamasının cemaate bildirilmesi, cami kapılarında veya çıkışlarda el dezenfekte sıvılarının bulundurulması, kağıt havlu hariç diğer havluların kaldırılması ve şadırvanlarda terliklerin kaldırılması hususlarına önemle dikkat edilmesi kararlarının uygulanmaya başlandığını kaydedildi.
İmamlar, Diyanet İşleri Başkanlığından gelen emir doğrultusunda tesbihleri kaldırıp, diğer dezenfekte işlemlerine başladıklarını söyleyerek, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.