Bu Zihniyet Tarihin Çöplüğünde Yerini Almalıdır

GÜNDEM 11.09.2021 - 21:21, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1954+ kez okundu.
 

Bu Zihniyet Tarihin Çöplüğünde Yerini Almalıdır

Bu Zihniyet Tarihin Çöplüğünde Yerini Almalıdır
Balıkesir’in Edremit ilçesinde, ilçenin kurtuluş günü etkinliklerinde çarşaflı kadının zincire vurulduğunu icra eden temsili gösteriye sert tepki gösteren İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; “Bu zihniyetin artık tarih çöplüğünde yerini olması lazım” dedi.   İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, Edremit'teki kurtuluş kutlaması rezaletine tepki gösterdi. Başkan Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu milletin kıyafetine inancına siz hakaret edemezsiniz. Hele de bunu bir kurtuluş günü töreninde asla yapamazsınız. Kim kurtardı orayı? Kara çarşaflılar kurtardı" Şu mu denmek isteniyor, çarşaflı, tesettürlü kadın, tabiri caizse esir ya da özgür değil ama başını açtığı zaman, daha açık giyindiği zaman kadın özgürleşmiş mi oluyor?” dedi. “BU MİLLETİN KIYAFETİNE İNANCINA SİZ HAKARET EDEMEZSİNİZ” Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde gerçekleştirilen gösteriye tepki gösteren Akçil; “Çok çirkin bir olay, öncelikle bunu ifade etmek istiyorum. Kadınlarımız üzerinden Türk milletinin inançlarına, kültürüne, değerlerine saldırılmasını kınıyorum ve lanetliyorum. Türbanlısı, türbansızı bunların hepsi bizim insanımız, bizim kadınımız. Bunların üzerinden bir ayrımcılık oluşturmaya çalışmak ve bunun üzerinden milletin inancına saldırmak, milletin örfüne, adetine kültürüne saldırmak gerçekten kabul edilebilecek bir şey değil. Hala bizim ülkemizin belli bölgelerinde çarşaf giyen kadınlarımız var. Şu mu denmek isteniyor, çarşaflı, tesettürlü kadın, tabiri caizse esir ya da özgür değil ama başını açtığı zaman, daha açık giyindiği zaman kadın özgürleşmiş mi oluyor. Hürriyet kafada olur. Bağımsızlık düşmana karşı olur. “BU ÜLKEYİ O ZİHNİYET DEĞİL, NENE HATUNLAR KURTARDI” Ülkenin bağımsızlığı, ferdin hürriyeti, asıl hürriyet nedir? İnsanların inandığı gibi yaşayabilmesi ve inandıklarını, düşüncelerini ifade edebilmesidir. Ama bu bağnaz zihniyet adlarına da çağdaşlık diyerek dernekler kuruyorlar. Bunlar aslında çağ dışı. Hürriyetten, özgürlükten, kadın haklarından anladıkları buysa vay onların haline. Hiç kimsenin bu milletin inancına, kültürüne kıyafetine saldırma onları aşağılama hakkı yoktur. Bunu kim yapıyorsa kendisi aşağılıktır. Bu milletin kıyafetine inancına siz hakaret edemezsiniz kardeşim. Hele de bunu bir kurtuluş günü töreninde asla yapamazsınız. Kim kurtardı orayı? Kara çarşaflılar kurtardı. Kara Fatma, ne giyiyordu, bunların üstünde hangi kıyafetler vardı? Bunları ne çabuk unuttular? Nene Hatunlar hangi kıyafeti giyiyorlardı, ahlaksız adamlar. Kim yapıyorsa bunu gerçekten büyük bir terbiyesizlik, büyük bir ahlaksızlık ve aşağılıktır bu" dedi.
Bu Zihniyet Tarihin Çöplüğünde Yerini Almalıdır

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, ilçenin kurtuluş günü etkinliklerinde çarşaflı kadının zincire vurulduğunu icra eden temsili gösteriye sert tepki gösteren İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; “Bu zihniyetin artık tarih çöplüğünde yerini olması lazım” dedi.

 

İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Isparta İl Temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, Edremit'teki kurtuluş kutlaması rezaletine tepki gösterdi. Başkan Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu milletin kıyafetine inancına siz hakaret edemezsiniz. Hele de bunu bir kurtuluş günü töreninde asla yapamazsınız. Kim kurtardı orayı? Kara çarşaflılar kurtardı" Şu mu denmek isteniyor, çarşaflı, tesettürlü kadın, tabiri caizse esir ya da özgür değil ama başını açtığı zaman, daha açık giyindiği zaman kadın özgürleşmiş mi oluyor?” dedi.

“BU MİLLETİN KIYAFETİNE

İNANCINA SİZ HAKARET EDEMEZSİNİZ”

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde gerçekleştirilen gösteriye tepki gösteren Akçil; “Çok çirkin bir olay, öncelikle bunu ifade etmek istiyorum. Kadınlarımız üzerinden Türk milletinin inançlarına, kültürüne, değerlerine saldırılmasını kınıyorum ve lanetliyorum. Türbanlısı, türbansızı bunların hepsi bizim insanımız, bizim kadınımız. Bunların üzerinden bir ayrımcılık oluşturmaya çalışmak ve bunun üzerinden milletin inancına saldırmak, milletin örfüne, adetine kültürüne saldırmak gerçekten kabul edilebilecek bir şey değil. Hala bizim ülkemizin belli bölgelerinde çarşaf giyen kadınlarımız var. Şu mu denmek isteniyor, çarşaflı, tesettürlü kadın, tabiri caizse esir ya da özgür değil ama başını açtığı zaman, daha açık giyindiği zaman kadın özgürleşmiş mi oluyor. Hürriyet kafada olur. Bağımsızlık düşmana karşı olur.

“BU ÜLKEYİ O ZİHNİYET DEĞİL,

NENE HATUNLAR KURTARDI”

Ülkenin bağımsızlığı, ferdin hürriyeti, asıl hürriyet nedir? İnsanların inandığı gibi yaşayabilmesi ve inandıklarını, düşüncelerini ifade edebilmesidir. Ama bu bağnaz zihniyet adlarına da çağdaşlık diyerek dernekler kuruyorlar. Bunlar aslında çağ dışı. Hürriyetten, özgürlükten, kadın haklarından anladıkları buysa vay onların haline. Hiç kimsenin bu milletin inancına, kültürüne kıyafetine saldırma onları aşağılama hakkı yoktur. Bunu kim yapıyorsa kendisi aşağılıktır. Bu milletin kıyafetine inancına siz hakaret edemezsiniz kardeşim. Hele de bunu bir kurtuluş günü töreninde asla yapamazsınız. Kim kurtardı orayı? Kara çarşaflılar kurtardı. Kara Fatma, ne giyiyordu, bunların üstünde hangi kıyafetler vardı? Bunları ne çabuk unuttular? Nene Hatunlar hangi kıyafeti giyiyorlardı, ahlaksız adamlar. Kim yapıyorsa bunu gerçekten büyük bir terbiyesizlik, büyük bir ahlaksızlık ve aşağılıktır bu" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.