BU YANLIŞTAN DÖNÜN

GÜNDEM 09.09.2020 - 16:16, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2012+ kez okundu.
 

BU YANLIŞTAN DÖNÜN

BU YANLIŞTAN DÖNÜN
Çayboyunda kanala yapılmaya başlanılan beton zemin, tehlikeye davetiye çıkarıyor. Yaşanacak bir sel felaketinde kanaldan taşacak sular, halkı büyük risk ile karşı karşıya getirecek. Çayboyunda bulunan kanala belediye tarafından beton zemin yapılıyor. Öyleki kanalın derinliği beton zeminin ardından 20 santim daha kayıp yaşamış olacak. Mahalle halkı ve vatandaşlar bu çalışmaya tepki gösteriyor. İhbar hattımıza başvuran vatandaşlar, bu çalışmanın bir an önce durdurulmasını istedi. Yaptıkları açıklamalarda ise; "Kanal DSİ tarafından projelendirilmiş uzun yıllar yağış ortalaması dikkate alınarak kanalın kesit ve eğim hesaplaması yapılmıştır. Bilindiği üzere küresel ısınmanın sonucu olarak son yıllarda yağış rejimi çok değişmiş ani sağnak ve uzun süren yağışlarda Çayboyu Kanalı taşkın koduna ulaşabilmektedir. Belediyenin yapmış olduğu Bu işlem sonucunda kanal derinliği 15- 20 santim düşecek ve gelecekte kuvvetli bir yağış da ciddi bir risk oluşturacaktır. Son yıllarda özellikle İstanbul'da sık sık yakın geçmişte ise Giresun'da görüldüğü üzere, kanal derinliği düşürülür ve kanal daraltılır sa nelerle karşılayacağını tahmin etmek zor değildir. Zemin ve yan duvarları tamamen doğal taşlarla döşenmiş olan Çayboyu kanalını şap betonu yaparak görüntü kirliliğine yol açılmaktadır. Bu durum sabahları orada yürüyüş yapan halkımız tarafından ifade edilmektedir. Çay boyunda yürüyüş yapan vatandaşlarımızın hiç biri bu durumdan memnun değildir. Sonuç olarak; Belediyenin çalışmaları ivedilikle durdurması ve kanalın geri kalan kısmının korunması oldukça önem taşımaktadır.
BU YANLIŞTAN DÖNÜN

Çayboyunda kanala yapılmaya başlanılan beton zemin, tehlikeye davetiye çıkarıyor. Yaşanacak bir sel felaketinde kanaldan taşacak sular, halkı büyük risk ile karşı karşıya getirecek.

Çayboyunda bulunan kanala belediye tarafından beton zemin yapılıyor. Öyleki kanalın derinliği beton zeminin ardından 20 santim daha kayıp yaşamış olacak. Mahalle halkı ve vatandaşlar bu çalışmaya tepki gösteriyor. İhbar hattımıza başvuran vatandaşlar, bu çalışmanın bir an önce durdurulmasını istedi. Yaptıkları açıklamalarda ise; "Kanal DSİ tarafından projelendirilmiş uzun yıllar yağış ortalaması dikkate alınarak kanalın kesit ve eğim hesaplaması yapılmıştır. Bilindiği üzere küresel ısınmanın sonucu olarak son yıllarda yağış rejimi çok değişmiş ani sağnak ve uzun süren yağışlarda Çayboyu Kanalı taşkın koduna ulaşabilmektedir. Belediyenin yapmış olduğu Bu işlem sonucunda kanal derinliği 15- 20 santim düşecek ve gelecekte kuvvetli bir yağış da ciddi bir risk oluşturacaktır. Son yıllarda özellikle İstanbul'da sık sık yakın geçmişte ise Giresun'da görüldüğü üzere, kanal derinliği düşürülür ve kanal daraltılır sa nelerle karşılayacağını tahmin etmek zor değildir.

Zemin ve yan duvarları tamamen doğal taşlarla döşenmiş olan Çayboyu kanalını şap betonu yaparak görüntü kirliliğine yol açılmaktadır. Bu durum sabahları orada yürüyüş yapan halkımız tarafından ifade edilmektedir. Çay boyunda yürüyüş yapan vatandaşlarımızın hiç biri bu durumdan memnun değildir. Sonuç olarak; Belediyenin çalışmaları ivedilikle durdurması ve kanalın geri kalan kısmının korunması oldukça önem taşımaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.