BU KADARDA OLMAZ AYIP BE KARDEŞİM

YAŞAM 28.11.2015 - 13:42, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 3234+ kez okundu.
 

BU KADARDA OLMAZ AYIP BE KARDEŞİM

Devraldığı işletmenin geçmişten kalan ve başkası adına tahakkuk ettirilen 1090 TL'lik elektrik borcu yeni işletmeciden istendi. İşletmeci ödemeyince işyerinin elektriği kesildi. CLK'nın kanun tanımaz haksız uygulaması mahkemeden döndü. Elektrik dağıtım işinin özelleştirilmesinden sonra işlerin eskisi gibi gitmediği gündeme gelen yeni olaylarla gün yüzüne çıkıyor. Elektrik dağıtım ve satış işiyle yetkilendirilen CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş Isparta İşletme Müdürlüğü, başkasının borcunu başkasına ödetmeye kalkınca ortalık karıştı. Bilinçli tüketici mahkemeye kadar giderek, CLK'nın kanun tanımayan haksız uygulamasını yargıya tescilletti. Toptan ve perakente elektrik satışı yapan Elektra Enerji Batı Akdeniz Bölge Sorumlusu Mehmet Alagöz, müşterisinin yaşadığı mağduriyeti ve yaşanan süreci şöyle anlattı: "Mimar Sinan Caddesi'nde faaliyet gösteren Kervan Fast-Food adlı işyerini Adnan Artan beyden Ali Sami Kılıçkaya arkadaşımız devraldı. Elektrik aboneliğini devralmak için AKEDAŞ'a müracaatta bulunduk. Daha önceki abonenin borcu olduğu, bu borcu ödedikten sonra devralınabileceği söylendi. 109 lira ödenmesi gerektiği söylendi. Yasa gereği daha önceki abonenin borcunun bize bağlamadığını söyledik. Görevliler 'bizi bağlamaz, ödettiririz' dediler. Aksi taktirde elektriği keseceklerini söylediler. Bu işlerle uğraşan şirket olarak biz devreye girdik. Elektriği kesmeye geldiklerinde yasa gereği bu dükkanın elektriğinin kesilemeyeceğini söyledik. İşi biraz inata bindirdiler. Yasaları hatırlattım, daha önceki şahsın borcununun şimdiki işletmeciyi ilgilendirmediğini söyledim. Resmi müracaatlardan şikayet dilekçesi oluşturuldu. CLK sistemine alındı. Daha sonra EPDK'ya iletildi. Şu anda oradan da inceleme başlatıldı. Bu arada elektriği kestiler. İşyeri ticari faaliyetini durdurdu. Hazır gıda olduğu için gıdalar da bozuldu. Mahkeme yoluna başvurduk, tedbiren elektriğin açılması kararı aldık. 23 Kasım'dan bugüne elektriğimiz kesik, işyerimizi açamıyoruz. Bundan sonra davası da görülecek. Ticari kayıplarımız için mücadelemizi vereceğiz. CLK'ya dilekçe verdik 'aboneliğimizi neden vermiyorsunuz' diye sorduk. Dİlekçede bize 'eski abonenin borcu seni ilgilendirmez' diye dalga geçer gibi bir cevap veriyorlar." 2.Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 27 Kasım 2015 tarih ve 2015/553 esas nolu kararı ile 23 Kasım'dan bu yana ticaretini durduran işyerinin elektriği hala açılmadı.

Devraldığı işletmenin geçmişten kalan ve başkası adına tahakkuk ettirilen 1090 TL'lik elektrik borcu yeni işletmeciden istendi. İşletmeci ödemeyince işyerinin elektriği kesildi. CLK'nın kanun tanımaz haksız uygulaması mahkemeden döndü.

Elektrik dağıtım işinin özelleştirilmesinden sonra işlerin eskisi gibi gitmediği gündeme gelen yeni olaylarla gün yüzüne çıkıyor. Elektrik dağıtım ve satış işiyle yetkilendirilen CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş Isparta İşletme Müdürlüğü, başkasının borcunu başkasına ödetmeye kalkınca ortalık karıştı. Bilinçli tüketici mahkemeye kadar giderek, CLK'nın kanun tanımayan haksız uygulamasını yargıya tescilletti.

Toptan ve perakente elektrik satışı yapan Elektra Enerji Batı Akdeniz Bölge Sorumlusu Mehmet Alagöz, müşterisinin yaşadığı mağduriyeti ve yaşanan süreci şöyle anlattı: "Mimar Sinan Caddesi'nde faaliyet gösteren Kervan Fast-Food adlı işyerini Adnan Artan beyden Ali Sami Kılıçkaya arkadaşımız devraldı. Elektrik aboneliğini devralmak için AKEDAŞ'a müracaatta bulunduk. Daha önceki abonenin borcu olduğu, bu borcu ödedikten sonra devralınabileceği söylendi. 109 lira ödenmesi gerektiği söylendi. Yasa gereği daha önceki abonenin borcunun bize bağlamadığını söyledik. Görevliler 'bizi bağlamaz, ödettiririz' dediler. Aksi taktirde elektriği keseceklerini söylediler. Bu işlerle uğraşan şirket olarak biz devreye girdik. Elektriği kesmeye geldiklerinde yasa gereği bu dükkanın elektriğinin kesilemeyeceğini söyledik. İşi biraz inata bindirdiler. Yasaları hatırlattım, daha önceki şahsın borcununun şimdiki işletmeciyi ilgilendirmediğini söyledim. Resmi müracaatlardan şikayet dilekçesi oluşturuldu. CLK sistemine alındı. Daha sonra EPDK'ya iletildi. Şu anda oradan da inceleme başlatıldı. Bu arada elektriği kestiler. İşyeri ticari faaliyetini durdurdu. Hazır gıda olduğu için gıdalar da bozuldu. Mahkeme yoluna başvurduk, tedbiren elektriğin açılması kararı aldık. 23 Kasım'dan bugüne elektriğimiz kesik, işyerimizi açamıyoruz. Bundan sonra davası da görülecek. Ticari kayıplarımız için mücadelemizi vereceğiz. CLK'ya dilekçe verdik 'aboneliğimizi neden vermiyorsunuz' diye sorduk. Dİlekçede bize 'eski abonenin borcu seni ilgilendirmez' diye dalga geçer gibi bir cevap veriyorlar."

2.Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 27 Kasım 2015 tarih ve 2015/553 esas nolu kararı ile 23 Kasım'dan bu yana ticaretini durduran işyerinin elektriği hala açılmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.