Böyle Giderse 6 Aya Ülkede Küçük Esnaf Kalmaz

GÜNDEM 10.12.2020 - 23:52, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2116+ kez okundu.
 

Böyle Giderse 6 Aya Ülkede Küçük Esnaf Kalmaz

Böyle Giderse 6 Aya Ülkede Küçük Esnaf Kalmaz
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs genelgeleri ile getirilen kısıtlamaların en çok küçük esnafları etkilediğini belirterek; “Esnaflar siftah yapmadan dükkan kapatır oldu. Böyle giderse 6 aya kadar ülkede küçük esnaf kalmayacak” dedi.   Yasakların yalnızca küçük esnafa dönük ve haksız şekilde uygulandığına işaret eden Başkan Yalım Halıcı; “Küçük esnaflar hafta sonları bütün bunları yaşarken ve satış yapamazken; süpermarketler, market zincirleri rahatlıkla satışlarını yapabildi. Durum böyle iken, bir de genelgeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle bazı esnaflarımıza da cezalar kesildi” dedi. “BÖYLE GİDERSE KÜÇÜK ESNAF TAMAMEN BİTER” Uygulamaların ilden ile değişiklik gösterdiğini ve bunun anlaşılır bir yanı olmadığını vurgulayan Yalım Halıcı; “Maalesef yasaklar yalnızca küçük esnafı hedef aldı. Gross marketlere veya market zincirlerine dönük hiçbir yasak söz konusu olmadı. Küçük esnaf hedef alınmış durumda ve bitiriliyor. Halihazırda zaten borcunu, kirasını zor ödeyen bu esnaf, bu son darbelerin ardından ödemelerini yapamaz hale geldi. Böyle devam ederse 6 ay sonra küçük esnaf diye bir şey kalmaz” dedi.  
Böyle Giderse 6 Aya Ülkede Küçük Esnaf Kalmaz

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs genelgeleri ile getirilen kısıtlamaların en çok küçük esnafları etkilediğini belirterek; “Esnaflar siftah yapmadan dükkan kapatır oldu. Böyle giderse 6 aya kadar ülkede küçük esnaf kalmayacak” dedi.
 
Yasakların yalnızca küçük esnafa dönük ve haksız şekilde uygulandığına işaret eden Başkan Yalım Halıcı; “Küçük esnaflar hafta sonları bütün bunları yaşarken ve satış yapamazken; süpermarketler, market zincirleri rahatlıkla satışlarını yapabildi. Durum böyle iken, bir de genelgeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle bazı esnaflarımıza da cezalar kesildi” dedi.
“BÖYLE GİDERSE KÜÇÜK
ESNAF TAMAMEN BİTER”
Uygulamaların ilden ile değişiklik gösterdiğini ve bunun anlaşılır bir yanı olmadığını vurgulayan Yalım Halıcı; “Maalesef yasaklar yalnızca küçük esnafı hedef aldı. Gross marketlere veya market zincirlerine dönük hiçbir yasak söz konusu olmadı. Küçük esnaf hedef alınmış durumda ve bitiriliyor. Halihazırda zaten borcunu, kirasını zor ödeyen bu esnaf, bu son darbelerin ardından ödemelerini yapamaz hale geldi. Böyle devam ederse 6 ay sonra küçük esnaf diye bir şey kalmaz” dedi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.